International perspectives on countering school segregationDovnload 4.3 Kb.
Datum25.07.2016
Grootte4.3 Kb.
International perspectives on countering school segregation”
conferentie
Op 10 december 2010 organiseren het Kenniscentrum Gemengde Scholen en de VOR-divisie Onderwijs & Samenleving een internationale conferentie over segregatie in het onderwijs. Aanleiding van deze conferentie is de presentatie van een boek over etnische segregatie in het onderwijs. In verschillende hoofdstukken wordt stilgestaan bij maatregelen die in ca 15 landen worden genomen om die segregatie tegen te gaan, alsmede bij de effecten van die maatregelen. De auteurs van de bijdragen zullen worden uitgenodigd hun bijdrage aan het boek te presenteren of deel te nemen aan discussies tijdens de conferentie. Daarnaast zullen enkele deskundigen inzake segregatie in het onderwijs een bijdrage te leveren aan deze conferentie. Tijdens de conferentie ligt een nadruk op interactie met beleidsmakers, onderzoekers en de onderwijspraktijk over het bestrijden van segregatie in het onderwijs.
De conferentie duurt van 9.30 tot 18.00 uur en wordt georganiseerd in Amsterdam.
Aanmelden kan tot 1 november per e-mail: info@gemengdescholen.nl
De kosten voor deze conferentie bedragen 100 euro. Daarvoor krijgt u onder meer een lunch en het boek aangeboden. Gelieve dit bedrag vóór 1 november over te maken op gironummer 4950259 tnv Walraven & Haest, Amsterdam, ovv conferentie.

Boek: How to combat primary school segregation in a multicultural world.
Onder redactie van Guido Walraven en Dorothee Peters (Kenniscentrum Gemengde Scholen) en Joep Bakker en Eddie Denessen (Radboud Universiteit Nijmegen), met bijdragen van auteurs uit onder meer Groot-Brittannië, de Verenigde Staten, Duitsland, Italië, Denemarken, Slovenië, Roemenië, Nederland, Frankrijk en België.
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina