Inhoud samenstelling oudercommissie Taken oudercommissie Financieel verslag vergaderingen Overzicht activiteiten Beschrijving activiteiten samenstelling oudercommissieDovnload 42.4 Kb.
Datum23.07.2016
Grootte42.4 Kb.
Jaarverslag 2012-2013

Oudercommissie

In ’t Veld in een locatie van Obs Over de Brug, behorende tot Zaan PrimairINHOUD
1. Samenstelling oudercommissie

2. Taken oudercommissie

3. Financieel verslag

4.vergaderingen

5. Overzicht activiteiten

6. Beschrijving activiteiten1. SAMENSTELLING OUDERCOMMISSIE
In het schooljaar 2012 – 2013 waren lid van de oudercommissie van openbare basisschool In ’t Veld


Naam


Functie

Ouder van een kind uit groep

Danielle Siemons-Kousbroek

Voorzitter

7

Karine Verheul

lid

7

Karin Regeling

penningmeester

6

Wilma Mozes

lid

6

Tamara

lid

1/2

Marianne Baars

lid

7 en 1/2

Jenny Hilders

lid

3 en 8

Mirjam Giesbergen

secretaris

3 en 5

Miriam Out

lid

1/2

Mascha

als afgevaardigde van het lerarenteam
Op dit moment zijn de ouders die in de oudercommissie zitten te zien op basisschoolnet zodat het voor de ouders wat duidelijker is wie de leden van de oudercommissie zijn. Ook zullen hun foto’s bij de klas komen te hangen.2. TAKEN OUDERCOMMISSIE
* De leden van de oudercommissie organiseren en assisteren bij de activiteiten van de school zoals; Sint Maarten, Sinterklaas – en Kerstfeest, Bingo, Paasontbijt, Sportdag, eventueel Sponsorloop en de Voorjaars- cq kunstmarkt.

Voor deze activiteiten zijn de leden, per activiteit een lid, gekoppeld aan de leerkrachten, ook hier een leerkracht per activiteit, om in de organisatie samen de verschillende taken te verrichten. Van iedere activiteit is in de loop der jaren een draaiboek gemaakt ten behoeve van de organisatie, uitvoering en evaluatie. Het draaiboek is geen vaststaand geheel maar wordt elk jaar aangepast.

Taken zijn bijvoorbeeld boodschappen doen, cadeautjes kopen en inpakken, stoelen en tafels klaar zetten, hal, gang en klassen versieren en weer opruimen.
*Zich inzetten als klassenouder en ondersteuning geven wanneer nodig.
*Het uitvoeren van de luizen controle
* De oudercommissie is verantwoordelijk voor het beheer van de ouderbijdrage.
3. FINANCIEEL VERSLAG.

Penningmeester Karin Regeling

Zie het financieel jaarverslag van In ‘t veld.
4. VERGADERINGEN.

Elk jaar word er 6 keer vergaderd in het seizoen 2011/2012 hebben we

6 keer vergaderd. De vergaderingen worden meestal om de 6 a 7 weken.

Het overleg duurt gemiddeld 1,5 uur.

Alle werkgroepjes vergaderen onderling n.a.v. een activiteit. De frequentie hiervan hangt af van de intensiteit en routine van de activiteit.


5. OVERZICHT ACTIVITEITEN


Datum


Activiteit

Voor groep

26 september

Avond wandeltocht

3 t-m 8

9 november

Sint Maarten

1 t/m 8

05 december

Sinterklaasfeest

1 t/m 8

20 december

Kerstdiner

1 t/m 8

13 februari

Kinderkermis

1 t/m 8

28 maart

Paasontbijt

1 t/m 8

29 mei

Sportdag

1 t/m 8
Bingo

1t/m8

Laatste school week

Afscheidsmusical groep 8

1 t/m 76. BESCHRIJVING ACTIVITEITEN

Iedere activiteit wordt op school gecoördineerd door een leerkracht en geassisteerd door een OC lid. Deze twee personen samen organiseren de activiteit en zetten alle lijnen uit die voor de desbetreffende activiteit nodig zijn.

Indien nodig is het de taak van de leden van de oudercommissie om andere ouders te benaderen om eventueel te helpen bij een activiteit.
* Sint Maarten.
Dit jaar zijn de kinderen van groep 1-2 langs een aantal deuren in de buurt geweest. Er waren een aantal ouders gevraagd of de kinderen langs mochten komen om hun lampion te laten zien en natuurlijk hun geleerde liedjes te laten horen.
* Sinterklaasfeest.
Voorafgaand aan het Sinterklaasfeest hebben de kinderen uit groep 1 t/m 3 hun schoen mogen zetten. Dit jaar wilde we de aankomst van sinterklaas anders laten verlopen. We zijn dit jaar mee gegaan met het verhaal dat zich op tv afspeelde dat piet verliefd werd op de juf. Bij aankomst van de sint was hij zijn pieten kwijt gelukkig heeft een juf iets verdachts gezien in het bijgebouw dus ging ze samen met een paar kinderen op onderzoek en ja hoor daar vonden ze de pieten. Na liedjes te hebben gezongen voor sint is iedereen naar zijn klas gegaan en hier kwam Sint dan op bezoek.
De groepen 1 t/m 4 ontvingen cadeautjes van de Sint en groep 5 t/m 8 hadden lootjes getrokken en surprises gemaakt. De groepen 5/6 en 7/8 mochten een gezamenlijk cadeau uit zoeken voor de klas. Sint heeft alle klassen met zijn bezoek vereerd. Het was dit jaar weer een geslaagd sinterklaasfeest.

Dit jaar is ook de peuterspeelzaal de Spil weer betrokken bij het sinterklaas feest. Zij waren ook in de hal om sint welkom te heten en liedjes te laten horen. Dit jaar heeft de oudercommissie het podium bedacht en de hal versierd.


* Kerst -maaltijd.


Het kerstdiner begon anders ivm het weer zijn de vuurkorven niet aan gegaan en hebben we in de centrale hal liedjes gezongen.

Dit jaar hadden we ook weer warme chocomelk met kerstkransjes in onze gezellige kerstkraam. Daarna zijn de kinderen naar hun versierde klassen, de tafels op verschillend manieren neergezet, maar wel zo dat ze gezellig me elkaar konden gaan eten. Dit hebben ze dan ook allemaal gegaan, ze hebben gesmikkeld en gesmuld van al het lekkers wat door de ouders en kinderen zelf was bereid.

Zoals elk jaar stonden er nu ook in elk lokaal mooie kerstbomen en hingen er overal eigengemaakte versieringen.

Voor het eerst hebben de ouders gezamenlijk beneden in de hal gezeten en gegeten dit was erg gezellig en zeker voor herhaling. Alle ouders hadden iets mee genomen.

Het podium was net als elk ander jaar weer versierd door de leden van de OC.
* Kinderkermis.
Voor de hele school waren er (in het hoofdgebouw) in elke klas activiteiten (spelletjes) uitgezet.

En elk kind mocht verkleed komen, en dat deden ze massaal.

Er liepen veel prinsesjes rond, maar ook spidermans, militairen, horrorpersonages, kortom voor elk wat wils.

De gymzaal werd dit jaar weer gebruikt er was gekozen om een springkussen neer te zetten. De kinderen waren hier heel blij mee.


Gedurende de ochtend konden de kinderen, met een scorekaart de onderdelen aflopen, wat eten, we hadden dit jaar popcorn,en limonade.

Groep 7/8 liepen of mee met groepjes of deden zelf mee met alle activiteiten

Er waren ook prijsjes te winnen wel voor de leukst verklede jongen/meisje deze werd gekozen door een leerkracht, voor de gene die de inhoud van de snoeppot wist, naam raden van de beer en wie de meeste punten had gehaald van zijn of haar klas.

* Paas ontbijt.


Groep 1 en 2 komen in hun pyjama op school en ontbijten gezamenlijk in de klas.
Ook groep 3 tot en met groep 8 deden dit jaar mee met het paasontbijt.

Alle kinderen kregen ook nog eens lekkere chocolade-eitjes om op te eten.

Per groep werd door de leerkracht besloten of er naar eitjes gezocht ging worden of dat het inde klas opgegeten zou gaan worden.
* Bingo.
Dit jaar was er geen Bingo.

* Sponsorloop


Dit jaar was er geen sponsorloop georganiseerd omdat er geen duidelijk doel was.

*Schoolkorfbal


Dit jaar hebben de leerkrachten op school bekers en limonade gekregen en deze namen ze zelf mee voor hun groep kinderen dit verliep goed.
* Sportdag

Dit jaar is het georganiseerd door de breedeschool en werd gehouden in het veldpark.
  • Eindfeest

Dit jaar hadden we op de laatste schooldag een leuk spelletjes festijn georganiseerd rond de school. Er waren spelletjes een ijskraam en tussen de middag hebben we met de hele school patat gegeten.


* Afscheid groep 8


Eerst gingen de kinderen van groep 1 t/m 3 ‘s morgens kijken naar de liedjes die er tijdens de musical gezongen zullen worden.

Alle kinderen, vanaf groep 4 mogen ‘s morgens de musical zien die groep 8 (aangevuld met kinderen van groep 7) opvoert. Dit jaar kregen de hulpouders voor deze ochtend een uitnodiging door de directie om naar de generale repetitie te kijken van de musical van groep 8.


De ouders en genodigden van de schoolverlaters krijgen ‘s avonds de gelegenheid om de musical te zien. Tevens hebben ze deze avond afscheid genomen van de leerkrachten die weg zijn gegaan. S’avonds waren er ook 3 oc leden aanwezig om voor de catering te zorgen zodat de leerkrachten alle tijd hadden voor de leerlingen van groep 8
Nawoord
Zoals elk schooljaar hebben alle leden van de oudercommissie zich graag en met liefde ingezet voor de kinderen van de school.

Gelukkig willen steeds meer enthousiaste ouders zich op een positieve manier inzetten voor de kinderen, zodat de activiteiten die elk jaar gepland worden goed verlopen. We hebben dit jaar dan ook veel hulp van andere ouders gehad met alle activiteiten dit jaar.


Namens de huidige oudercommissie,
Voorzitster,
Danielle Siemons
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina