Internationaal treffen, 23 tot en met 25 april 2005 in Amsterdam rai rainbow experience: drie dagen feest in amsterdamDovnload 9.25 Kb.
Datum16.08.2016
Grootte9.25 Kb.

Internationaal treffen,

23 tot en met 25 april 2005 in Amsterdam RAI

RAINBOW EXPERIENCE: DRIE DAGEN FEEST IN AMSTERDAM
Een beurs, congressen en feesten. Onder de naam Rainbow Experience wordt in het voorjaar van 2005 in Amsterdam een groot, internationaal evenement gehouden voor de homo- en lesbische gemeenschap. Voor de organisatie tekent Amsterdam RAI, in nauwe samenwerking met de gemeente Amsterdam en mediapartner de Gay Krant. De Rainbow Experience is van zaterdag 23 tot en met maandag 25 april 2005.
Volgens de organisatie wordt de Rainbow Experience een driedaags evenement van ongekende allure. De Rainbow Experience omvat immers niet alleen een beurs, de Rainbow Fair, er zal ook worden gecongresseerd terwijl er op diverse plaatsen in de stad zal worden gefeest. Daarbij wordt ernaar gestreefd om dezelfde uitgelaten stemming te creëren die Amsterdam kenmerkte ten tijde van de vreedzaam en vrolijk verlopen Gay Games in 1998. In die periode verdiende Amsterdam de eretitel ‘Gay Capital’.
De Rainbow Experience is nadrukkelijk een internationaal en tevens ‘heterovriendelijk’ evenement, dat zich richt op bezoekers uit de hele wereld. De beurs Rainbow Fair telt zeven ‘werelden’: Fashion & Passion (alles op het gebied van mode, schoenen, accessoires), The Art of Looking Great (persoonlijke verzorging), Leisure & Pleasure (vrije tijd, reizen, sport, kunst, cultuur, literatuur), Queens & Castles (wonen, woninginrichting, verlichting), Wannahaves (laatste trends op het gebied van consumer electronics en andere luxe ‘hebbedingetjes’), Cook ‘N’ Company (koken, keukens, eten en drinken) en XXX in the City (erotiek). Iedere wereld kent zijn eigen event area waar productdemonstraties en –presentaties zullen worden gegeven en optredens van artiesten, theatervoorstellingen, kookdemonstraties en dansshows zullen zijn.
’s Avonds zijn er in de Amsterdam RAI diverse feesten. Op vrijdagavond 22 april start de Rainbow Experience met een stijlvol openingsfeest. Op zaterdag 23 april wordt de Rainbow Experience Glitter & Glamour Danceparty gehouden. Op zondag 24 april is er een loungeparty. Maandag 25 april staat volledig in het teken van het zilveren jubileum van de Gay Krant. Naast negen finalisten die onder leiding van Paul de Leeuw zullen strijden voor de eerste plaats van de Gay Stars-competitie, worden ook de traditionele, felbegeerde Horeca Awards uitgereikt en viert de Gay Krant op grootse wijze zijn 25e verjaardag.
In de stad Amsterdam zullen, mede door een samenwerking van de verschillende homohoreca-organisaties, ook diverse activiteiten zijn. Amsterdam is in de bewuste periode mede voor buitenlanders overigens een extra aantrekkelijke bestemming, omdat de stad zich dan opmaakt voor de viering van het 25-jarige regeringsjubileum van Koningin Beatrix én voor Koninginnedag op 30 april. Met name tijdens Koninginnedag is er in Amsterdam altijd veel te doen, wat voor de Rainbow Experience-bezoeker reden kan zijn om zijn of haar verblijf in Amsterdam na afloop van de beurs nog met enkele dagen te verlengen.
Meer informatie over de Rainbow Experience is te vinden op internet: www.rainbowexperience.nl.

Amsterdam, november 2004
Noot voor de redactie / niet voor publicatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Pim van Houten, Press & PR Manager Amsterdam RAI,

tel. 020 - 549 12 12, fax 020 - 644 50 59, e-mail p.v.houten@rai.nl.
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina