Hunter douglas doet een bod op maximaal 13,4 mln gewone aandelen rotterdam, 20 maart 2008Dovnload 10.29 Kb.
Datum19.08.2016
Grootte10.29 Kb.

PERSBERICHT
HUNTER DOUGLAS N.V., Piekstraat 2, 3071 EL Rotterdam, Nederland, Tel. 010 – 4869911, Telefax 010 - 4850355

Voor publicatie: 20 maart 2008

08:00 uur
HUNTER DOUGLAS DOET EEN BOD OP MAXIMAAL 13,4 MLN GEWONE AANDELEN
Rotterdam, 20 maart 2008 - Hunter Douglas, de wereldleider in raambekleding, kondigt een openbaar bod aan in contanten om maximaal 13.441.243 gewone aandelen in te kopen die worden gehouden door minderheidsaandeelhouders voor EUR 43,00 per gewoon aandeel (het “Bod”).
Het Bod en het Biedingsbericht

Het Bod is beschreven in het Biedingsbericht gedateerd 20 maart 2008, dat samen met het 2007 jaarverslag van Hunter Douglas, vandaag beschikbaar is op Hunter Douglas’ website, www.hunterdouglasgroup.com. Het Biedingsbericht is vanaf vandaag ook verkrijgbaar op het hoofdkantoor van Hunter Douglas (telefoonnummer: +31 (0)10 486 9911) en op het kantoor van ING Corporate Finance in Amsterdam (telefoonnummer +31 (0)20 563 8535, email cfprospectus@ingcf.com) vanaf vandaag. Het Biedingsbericht is in het Engels en bevat een Nederlandse samenvatting. Het Bod wordt alleen gedaan in jurisdicties waarin dat op grond van de toepasselijke wet- en regelgeving is toegestaan.


Het Bod wordt uitgebracht onder de voorwaarden en restricties zoals uiteengezet in het Biedingsbericht, inclusief, onder andere, de voorwaarde dat de AEX index niet onder 375 sluit op de laatste dag van de Aanmeldingstermijn. Het Bod is niet aan een minimum aantal aangemelde gewone aandelen onderworpen en wordt niet uitgebracht op de 28,8 miljoen gewone aandelen die worden gehouden door Bergson, een vennootschap gecontroleerd door de heer R. Sonnenberg.
De Aanmeldingstermijn

De aanmeldingstermijn van het Bod begint op 21 maart 2008 om 9:00 uur en eindigt op 21 april 2008 om 17:40 uur. Er zal geen na-aanmeldingstermijn zijn. Binnen twee handelsdagen van Euronext Amsterdam na het eindigen van de aanmeldingstermijn zal Hunter Douglas bekend maken of het Bod gestand gedaan zal worden en bindend is. Als op de dag van een dergelijke aankondiging aan een van de voorwaarden van het Bod niet is voldaan, kan ter discretie van Hunter Douglas afstand gedaan worden van de desbetreffende voorwaarde of kan de aanmeldingstermijn verlengd worden. Betaling en levering zal binnen drie handelsdagen van Euronext Amsterdam nadat het Bod gestand is gedaan plaatsvinden.


Positie van de onafhankelijke leden van de Raad van Bestuur

De Raad van Bestuur, vertegenwoordigd door zijn onafhankelijke leden, de heren Andriessen, Boonstra, Van den Hoven en Van Tooren, heeft besloten het Bod uit te brengen, maar doet geen aanbeveling aan de aandeelhouders om al dan niet hun gewone aandelen aan te melden.


Informatiebijeenkomst

Op 3 april 2008 om 14:00 uur zal een Informatiebijeenkomst voor aandeelhouders en analisten worden gehouden op het hoofdkantoor van Hunter Douglas in Rotterdam. Aandeelhouders die deze bijeenkomst wensen bij te wonen dienen uiterlijk 31 maart 2008 via hun bank of commissionair een depotbewijs bij ING Wholesale Banking Securities Services aan te vragen. Met dit bewijs kan toegang tot de bijeenkomst worden verkregen.


Verdere informatie

De volledige bepalingen van het Bod zijn opgenomen in het Biedingsbericht. Gewone aandeelhouders wordt geadviseerd het Biedingsbericht te bestuderen en onafhankelijk advies in te winnen om een oordeel te kunnen vormen over het Bod.


Hunter Douglas overweegt op dit moment niet de notering van de gewone aandelen te beëindigen. Op grond van artikel 56a van de Vrijstellingsregeling Wft, is het Bod vrijgesteld van de Nederlandse openbare biedingregels. Dit Persbericht wordt uitgebracht ingevolge artikel 5:59 Wet op het financieel toezicht en is niet bestemd voor publicatie in Australië, Canada, of Japan.
Voor verdere informatie contact:

Leen Reijtenbagh

Chief Financial Officer

Tel. +31 10 486 9582

E-mail: l.reijtenbagh@hdnv.nl

Website: www.hunterdouglasgroup.com
: registers -> kgi documents
kgi documents -> Persbericht
kgi documents -> 2005 voortreffelijk jaar voor van lanschot
kgi documents -> Amsterdam • 10 november 2005
kgi documents -> Persbericht rotterdam, 27 augustus 2009 Interim dividend: Euro 0,10 per aandeel Resultaat Amsterdam Commodities eerste half jaar 10% hoger Amsterdam Commodities N. V
kgi documents -> Sanoma Uitgevers verkoopt puzzelbladen aan Keesing Hoofddorp, Amsterdam, 29 juni 2007– Sanoma Uitgevers, onderdeel van Sanoma Magazines, en Keesing Media Group (Keesing)
kgi documents -> Date kpn signs contracts with over sixty channels for iptv
kgi documents -> Datum Contracten met ruim zestig zenders voor iptv van kpn
kgi documents -> Persbericht sanoma Men´s Magazines voornemens tot overname Wegener Golf bv
kgi documents -> Persbericht integratieplan Limburg Media Groep in Wegener
kgi documents -> Persbericht hombergh/de pundert group en rsdb n. V. Geven kennis van voorgenomen openbaar bod op rsdb n. V. Van eur 40 per aandeel
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina