Jaargang 2014-2015 Nummer 11,juliDovnload 14.19 Kb.
Datum25.08.2016
Grootte14.19 Kb.
Basbabbel

Jaargang 2014-2015

Nummer 11,juli,

Dakotaweg 65-67 2905 AB Capelle a/d IJssel

010 – 4500869 email: pieterbas@rvko.nl www.pieterbas.net

Bijna vakantie!Kalender

07 juli musical groep 8

07 juli musical groep 8 met ‘overige’ ouders

08 juli 3e rapport

09 juli laatste schooldag

10 juli roostervrije dag, alle kinderen zijn vrij, ook de peuters

24 augustus 1e schooldag, schooljaar 2015-2016

Madeliefje!

In een prachtige tuin verdorden hartje voorjaar de bladeren, de bloesem aan de struiken verwelkte nog voor de bloei echt op gang was gekomen en de bloemen lagen geknakt op de grond. De tuinman begreep er niets van en vroeg aan de eik wat er aan de hand was. Die zei dat hij niet meer wilde leven, omdat hij geen druiven kon dragen. Toen de tuinman naar de wijnstok ging, schudde die droevig de kale takken en fluisterde dat hem niets restte dan sterven, omdat hij nooit zo groot kon worden al de cipres. En de cipres stond er verpieterd bij, omdat die niet kon bloeien als een roos. Maar de roos wilde juist niet langer leven omdat de schoonheid van bloemen maar zo kort duurde. Ten slotte zag de tuinman een klein plantje midden op het grasveld, dat meebewoog op de wind en bloeide en er even fris uit zag als altijd. “Hoe komt het, dat jij de enige bent die bloeit?”, vroeg de tuinman aan het madeliefje. “Ik zie en hoor waar de roos en de wijnstok, de eik en de cipres over klagen. Maar ik begrijp er niets van. Want ik kan gewoon niet anders zijn dan ik ben, dus ik geniet ervan dat ik een madeliefje ben”.


Formatie

We zijn blij u te kunnen melden dat de vacature in groep 4 is opgevuld.

Juffrouw Annemieke van Heijningen zal op woensdag, donderdag en vrijdag in groep 4 zijn. Dit is iets anders dan we u eerder hebben gemeld. Juffrouw Maral is op woensdag in de groep van juffrouw Bernadette i.p.v. juf Ingrid.

Juf Ingrid is op woensdag in groep 5.


Afscheid juf Eunice

Zoals u weet neemt juffrouw Eunice aan het eind van het schooljaar afscheid van de Pieter Bas. Juf Eunice ‘viert’ dit afscheid op woensdag 8 juli met de kinderen van haar groep.

Hoe de andere leerlingen haar afscheid vieren verklappen we nog niet want anders leest juf Eunice het ook.

Ouders die juf Eunice gedag willen zeggen zijn van harte welkom op donderdagmiddag 9 juli om 15.00 uur.


Musical groep 8

Ook dit jaar verzorgen de kinderen van groep 8 een spetterende afscheidsmusical.

’s Morgens zingen ze de liedjes voor onze jongste leerlingen.

’s Middags is de generale repetitie voor de kinderen van groep 5 tot en met 8.


Tijdens de generale repetitie willen we ouders bedanken voor hun hulp. Daarom zijn de ouders van alle kinderen van harte welkom om ’s middags naar de musical te komen kijken. Natuurlijk niet de ouders van de leerlingen van groep 8 omdat zij ’s avonds naar hun zoon/dochter komen kijken. De ouders van leerlingen van groep 8 ontvangen via hun kind de uitnodiging. Voor groep 8 start na deze bruisende avond de zomervakantie!
App Nogmaals attenderen we u op onze schoolapp! Heeft u hem gedownload? Zo niet, dan kan dat in de appstore of de play ground. U zoekt naar Schoolpraat Pieter Bas. In de app kunt u aangeven voor welke groepen u berichten wilt ontvangen. Voor ons is het handig om u, ouders/verzorgers, snel te kunnen berichten over verschillende zaken. Het is ook leuk om de nieuwtjes te volgen.
Schoolkalender

Volgend jaar ontvangen alleen de nieuwe ouders en kinderen een nieuwe schoolgids. Iedereen ontvangt een schoolkalender met daarin alle gegevens over o.a. gymtijden, activiteiten enz. Zaken die ieder schooljaar veranderen. De informatie die in de schoolgids staat is ook te lezen op de site. Het kan dus handig zijn om de oude schoolgids te bewaren.


Vakantie!!!

En ja, nog een weekje en dan is het schooljaar 2014-2015 alweer voorbij! Op vrijdag 10 juli begint de zomervakantie.

Wij hebben er weer van genoten maar we zijn ook blij om nu even lekker lang uit te rusten! Wij wensen alle ouders, verzorgers en natuurlijk alle leerlingen een hele fijne vakantie.

Volgend schooljaar zijn de schooltijden gewijzigd. Iedere dag begint om 08.30 en eindigt om 14.30. Naast iets te drinken en fruit in de ochtendpauze, mogen de kinderen een boterham meenemen als twaalfuurtje. Alle kinderen lunchen na 13.30 uur.We zien iedereen weer graag terug op maandag 24 augustus om half negen.


De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina