Jonge, talentvolle groepen of rijpere muzikanten met frisse, nieuwe projecten wie het keurmerk vanDovnload 7.55 Kb.
Datum27.09.2016
Grootte7.55 Kb.


www.jazzlabseries.be

Jonge, talentvolle groepen of rijpere muzikanten met frisse, nieuwe projecten – wie het keurmerk van JazzLab Series draagt, getuigt van muzikaliteit en kwaliteit.

JazzLab Series stelt, van september tot mei, elke maand een andere groep aan u voor. Surf naar www.jazzlabseries.be en vraag onze driemaandelijkse brochure aan, via de website of telefonisch op 09.225 44 56.
RadioKUKAorkest, feat. Ellery Eskelin
Kristof Roseeuw contrabas Tom Wouters klarinet, drums Lode Vercampt cello

Philippe Thuriot accordion Special guest: Ellery Eskelin (US) saxofoon
Met hun intimistische en ietwat baldadige huisstijl is RadioKUKAorkest een kamerjazzensemble du jamais vu. De New Yorkse tenorsaxofonist Ellery Eskelin behoort tot de beste hedendaagse improvisatoren. Een ontmoeting tussen beiden kan dus wel eens héél bijzonder uitpakken.
Begin 2005 vroeg Klara, de Vlaamse cultuurradio, aan jazzbassist Kristof Roseeuw - bekend als lid van o.a. Flat Earth Society en Briskey - om een ensemble samen te stellen dat het radioprogramma De Kunstkaravaan live kon begeleiden. Roseeuw kwam uit bij de klarinet van Tom Wouters (FES, Kamikaze, ...), de cello van Lode Vercampt (Kris Defoort Quartet, Brick Quartet, …) en het accordeon van Philippe Thuriot. Deze vier eigenzinnige persoonlijkheden vormen een bijzonder vinnig kwartet, op de schreef van jazz en klassiek.

De jazz zit 'm vooral in de baspartijen van Roseeuw - de bovenbouw is in hoge mate elegante kamermuziek. De typische KUKA-muziek is niet in vakjes te vangen, maar is een schoolvoorbeeld van de hedendaagse wens om genres te combineren. Wereldmuziek, klassiek en pop worden samengesmeed tot aanstekelijke ritmes en onvermoede, nieuwe klankwerelden. Met hun intimistische, virtuoze en ietwat baldadige huisstijl is RadioKUKAorkest een kamerensemble du jamais vu.

Hun live optredens en radio-uitzendingen vonden een weerslag op een eerste cd, Songs for Broadcast (W.E.R.F. 2007). Naast RadioKUKAorkest als kwartet ontstond sinds hun samenwerking met de Canadese gitarist René Lussier ook het ‘KUKA 5tet’. Deze kwintetbezetting blikte in 2009 nog een cd in die we hopelijk in de loop van dit jaar nog mogen verwachten.

In samenwerking met het Gentse Kunstencentrum Vooruit en JazzLab Series is er nu deze spraakmakende en veelbelovende samenwerking met de New Yorkse saxofonist Ellery Eskelin. Ook Flat Earth Society-hoofdman Peter Vermeersch schrijft een aantal exclusieve composities voor het ensemble om deze heugelijke ontmoeting extra kracht bij de zetten.Tenorsaxofonist Ellery Eskelin behoort tot de beste hedendaagse improvisatoren die geïnspireerd zijn door de vrije jazz. Down Beat verkiest hem jaar na jaar tot “Talent Deserving of Wider Recognition.” Nou en of…
Cd’s zijn verkrijgbaar via www.jazzlabseries.be/shop en aan de promotiestand van JazzLab Series.

JazzLab Series blikt vooruit:

Januari: Quentin Dujardin Quartet ** Februari: Pierre Vaiana – Itinerari Siciliani ** Maart: Christian Mendoza Group


De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina