In deze LeeswijzerDovnload 218.83 Kb.
Pagina1/7
Datum18.08.2016
Grootte218.83 Kb.
  1   2   3   4   5   6   7


Leeswijzer

Herfst 2014 Nieuwsbrief Aangepast Lezen

Jaargang 8 - nr. 3

In deze Leeswijzer:


- Inleiding

- Nieuws

- Praktische informatie

- Column

- Kranten en tijdschriften

- Maatwerk

- Reliëfwerk

- Publiekscatalogi

- Boekbeschouwing

- Op de Leestafel: groen en duurzaamheid

- Binnenkort beschikbaar

- Klantencontactprofiel

- Aanwinsten

- Schrijversprofiel

- Klantencontact

- ColofonINLEIDING

In de vorige Leeswijzer heeft u kunnen lezen dat Stichting Aangepast Lezen in verschillende opzichten zich aan het ontwikkelen is. Nu kunnen we u melden dat wij ook letterlijk in beweging zijn, Stichting Aangepast Lezen gaat verhuizen! Vanaf eind oktober werken wij vanuit een

toegankelijk kantoorgebouw in Den Haag waar een verscheidenheid aan organisaties gevestigd is, De Rode Olifant, wellicht voor u bekend als het Essogebouw. Als organisatie vinden wij het van belang om midden in de samenleving te staan en we gaan dan ook met trots deze nieuwe periode in.
Wij zijn ook erg trots op de nominatie van Voeljeboekje voor de Nationale Alfabetiseringsprijs 2014, die uitgereikt is op 8 september jl. Ondanks dat Voeljeboekje niet gewonnen heeft, is het voor ons wel belangrijk om te merken dat de waardering voor de (tastbare) voorleesboekjes op deze manier wordt uitgedragen. Daarbij vinden wij het met name bijzonder dat Voeljeboekje de aandacht heeft gekregen van H.K.H Prinses Laurentien. Zij bestudeerde vol bewondering een van de boeken uit onze collectie en gaf ons de gelegenheid om het project toe te lichten.
De komende periode staat er weer veel op de literaire kalender. Zo beginnen we de maand oktober met de Kinderboekenweek. Dit jaar staat de week, die bedoeld is ter promotie van het (Nederlands) kinderboek, in het teken van het thema Feest. Tevens is oktober de Maand van de Geschiedenis waarin het thema Vriend & Vijand centraal staat. De maand november is de maand van Nederland Leest .Tijdens deze jaarlijkse leesbevorderingscampagne wordt traditioneel een oude klassieker in de spotlights gezet met het motto ‘vele lezers, één boek’. Dit jaar is Een vlucht regenwulpen van Maarten ’t Hart verkozen als actieboek. Zoals u inmiddels van ons gewend bent, is zowel het Kinderboekenweekgeschenk als het actieboek van Nederland Leest als cadeauexemplaar bij ons aan te vragen. Hoe en wanneer u deze twee specials kunt aanvragen, vindt u bij het literaire nieuws.
In deze Leeswijzer vragen wij speciaal uw aandacht voor onze kranten & tijdschriften. In de nabije toekomst wordt de collectie nog actueler waardoor enkele titels plaats zullen maken voor nieuwe titels. Verder informeren wij u in deze editie ook over de stand van zaken rondom de braillekwaliteit.
Tot slot willen de medewerkers van Stichting Aangepast Lezen alle klanten die al een vrijwillige bijdrage hebben gedaan, zeer hartelijk danken voor hun donatie. U kunt te allen tijde een vrijwillige bijdrage overmaken, het rekeningnummer blijft ondanks de verhuizing ongewijzigd, NL67 RABO 01280 41 080.

Dankzij uw steun kan extra worden geïnvesteerd in de dienstverlening en de collectie.


Namens alle collega’s,
Jellie Tiemersma

Directeur/Bestuurder
NIEUWSLiterair nieuws
Kinderboekenweek 2014

Op woensdag 1 oktober begint de Kinderboekenweek 2014! Dit jaar staat de Kinderboekenweek in het teken van Feest, omdat de Kinderboekenweek alweer 60 jaar bestaat! In het hele land zijn verschillende activiteiten gepland in het kader van het motto van de Kinderboekenweek. Voor activiteiten bij jou in de buurt, kijk je op www.kinderboekenweek.nl.


Kinderboekenweekgeschenk

Het Kinderboekenweekgeschenk is dit jaar geschreven door Harm de Jonge. Harm de Jonge heeft jaren voor de klas gestaan, maar hij schrijft sinds 1989 boeken. Voor de Kinderboekenweek heeft hij het boek Zestig spiegels geschreven. Bestel het Kinderboekenweekgeschenk in gesproken vorm tijdens de Kinderboekenweek (van woensdag 1 oktober t/m zondag 12 oktober 2014) en je krijgt het cadeau van Aangepast Lezen! De brailleversie is natuurlijk ook vanaf 1 oktober te bestellen. Mail je adresgegevens en aanvraag naar info@superboek.nl.


Zestig spiegels / Harm de Jonge

Jurre is een verlegen jongen die nooit meer dan zes woorden achter elkaar zegt. Maar dan moet hij een spreekbeurt geven. Gelukkig krijgt hij hulp van een prinses. Vanaf ca. 8 jaar.Boeknummer a440124 (in productie)

Boeknummer t292140 (in productie)
Christelijke Kinderboekenmaand 2014

In oktober vindt voor de 20e keer de Christelijke Kinderboekenmaand plaats. Deze duurt de hele maand oktober en heeft als thema ‘In de wolken’. Je viert feest wanneer je in de wolken bent. En als je feest viert, voel je je blij en dankbaar. Vanwege het 20-jarige bestaan van de Christelijke Kinderboekenmaand, zijn er twee actieboeken te leen als gesproken en/of brailleboek: Groeten uit Kenia en De lynx Rechts. Alvast veel plezier ermee!


Groeten uit Kenia / Ingrid Medema

De oma van Micha heeft een reis naar Kenia gewonnen. Maar ze heeft nooit een puzzel ingestuurd! Weet Micha hier soms meer van? Vanaf ca. 7 jaar.Boeknummer a440551 (in productie)

Boeknummer t293974 (in productie)
De lynx Rechts / Peter van Dijk

De vader van Luuk en Tara verzint elke avond een verhaal over een dier, een plaats en een beroep. Het worden de gekste verhalen, bijvoorbeeld over een snotolf, een blobvis of een komodovaraan uit Kabul. Vanaf ca. 9 jaar.Boeknummer a440451 (in productie)

Boeknummer t293665 (in productie)
Nederland Leest 2014

Nederland Leest, de grootste nationale leescampagne, vindt dit jaar plaats van1 tot en met 30 november 2014. Gedurende deze periode staat er altijd één boek centraal en dit jaar wordt Een vlucht regenwulpen van Maarten ’t Hart in de belangstelling geplaatst. Openbare bibliotheken verstrekken een gratis exemplaar van dit boek aan hun leden met de bedoeling dat lezers er met elkaar over in discussie kunnen gaan.


Een boek wordt niet zomaar verkozen tot themaboek van Nederland Leest. Het moet aan een aantal voorwaarden voldoen:

- Het boek moet literaire waarde hebben.

- Het boek mag niet recent zijn en moet de tand des tijds hebben doorstaan.

- Het boek moet geschikt zijn voor een breed publiek.

- Het boek moet aanleiding geven tot discussie.
Een vlucht regenwulpen van Maarten ’t Hart staat centraal tijdens de negende editie van Nederland Leest. Het boek uit 1978 is een klassieker. Het gaat over een door afkomst en opvoeding tot isolement gedoemd kind, wiens angsten verzacht worden door een grote opmerkingsgave en een diepe liefde voor de natuur. Een vlucht regenwulpen is een onvergetelijk verhaal uit een tijd toen Nederland nog een universum was, en een dorpje de hele wereld.

In het schrijversprofiel van deze Leeswijzer kunt u meer lezen over Maarten ’t Hart.


Dit jaar is het boek Een vlucht regenwulpen vanaf de start van Nederland Leest via streaming te verkrijgen. Maar u kunt uiteraard ook het actieboek aanvragen via Klantencontact, telefoon: 070 – 338 15 00 of per e-mail: klanten@aangepastlezen.nl. Per klant mag één exemplaar worden aangevraagd. Verzending vindt plaats gedurende de actiemaand. Tot en met 30 november is het Daisy-boek een cadeau, daarna wordt het opgenomen in de collectie en gelden weer de gebruikelijke uitleenregels.
Een vlucht regenwulpen / Maarten ‘t Hart

Enkele weken uit het leven van een in de wetenschap geslaagde bioloog, wiens zelfgezochte eenzaamheid enerzijds deerniswekkend is en anderzijds leidt tot een bepaalde vorm van geluk.Boeknummer a440509 (afluistertijd ca. 7 uur)

Boeknummer t293803 (ca. 9 banden)
Libris Literatuurprijs 2014

De Libris Literatuurprijs 2014, dé prijs voor de beste oorspronkelijk Nederlandstalige roman van het afgelopen jaar, is toegekend aan La Superba van Ilja Leonard Pfeijffer, een uitgave van De Arbeiderspers.

De jury noemt het boek ‘een belangrijke roman met universele zeggingskracht, die de komende jaren vele nieuwe lezers verdient, ook buiten ons eigen taalgebied. Behalve een ode aan Genua en zijn bewoners, is La Superba in de eerste plaats een indrukwekkende ode aan de verbeelding.’ Verder schreef de jury in het juryrapport over La Superba het volgende; 'De auteur speelt met ons het spel van fictie en werkelijkheid, drijft de spot met zijn literaire statuur en ijdelheid en schept er een duivels genoegen in zijn lezers op het verkeerde been te zetten. De lichtvoetigheid van zijn spel doet echter niets af aan de ernst van zijn betrokkenheid. Tegenover zijn luxe immigratie zet de auteur die van de Marokkaanse rozenverkoper Rashid en de Senegalese bootvluchteling Djiby, die in de trotse stad na een helse oversteek hun geluk komen beproeven, zoals Italiaanse emigranten dat eerder deden in La Merica. En in het roerende portret van de altijd dronken, Engelse professor Don, die in zijn eigen fictie leeft, wordt de hoofdpersoon van het boek te midden van personages op de rand van de verloedering, gespiegeld’.
Naast de eer ontving Ilja Leonard Pfeijffer ook de bijbehorende cheque van € 50.000,- uit de handen van voorzitter Paul Witteman.
De jury van de Libris Literatuurprijs 2015 is inmiddels ook bekend gemaakt. Wim Pijbes, hoofddirecteur van het Rijksmuseum, zal de jury voorzitten als opvolger van Paul Witteman. Op 11 mei 2015 zal hij tijdens het traditionele galadiner in het Amstel Hotel te Amsterdam bekend maken wie volgens de jury de beste Nederlandstalige roman van dit jaar heeft geschreven.

De jury bestaat verder uit:

Jacqueline Bel, universitair hoofddocent moderne Nederlandse letterkunde, VU Amsterdam;

Rob van Essen, auteur en recensent Engelstalige literatuur NRC Handelsblad;

Maria Goos, auteur;

Marnix Verplancke, literair recensent bij Knack, De Morgen en Trouw.


La Superba / Ilja Leonard Pfeijffer

Een schrijver doet per brief aan een vriend verslag van zijn uitbundige leven in de Italiaanse stad Genua.Boeknummer a436046 (afluistertijd 12:34 uur)

Boeknummer t290096 (22 banden)
Longlist Libris Geschiedenisprijs 2014

Elk jaar wordt in de Maand van de Geschiedenis de Libris Geschiedenisprijs uitgereikt. De prijs bekroont historische boeken die een algemeen publiek aanspreken. De Libris Geschiedenis Prijs is een initiatief van Historisch Nieuwsblad, Libris, Nederlands Openluchtmuseum, NTR/VPRO, Rijksmuseum Amsterdam en de Volkskrant en bestaat uit een geldbedrag van 20.000 euro.


De jury van de Libris Geschiedenis Prijs bestaat uit vijf vaste juryleden. Daarnaast nemen ieder jaar twee toonaangevende historici deel. Ook de juryvoorzitter wisselt ieder jaar.
In 2014 bestaat de jury uit:

Karin van den Born, eindredacteur NTR-televisie;

Elsbeth Etty, bijzonder hoogleraar Literaire kritiek en redacteur bij NRC Handelsblad;

Pieter-Matthijs Gijsbers, voormalig directeur Nederlands Openluchtmuseum;

Martine Gosselink, hoofd afdeling Geschiedenis van het Rijksmuseum Amsterdam;

Duko Hellema, hoogleraar Geschiedenis van de Internationale Betrekkingen;

Martin Sommer, redacteur van de Volkskrant

Frans Smits, hoofdredacteur van Historisch Nieuwsblad.


Juryvoorzitter is dit jaar prof. Dr. Heleen Dupuis, emeritus hoogleraar Medische ethiek en lid van de Eerste Kamer.
De longlist met genomineerden voor deze prijs is bekend. Uit een lijst van meer dan driehonderd historische boeken heeft de jury de volgende tien titels genomineerd voor de Libris Geschiedenis Prijs 2014:
De Velser Affaire / Bas von Benda- Beckmann

Onderzoek naar het vermeende verraad van communistische verzetsstrijders in Kennemerland tijdens de Tweede Wereldoorlog en de rol daarbij van de Nederlandse regering in Londen.Boeknummer a438597 (Afluistertijd 19:05)
Madame Vérité / Caroline Hanken

Biografie van de Franse waarzegster Marie-Anne Lenormand (ca. 1775-1843).Boeknummer a439990 (In productie)

Boeknummer t291870 (In productie)
Premier en elder statesman / Hans Daalder en Jelle Gaemers

Auteurs beschrijven de wijze waarop Drees leiding gaf aan vier kabinetten in een tijd van gespannen coalitieverhoudingen, moeizame kabinetsformaties en herhaalde politieke crises. Daarna behandelen zij de bijna dertig jaar na zijn aftreden, waarin hij tot op hoge leeftijd actueel commentaar gaf op politieke en maatschappelijke ontwikkelingenBoeknummer a439282 (Afluistertijd 29:18)

Boeknummer t289356 (40 banden)
Grensland / Marc Jansen

Overzichtswerk dat het langzame ontstaansproces van Oekraïne, letterlijk vertaal "Grensland", als staat beschrijft, de betekenis van de Tataren en Kozakken voor het land en het belang van de Krim voor Rusland.Boeknummer a439401 (Afluistertijd 16:42)
Historiezucht / Marita Mathijsen

Lange tijd was 'geschiedenis' een voorrecht, een luxe voor de elite. Rond 1800 verandert dat. Geschiedenis wordt dan gedemocratiseerd, iedereen krijgt er toegang toe. Monumenten worden opgericht, musea en bibliotheken openen hun deuren voor iedereen, er komen goedkope geschiedenisboekjes uit. Nieuwe gebouwen krijgen een historische lading. Ruïnes worden niet meer afgebroken, maar gekoesterd. Geschiedenis wordt iets van de mensen zelf, een soort verslaving. Auteur brengt het ontwaken van het historisch besef in beeld, met aandacht in het bijzonder voor de rol van literatuur, beeldende kunst, erfgoed en musea.Boeknummer a438960 (Afluistertijd 21:57)
De Woordenaar / Sandra Langereis

Boeknummer a440162 (in productie)
Koning Willem III / Dik van der Meulen

Uitgebreide biografie van koning Willem III (1817-1890), Prins van Oranje-Nassau, koning der Nederlanden, groothertog van Luxemburg en tot 1866 hertog van LimburgBoeknummer a438430 (Afluistertijd 39:17)
Garard Heineken / Annejet van der Zijl

Het meeslepende verhaal Gerard Heineken (1841-1893), de stichter van het gelijknamige bierimperium, een visionair mens die zijn familienaam groot maakte.Boeknummer t288490 (10 banden)

Boeknummer a438659 (in productie)
De geest uit de fles / Rienk Vermij

Ons stipje op de waereldkaart / Piet de Rooy
Streektalen

Onlangs is het in 2013 verschenen boek Schrijvers op streek afgerond, een speciaal project omdat met het inspreken van een aantal verhalen in dialect een aantal verschillende schrijvers-voorlezers aan dit boek meegewerkt hebben.

De samensteller Jan Sleumer vroeg 20 schrijvers, verspreid over het hele land, om een verhaal in te leveren in hun eigen streektaal. Het resultaat werd een bijzonder boek in de verschillende streektalen die Nederland nog kent. Omdat simultaan naast het verhaal ook de Nederlandse vertaling opgenomen is blijft de literatuur niet beperkt tot een bepaalde regio maar worden de boeiende verhalen toegankelijk voor iedereen. Twintig verhalen in het Westlauwers Fries, Gronings, Drents, Twents, Stellingwerfs, Achterhoeks, Limburgs, Brabants, Zeeuws en West-Fries

Boeknummer a437903 (afluistertijd 7:04 uur)

Boeknummer t285594 (11 banden)
Maand van de geschiedenis.

Oktober is onderhand traditiegetrouw, de Maand van de Geschiedenis. Al voor de elfde keer wordt deze maand gehouden.

Dit jaar is het thema: Vriend en vijand. De geschiedenis laat duidelijk zien dat vriendschap én vijandschap hebben geleid tot vele conflicten enerzijds en vredesverdragen anderzijds.

Omdat het 100 jaar geleden is dat de Eerste Wereldoorlog uitbrak, ligt het zwaartepunt op deze herdenking.

En in deze moderne tijd: hoeveel vrienden heb je op Facebook? Hoeveel volgen jouw mening op Twitter? En zijn dat echte vrienden?

We hebben voor u een kleine selectie gemaakt van boeken die te maken hebben met vriend en vijand.

Speciaal voor deze maand is een essay uitgekomen, geschreven door
Essay Maand van de Geschiedenis 2014
Het kleine koude front / Michel Krielaars

Essay over de verhouding tussen Rusland en het westen sedert het einde van de Koude Oorlog.Boeknummer a440535 (ca. 5 uur)

Boeknummer t293804 (ca. 7 banden)
De vergelding / Jan Brokken

Wie legde op 10 oktober 1944 in Rhoon, onder de rook van Rotterdam, een onder stroom staande elektriciteitsdraad over de weg, waardoor een Duitse soldaat gedood werd? Tot op de dag van vandaag maken de dorpsbewoners elkaar verwijten.Boeknummer a435340 (afluistertijd 15:16 uur)

Boeknummer t274207 (21 banden)
Na de bevrijding / Ad van Liempt

Geschiedenis van Nederland tijdens de periode van de 'wederopbouw' na de Tweede Wereldoorlog.Boeknummer a438890 (afluistertijd 19:29 uur)

Boeknummer t288405 (27 banden)
De ondergang van het oude Europa / Miranda Carter

Geschiedenis van de familiebanden tussen koning George V van Groot-Brittannië, keizer Wilhelm II van Duitsland en tsaar Nicolaas II van Rusland, en de betekenis van die banden bij het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog in 1914.Boeknummer a424102 (afluistertijd 26:58 uur)
De enorme zaal / E.E. Cummings

Autobiografisch relaas van de tijdelijke gevangenschap in de Eerste Wereldoorlog van een jonge Amerikaan in een Franse gevangenis.Boeknummer a421466 (afluistertijd 12:15 uur)
Het kielzog van de oorlog / Ellen N. La Motte

De ervaringen van een Amerikaanse verpleegkundige in een veldhospitaal bij Ieper tijdens de Eerste Wereldoorlog.Boeknummer a423225 (afluistertijd 4:43 uur)
Bert Poels: mémoires: vriend en vijand / Bert Poels

Herinneringen van Bert Poels (1916-2007) aan zijn verzet in de oorlogsjaren 40-45, waarin hij met name onderduikers en neergestorte geallieerde piloten hielp in het gehucht Zwarte Plak bij de Limburgse plaats America.Boeknummer a436276 (afluistertijd 17:35 uur)
Oorlog en terpentijn / Stefan Hertmans

Herinneringen aan de grootvader van Hertmans, een leven dat getekend bleek door armoedige kinderjaren in het Gent van voor 1900, door gruwelijke ervaringen als frontsoldaat in de Eerste Wereldoorlog en door een jonggestorven grote liefde.Boeknummer a438244 (afluistertijd 12:56 uur)

Boeknummer t285654 (17 banden)
Een veld in Vlaanderen: verhalen

Hoorspel - Onderwerp van dit indrukwekkende hoorspel is de herdenking van de doden, gevallen in de Eerste Wereldoorlog. De hoofdpersonen zijn : een oude journalist en een jonge fotograaf.Boeknummer a437482 (afluistertijd 0:57 uur)
Oorlogspaard / Michael Morpugo

Het bijzondere paard Joey, ingezet in de Eerste Wereldoorlog bij veldslagen in Frankrijk, vertelt zijn levensverhaal. Vanaf ca. 12 jaar.Boeknummer a432170 (afluistertijd 4:30 uur)
Ter wereld gekomen / Margaret Mazzantini

Twee jonge mensen proberen de liefde te vinden temidden van de gruwelen van de burgeroorlog in Serajewo in de jaren negentig.Boeknummer a433661 (afluistertijd 23:53 uur)
De laatste man in de toren / Aravind Adiga

Een oude man houdt als enige stand tegen een projectontwikkelaar terwijl zijn medebewoners van een wooncommune in Mumbai langzaam van vriend in vijand veranderen omdat hij weigert mee te werken aan een lucratieve oplossing.Boeknummer a434025 (afluistertijd 14:40 uur)
Heilige oorlog: de kruistochten en de wereld van vandaag / Karen Armstrong

Dit boek gaat in op de geschiedenis van de kruistochten, maar dan vooral vanuit het oogpunt om licht te werpen op de huidige spanningen tussen Jodendom, Christendom en Islam, de drie monotheïstische godsdiensten die hun herkomst terugvoeren op Abraham, de vader allergelovigen. Deze diepe verwantschap tussen de drie kan ook de oorzaak worden voor een diepgaande vervreemding.Boeknummer a179783 (afluistertijd 28:30 uur)
De slag van de Somme 1916 / Koen Koch

Beschrijving van het strijdverloop aangevuld aan het Noord-Franse front bij de rivier de Somme tijdens de Eerste Wereldoorlog. Met ooggetuigenverklaringen.Boeknummer a434110 (afluistertijd 7:35 uur)
Troonrede

Misschien heeft u al op Prinsjesdag, op de bekende derde dinsdag in september, de feestelijke opening van het nieuwe werkjaar van de Staten Generaal (de Eerste en Tweede Kamer) meegemaakt en naar de tekst van de troonrede geluisterd. Is dat niet het geval .. en heeft u belangstelling om deze tekst nog eens in braille na te lezen of te beluisteren, dan kunt u via de afdeling Klantencontact de gewenste versie aanvragen. Deze wordt kosteloos toegestuurd.


Voetbalschema ere- en eerste divisie seizoen 2014-2015

Voetbalschema Eredivisie en Jupiler League 2014 – 2015 in braille

De Eredivisie en Jupiler League zijn beide gestart op vrijdag 8 augustus jl. De laatste speeldag is zondag 17 mei, resp. vrijdag 8 mei.

U kunt het volledige programma voor het seizoen 2014-2015 in braille (2 banden) aanvragen bij Aangepast Lezen.


Nieuws van derden
Uitgaven van CBB, Christelijke Bibliotheek voor Blinden en Slechtzienden
Bijbelse dagboeken 2015

Voor 2015 kunt u de volgende Bijbelse dagboeken aanvragen bij de CBB:  • Filippus Dagboek in gesproken vorm, prijs € 10,00

  • Bij het geopende Woord in gesproken vorm, prijs € 12,50

  • Dag in Dag uit in gesproken vorm, prijs € 10,00

  • Dagteksten in braille, prijs € 25,00

  • Kracht voor elke dag in gesproken vorm, verschijnt 12x per jaar. Een abonnement kost € 12,00 per jaar

  • Leidraad in gesproken vorm; verschijnt 12x per jaar.

Een abonnement kost € 12,00 per jaar.
Bij de Stichting Aangepast Lezen zijn de volgende Bijbelse dagboeken verkrijgbaar:

  • Leidraad verschijnt 12 x per jaar.

Een jaarabonnement op de grootletterversie kost € 16,75

Een jaarabonnement op de brailleversie kost € 9,80  • Dag in Dag uit verschijnt 12x per jaar.

Een jaarabonnement op de brailleversie kost € 13,00

Een jaarabonnement op de grootletterversie kost € 16,75


HSV Jongerenbijbel

Medio oktober/begin november zijn de braille en de gesproken versie van de HSV Jongerenbijbel verkrijgbaar bij de CBB. Deze unieke uitgave bevat de complete bijbeltekst van de Herziene Statenvertaling met daarbij heel veel extra’s voor jongeren, waaronder duizenden stukjes met uitleg, verwerking en verdieping, die handvatten geven om de Bijbel beter te begrijpen. De complete Heidelbergse Catechismus is achterin opgenomen. De HSV Jongerenbijbel in braille en in gesproken vorm kost € 60,00 per leesvorm.Artikelnummer brailleversie 512;

Artikelnummer gesproken versie 480.
'Bijbelse gezangen, berijming ds. C.J. Meeuse'

In oktober komt bij de CBB de tekst van de gezangenbundel 'Bijbelse gezangen, berijming ds. C.J. Meeuse' beschikbaar in braille. Deze nieuwe gezangenbundel bevat de tekst van een groot aantal Bijbelse gezangen uit het Oude en Nieuwe Testament, zoals De lofzang van Mozes, De lofzang van Elisabeth, Het gebed van Jona in de vis en De liefde blijft.Artikelnummer 515
Braille bureauagenda en zakkalender 2015

De braille bureauagenda bestaat uit een losbladige inhoud, geperforeerd, die per half jaar in een mapje opgeborgen kan worden.

De prijs van de braille bureauagenda is € 16,00;

Artikelnummer 506

De prijs van het mapje is € 3,50; het artikelnummer is 326.

De prijs van een pak papier, 50 vel, formaat agenda, is € 3,00; Artikelnummer 325
De handzame braille zakkalender is verkrijgbaar met maandag en met zondag als eerste dag. De prijs is € 4,00.

Artikelnummer van de zakkalender met maandag als eerste dag 504

Artikelnummer van de zakkalender met zondag als eerste dag 505.
Braille-grootletterkalender 2015

Vanaf 2015 wordt deze kalender uitgegeven door de CBB.


De kalender onderscheidt zich in:

– grote duidelijke letters

– aanduidingen in braille van dag/datum, zonsop- en zonsondergang

– vermelding feestdagen en verjaardagen van koninklijk huis

– dik papier (gemakkelijk met viltstift op te schrijven)

– veel schrijfruimte per dag.


De kalender met ophangbord kost € 12,80 en zonder ophangbord € 10,70 (geen portokosten) en kunt u bestellen bij de CBB.
Meer informatie

Wilt u een uitgave of de gratis catalogus bestellen of een informatiepakket over de dienstverlening van de CBB aanvragen? Neem dan contact op met de CBB, telefoonnummer 0341-56 54 99, email info@cbb.nl of kijk op www.cbb.nl


Vooraankondiging NLBB: Braillesymposium “Zelfredzaam met Braille” op vrijdag 28 november 2014
Op vrijdag 28 november 2014 wordt in de Jaarbeurs (Beatrixgebouw) te Utrecht het tweede Braillesymposium gehouden, georganiseerd door de NLBB Vereniging van Leesgehandicapten. Centraal thema van het symposium: "Zelfredzaam met braille".
Onderwerpen

De dag is niet alleen interessant voor braillelezers maar voor iedereen die iets meer wil weten over de ontwikkelingen op het gebied van braille en braille leren. Het programma is tot stand gekomen in nauwe afstemming met de leden van NLBB werkgroepen braille. Er zullen op deze dag diverse groepsgesprekken plaatsvinden tussen professionals en ervaringsdeskundigen onder de professionele leiding van de bekende tv-presentatrice Astrid Joosten. Aan de orde komen o.a. het belang van braille leren in relatie met zelfredzaamheid, de huidige en toekomstige brailledienstverlening, de wensen van de braillelezers zelf, de zichtbaarheid van braille in Nederland, de mogelijkheden voor uitgevers om digitale braille op de markt aan te bieden, enz.


Afwisselend programma

Het programma begint om 11.00 uur en duurt tot 16.00 uur. De dag zal worden opgeluisterd met optredens van de bekende kleinkunstenares Charlotte Glorie. Aan het eind van het programma zal het eerste exemplaar worden gepresenteerd van het informatieve boek "Op weg naar braille” een kennismaking met braille voor volwassenen.


Alvast aanmelden

Het symposium is gratis toegankelijk voor NLBB-leden, andere geïnteresseerden zijn ook welkom. Niet-leden betalen € 10,- entreegeld. U kunt zich nu al aanmelden bij de NLBB: per e-mail: info@nlbb.nl telefonisch: 070 26 29 29 4


  1   2   3   4   5   6   7


De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina