Klimaattop 30 november in het gemeentehuis te Monnickendam waterland werkt samen aan energieDovnload 11.25 Kb.
Datum16.08.2016
Grootte11.25 Kb.

Klimaattop 30 november in het gemeentehuis te Monnickendam

WATERLAND WERKT SAMEN AAN ENERGIE


Uitnodiging voor inwoners en ondernemers gemeente Waterland
Op 30 november begint de grote Klimaattop in Parijs. De gemeente Waterland, Stichting Duurzaam Waterland, het Duurzaam Bouwloket en Broek Lab nodigen u - tijdens de start van deze grote klimaattop - uit voor de lokale klimaattop Waterland om te laten zien dat we ook in Waterland het klimaatprobleem serieus nemen en de CO2-uitstoot willen aanpakken.
U bent van harte welkom op deze avond, die duurt van 19.00 tot 21.30 uur, om mee te praten met ons over de uitwerking van bestaande plannen of mee te werken aan het opzetten van nieuwe initiatieven op het gebied van energiebesparing en duurzame energie. Daarnaast krijgt u onafhankelijk advies en informatie over onder andere energiebesparing, duurzame energie en wooncomfort.

De bijeenkomst: samenwerking en initiatief

De avond is het startsein van de infraroodscan-actie: aanwezigen komen in aanmerking voor een gratis scan van hun woning, die op de avond verloot zal worden. Aan het begin van de avond zal een aantal Waterlandse initiatieven en energiecoöperaties kort aan het woord komen. Daarnaast zal het Duurzaam Bouwloket worden geïntroduceerd: het Duurzaam Bouwloket is een digitaal loket waar bewoners snel en gemakkelijk onafhankelijke informatie en advies over energiebesparing, duurzame energie en duurzame (bouw-)partners kunnen inwinnen. Het is tevens een platform om voor u als bewoner lokale gekwalificeerde ondernemers te vinden.
Tijdens de aansluitende duurzaamheidsmarkt worden inspirerende voorbeelden getoond van hoe u zelf - of met elkaar - aan de slag kunt gaan met energiebesparing en duurzame energie. U kunt deskundig en onafhankelijk advies inwinnen bij (lokale) ondernemers en experts over diverse verduurzamingsmogelijkheden zoals, energiebesparing, comfortverbetering en energieopwekking voor de eigen woning. Daarnaast is er deze avond informatie te verkrijgen over onder andere de mogelijkheden om zonnepanelen te plaatsen op openbare daken of 100% lokaal opgewekte groene stroom af te nemen.
We zien u graag op 30 november!

In verband met de organisatie verzoeken wij u zich van tevoren bij ons aan te melden (inclusief het aantal personen dat u meeneemt). U kunt dit doen tot en met 26 november door een mail l te sturen aan: r.kwant@waterland.nl of per telefoon: 0299 658 694.

Met vriendelijke groet,

Laura Bromet (wethouder duurzaamheid gemeente Waterland)

Ruud Kwant (medewerker duurzaamheid gemeente Waterland)
Johan Horjus, Jan Tessel (Stichting Duurzaam Waterland)
Raoul Santibanez (Duurzaam Bouwloket)
Ritsaart van Montfrans (Broek Lab)Datum: maandagavond 30 november 2015

Tijd: 19:00 tot 21:30

Locatie: gemeentehuis van de gemeente Waterland, Pierebaan 3 te Monnickendam Voor wie: inwoners, ondernemers en geïnteresseerden 


Programma

18:45 Inloop19:00 Opening wethouder Bromet
19:10 Presentatie Duboloket en infraroodscan-actie
19:25 Pitch Zon op Marken
19:30 Pitch Broek Lab
19:35 Pitch Stichting Duurzaam Waterland
19:40 Pitch Groen Waterland
19:45 – 21:30 Duurzaamheidsmarkt met hapje en drankje
21:30 Sluiting
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina