Kfc eerste fastfoodketen met rookverbodDovnload 8.18 Kb.
Datum25.08.2016
Grootte8.18 Kb.PERSBERICHT

Geschikt voor onmiddellijke plaatsing – 23 februari 2007KFC EERSTE FASTFOODKETEN MET ROOKVERBOD

Fastfoodketen speelt in op wens van 57% van de Nederlanders
Amsterdam – Kentucky Fried Chicken bant vanaf 1 maart 2007 als eerste fastfoodketen de sigaret uit haar restaurants. De fastfoodketen loopt met dit besluit vooruit op wetgeving en speelt in op de wens van de meerderheid van de Nederlandse bevolking. Uit onderzoek van TNS NIPO blijkt namelijk dat 57% van de Nederlanders een rookvrije horeca wil.
Horeca negeert afspraken

Met dit besluit gaat KFC voorop in de strijd voor een rookvrije horeca. Daarnaast lopen ze vooruit op de wetgeving. Alhoewel minister Ab Klink donderdagavond zei volgend jaar al een rookverbod in te willen voeren, is dit in het nieuwe regeerakkoord pas gepland voor 2011.


Voormalig minister Hans Hoogervorst heeft afspraken gemaakt om de horeca geleidelijk rookvrij te maken, maar de horecaondernemers negeren dit. Ze zijn bang zijn dat hun klanten wegblijven maar deze angst blijkt ongegrond. In andere Europese landen als Zweden, Italië en Ierland waar het rookverbod al geldt, ziet de horeca geen dalende omzet.
Eating with all your senses

KFC’s restaurant concept is gebaseerd op ‘eating with all your senses’. KFC stelt de versheid en smaak van haar producten centraal. Dit komt in een rookvrije omgeving nog beter tot zijn recht. Eric Voges, Marketing Directeur van KFC, licht toe: ‘Bij KFC kan iedereen optimaal van onze ‘WOW tasting’ kip genieten. We vragen onze rokende klanten om begrip en rekenen erop dat ze hun nicotinebehoefte uitstellen tot na hun bezoek aan ons restaurant.’


Nieuwe norm in fastfood

Dat KFC als eerste fastfoodketen haar restaurants geheel rookvrij maakt, sluit aan bij de doelstelling een nieuwe norm in fastfood te zetten. Deze nieuwe norm uit zich in verschillende aspecten. KFC kenmerkt haar menuaanbod als ‘real food fast’ waarbij kwaliteit het belangrijkste ingrediënt is voor lekker eten. Kip wordt vers aangeleverd en door koks ter plekke gemarineerd en bereid. Eric Voges: ‘Om als eerste fastfoodketen een rookverbod af te kondigen, past in ons beleid een vooruitstrevende ‘real food fast’ formule te zijn.’


Ook in multimedia zet KFC een nieuwe norm, want de restaurants bieden personal entertainment naar keuze; gratis wifi en een eigen KFC channel. Tot slot zijn de plannen om zwerfvuil te bestrijden in een vergevorderd stadium.
Over KFC

Colonel Harland Sanders (oprichter van KFC) bereidde al in 1939 het geheime recept voor zijn 'crispy chicken'. Inmiddels worden met dit recept vele knapperige en verse kipvariaties bereid, variërend van vleugels tot burgers en wraps. Ieder restaurant krijgt verse kip aangeleverd, die ter plekke in alle restaurants vers bereid wordt: marineren en paneren met het geheime kruidenrecept en perfect frituren zodat de kip mals van binnen en knapperig van buiten is.


Hoewel KFC in de jaren zeventig naar Nederland kwam, is de keten de laatste vier jaar gegroeid van 6 restaurants naar 26 restaurants anno 2007. KFC is onderdeel van Yum! Brands Inc., waar ook Taco Bell en Pizza Hut onder vallen. Yum! is met meer dan 34.000 restaurants in meer dan 100 landen het grootste restaurantconcern ter wereld. KFC heeft wereldwijd meer dan 14.000 restaurants.

[einde berichtgeving]

NOOT VOOR DE REDACTIE:

Neem voor vragen contact op met KFC: Eric Voges, Marketing Directeur, tel: 06-20128034, of stuur een e-mail naar pers@kfc.nl


Bijlage(n) en beeldmateriaal:

Dit persbericht staat ook online op www.anthill.nl/pers/KFC. Voor vragen over het online perscenter kunt u contact opnemen met Anthill Marketing: Esmée Blom, tel: 030-6663093 of stuur een e-mail naar esmee@anthill.nl
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina