Innovatie op zijn mooist: vernieuwde Audi A7 SportbackDovnload 14.81 Kb.
Datum18.08.2016
Grootte14.81 Kb.
group 7

Innovatie op zijn mooist: vernieuwde Audi A7 Sportback


  • Uiterlijke wijzigingen: nog eleganter én functioneler

  • Nieuwe 3.0 V6 TDI ultra: gemiddeld verbruik van 4,7 l/100 km

  • Levering start dit najaar


Leusden, 22 mei 2014 – Audi presenteert de vernieuwde A7 Sportback. Naast subtiele én functionele uiterlijke wijzigingen, waaronder de nieuwste LED-lichttechnologie, zijn er nieuwe motoren. Deze zijn krachtiger en nog zuiniger dan hun voorgangers. Een highlight is de ultra-uitvoering van de 3.0 V6 TDI – deze motor levert topprestaties bij een gemiddeld verbruik van slechts 4,7 l/100 km. Alle voorwielaangedreven versies worden uitgerust met de S tronic-transmissie. Ook op het gebied van (online) multimedia blijft de A7 Sportback toonaangevend.
De elegante lijn van de vijfdeurs Audi A7 Sportback krijgt nieuwe accenten. De grille en de bumpers zijn gewijzigd en alle modellen hebben nu standaard LED-hoofdverlichting. Optioneel is ook Matrix LED-verlichting leverbaar. Deze vooruitstrevende lichttechnologie die debuteerde in de Audi A8 maakt het mogelijk met groot licht te rijden zonder tegenliggers te verblinden. Dynamische afslagverlichting vóór wordt standaard geleverd in combinatie met Matrix LED. Dynamische afslagverlichting achter is altijd inbegrepen.
Hand in hand: kracht en zuinigheid

Alle motoren voor de vernieuwde A7 Sportback voldoen aan de Euro 6 emissienorm. Nieuw in het dieselgamma is de 160 kW/218 pk sterke 3.0 V6 TDI ultra. Deze soepele motor wordt geleverd in combinatie met voorwielaandrijving. Hij neemt genoegen met gemiddeld 4,7 liter diesel per 100 km (CO2: 122 g/km). De 3.0 V6 TDI clean diesel is verder verfijnd. Hij levert een vermogen van 200 kW/272 pk. De topuitvoering onder de dieselmodellen is de 3.0 V6 TDI biturbo clean diesel. Hij wordt standaard geleverd in combinatie met achttraps tiptronic-transmissie en quattro permanente vierwielaandrijving. De vernieuwde A7 Sportback is er ook met de 3.0 V6 TFSI-benzinemotor met mechanische compressor. Deze levert nu 245 kW/333 pk (was 228 kW/310 pk). De S7 Sportback is het sportieve topmodel van de reeks. Hij heeft een vierliter V8 TFSI met 331 kW/450 pk en is standaard uitgevoerd met de Cylinder On Demand-technologie. Bij lage belasting kan dit innovatieve systeem vier van de acht cilinders ‘uitschakelen’. Dit leidt tot een aanzienlijke brandstofbesparing.


Nieuwe transmissies

In plaats van de tot nu gebruikte Multitronic-transmissie, krijgen de voorwielaangedreven uitvoeringen van de A7 Sportback nu de beschikking over een zeventraps S tronic. Deze versnellingsbak heeft een dubbele koppeling die ervoor zorgt dat de volgende versnelling altijd klaar staat. In de praktijk betekent dit: razendsnel overschakelen, vrijwel zonder verlies van aandrijfkracht. De uitvoeringen met quattro permanente vierwielaandrijving kunnen worden uitgevoerd met een sportdifferentieel. Dit zorgt voor nog meer dynamiek.


Goed verbonden

Op het gebied van (online) infotainment houdt de A7 Sportback zijn leidende rol vast. MMI navigatie plus met MMI touch (touchpadbediening) is te leveren met Audi connect. Via een LTE-module is dan een zeer snelle internetverbinding op te zetten. De bestuurder kan gebruik maken van vele online functies en inzittenden kunnen via de hotspotfunctie hun smartphones/tablets verbinden met het internet. Het infotainment-systeem maakt gebruik van zeer krachtige grafische processoren van Nvidia. Deze zorgen voor een haarscherpe weergave op het centrale display, ook als de bestuurder gebruik maakt van bijvoorbeeld zoomfuncties. Uiteraard is ook het high-end Advanced Sound System van Bang & Olufsen leverbaar.


Veelzijdig en compleet

De Audi A7 Sportback biedt veelzijdige ruimte. De elektrisch bediende achterklep (standaard) geeft toegang tot een bagageruimte van 535 liter (1.390 l met neergeklapte achterbank). MMI radio plus en Audi drive select (keuze uit verschillende rijmodi) zijn standaard. Fijne opties zijn onder meer voorstoelen met massage- en ventilatiefuncties, een head-up display, sportonderstel en adaptieve luchtvering. Uiteraard zijn ook de nieuwste assistentiesystemen leverbaar zoals de adaptieve cruise control met stop & go functie, de verder verbeterde night vision assistant, Audi pre safe, Audi side assist en Audi active lane assist. De laatste twee systemen werken nauw samen om rijstrookwisselingen zo veilig mogelijk te maken.


De levering van de nieuwe A7 en S7 Sportback start dit najaar. De prijzen zijn nog niet bekend.
Einde -

Audi AG

Het Audi concern heeft in het jaar 2013 zo'n 1.575.500 auto's van het merk Audi aan klanten geleverd. Van januari tot eind september 2013 behaalde de onderneming bij een omzet van ca. € 37 miljard een inkomen vóór rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie van € 3,74 miljard. De onderneming is wereldwijd op ruim 100 markten aanwezig en produceert op de locaties Ingolstadt, Neckarsulm, Győr (Hongarije), Brussel (België), Bratislava (Slowakije), Martorell (Spanje), Kaluga (Rusland), Aurangabad (India), Changchun (China) en Jakarta (Indonesië). Sinds einde 2013 fabriceert het merk met de vier ringen bovendien in Foshan (China), vanaf 2015 in São José dos Pinhais (Brazilië) en vanaf 2016 in San José Chiapa (Mexico). 100 procent dochters van AUDI AG zijn onder meer quattro GmbH (Neckarsulm), Automobili Lamborghini S.p.A. (Sant’Agata Bolognese/Italië) en de sportmotorenproducent Ducati Motor Holding S.p.A. (Bologna/Italië). De onderneming heeft momenteel op de hele wereld bijna 73.000 medewerkers in dienst, daarvan ca. 50.000 in Duitsland. Van 2014 tot 2018 plant zij investeringen met een totale hoogte van zo'n € 22 miljard – voornamelijk in nieuwe producten en duurzame technologieën. Audi neemt zijn verantwoording als onderneming serieus en heeft duurzaamheid als vereiste voor processen en producten strategisch verankerd. Op termijn is het doel CO2-neutrale mobiliteit.


Pon’s Automobielhandel

Audi-importeur Pon’s Automobielhandel is onderdeel van Pon Holdings b.v. Met bijna 13.000 medewerkers op meer dan 250 locaties in 12 verschillende landen proberen Pon-ondernemingen dagelijks de beste propositie aan te bieden aan (potentiële) klanten. Het merendeel van de activiteiten van Pon is gericht op de import, logistieke afhandeling, marketing, distributie, service en onderhoud van producten die wat betreft aard, kwaliteit en organisatie goed op elkaar aansluiten. In 1974 heeft Pon de importrechten van Audi voor de Nederlandse markt verworven.


Audi Nederland

In Nederland heeft de consument keus uit 200 Audi-modellen met een groen energielabel. Audi biedt bovendien meer dan 100 modellen met een gemiddelde CO2-uitstoot van minder dan 140 g/km. Circa 90% van de nieuw verkochte Audi’s in Nederland heeft een groen label. Op dit moment heeft Audi 24 modellen die voor zakelijke rijders in de gunstige 20%-categorie van de fiscale bijtelling vallen.Audi Nederland is te volgen via Facebook, Twitter & Youtube.1/

De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina