Jan smit 1996-2004: Succes als Jantje SmitDovnload 16.13 Kb.
Datum22.08.2016
Grootte16.13 Kb.

JAN SMIT

1996-2004: Succes als Jantje Smit
Smit zong vier jaar bij het Volendammer jongenskoor De zangertjes van Volendam onder leiding van de onderwijzer Evert Beumer. Hij werd op tienjarige leeftijd ontdekt toen de Volendamse band BZN een duet wilde opnemen met jong plaatselijk talent en hun zangeres Carola Smit (geen familie). Hij werd hiervoor uitgekozen en het nummer Mama werd vervolgens een groot succes. Dit lied kwam te staan op hun cd A Symphonic Night. Hij mocht naar aanleiding hiervan een solosingle opnemen, geproduceerd door drie BZN-leden. De single Ik zing dit lied voor jou alleen kwam op plaats nummer één binnen in de Nederlandse hitparades. In de twee volgende jaren scoorde de destijds als Jantje Smit aangeduide zanger nog vijf hits, waaronder Pappie, waar blijf je nou. Deze nummers werden geschreven door de BZN-leden Jan Keizer, Jack Veerman en Jan Tuijp.


Behalve in Nederland is Smit ook succesvol in België, Duitsland, Oostenrijk, Italië en Frankrijk. Hij trad enige tijd op in Duitsland vanwege de ruimere arbeidstijdenwetgeving, in Nederland kunnen kinderen slechts enkele malen per jaar optreden. In Duitsland zijn inmiddels tien Duitstalige albums uitgebracht. In 2001 ontving Smit met BZN en zijn producers de exportprijs, als best verkopende Nederlandse act in het buitenland.

Al sinds 1999, zet Smit zich naast zijn zangcarrière ook in als ambassadeur van SOS-Kinderdorpen.


2005: Comeback als Jan Smit
Vanaf 25 maart 2005 was zijn dagelijks leven te volgen in de realitysoap Gewoon Jan Smit. Dit programma werd later dat jaar bekroond met de Gouden Televizier-Ring.[1] Met Belle Pérez presenteerde hij ook voor de TROS het programma TROS Muziekfeest op het Plein. Als de nacht verdwijnt is een bewerking van Le soleil van Annie Schilder uit 1990, geschreven door Cees Tol en Thomas Tol. De populariteit van Smit steeg enorm en hij scoorde hit na hit, te beginnen met Laura, dat de eerste plaats van de Single Top 100 behaalde.


De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina