Kringvergadering 12 september 2005Dovnload 18.89 Kb.
Datum20.08.2016
Grootte18.89 Kb.

Kringvergadering 1. 12 september 2005

Aanwezig : Eva, Niels, Bart, Bert, Ann VB, Maarten, Liesbeth VH, Sita, Stephanie, Dimitri, Tony, Beer, Elien, Florian, Yrena, Babs, Katleen, Elynn, Liesbeth C.


Verontschuldigd : Lieven, Sam, Bram, Thijs, Edith, Ann M.

Algemene opmerkingen: Per functie moet er één persoon naar de kringvergaderingen komen! Wie dat is, moeten jullie zelf uitvechten.

De adressenlijst is bijna volledig, Niels zal ‘m nog eens doormailen en mensen zonder Excel zullen moeten moderniseren.

Ieder kringlid gaat een gepersonaliseerde T-shirt kunnen kopen. Draag die op activiteiten! Als werkend lid ben je een aanspreekpunt voor de studenten dus moeten ze je herkennen.

Kom naar Historia activiteiten!

Iedereen moet de tapcursus volgen! Dit is in het begin van het academiejaar in de Fak.

Het presidiumweekend vindt plaats het weekend van 24 september te Bonheiden, tegen Mechelen. Meer informatie volgt in een mail. We vertrekken in Leuven, maar je mag ook op eigen houtje naar ginder komen.

Het presidium is al goed gevuld, toch kan sport nog één iemand gebruiken en ook voor fak mag nog iemand gezocht worden.
Cursusdienst: De lidkaarten zijn gemaakt door Bart en zullen al op de eerste dag, tijdens de rondleiding, worden verkocht op de perma.

Het contract met de Raaf moet nog getekend worden.

De proffen zijn op de hoogte gebracht en mogen hun cursussen afgooien bij deze goede mensen van de cursusdienst.

Codices worden tijdens de cursusdienst verkocht aan de democratische prijs van 9 euro.


Financiën: De prijs voor de lidkaarten bedraagt 8 en 16 euro, resp. gewone en erelidkaarten. Met een erelidkaart kan eenieder gratis naar het kerstetentje komen. En nee Beer, presidiumleden krijgen geen gratis lidkaart…

Niels heeft een cheque nodig om publicatie in Belgisch Staatsblad te betalen bij de griffie. Hij laat tevens weten dat hij nog niet veel wijzer is geworden van al die vzw-papieren.


Website: Er moet elke week geüpdate worden! “Ge moet da zelf doen!” is het bondige antwoord van ons Sita. Sita komt af met een programma waarmee iedereen met paswoord kan updaten en zo blijft de site helemaal in orde.

Het forum is té druk geworden! Doen we alles eraf? En is dat archief echt nodig? Niemand kijkt naar dat archief, misschien kan het op Cd-rom. Het forum wordt dus opgekuist. We kunnen ook alles eraf zwieren en zeggen dat ie gecrashed, aldus Beer.


Eerste bach werking: Hetzelfde e-mail adres blijft behouden.

Het eerstebachweekend gaat door in het weekend van 8 oktober te Sinaai (Oost-Vlaanderen). Er is nog geen kostenraming opgemaakt. Inschrijvingen worden verzorgd door de mensen van eerstebachwerking.

De rondleiding is helemaal in orde en zal om 17u30 doorgaan. Nadien gaan ze naar Alma en bowling.

Donderdag is het cocktailfeestje voor eerste bach op de perma.

Eerste bach cantus zal er komen (zie animatie).

Peter en meter avond zal in de derde week zijn, nadien kan iedereen naar de fak komen en zal de perma open zijn. Het beste is waarschijnlijk op onze tapavond.


Animatie: Voorstel voor het Letteren Galabal: gemaskerd bal.

De eerste fuif is op 18 oktober (vierde week) in het Musicafé. Jeroen Maes vroeg of hij mocht draaien. Misschien wil Benny ook wel enkele uurtjes meedraaien?

Ook alle andere fuiven worden vastgelegd: woensdag 7 december in den Albatros, woensdag 1 maart Albatros en woensdag 3 mei in Albatros. Er wordt voor gebeld!

Eerste cantus zal in de tweede week zijn en daarmee zijn we vóór Babylon! We nemen hiervoor de Pavlov omdat deze zaal groot is en dichtbij.

Tweede cantus wordt een eerstebach- en presidiumcantus in den Toewip op 14 november.

Kerstetentje: waar? NIET in Alma! Misschien in Kessel-Lo (waar de Fak hun tappersdiner doet) wanneer? Woensdag 14 november (2 weken voor de kerstvakantie). Die avond worden ook de Historia-awards uitgereikt.


Buitenlandse studenten: De week van 19 september worden de buitenlandse studenten rondgeleid.

De eerste donderdag is het cocktailavond in de perma van Babylon.


Cultuur: Voorstellen: Letteren- of Historia-freepodium in het tweede semester. Begin er wel tijdig aan te werken.

Gotcha! Een spel met als doel nieuwe mensen leren kennen of in Sita’s termen: te “pakken”. Iedereen die zich inschrijft krijgt een kaartje met daarop een naam en die persoon moet men uitschakelen met een waterpistool of plakkerke.

Bekijk het boekje van 30CC eens. 20 kaarten bestellen en dan met een groep Historia gaan is altijd fijn.

Stella of Duvel bezoeken? Mail voor Stella naar Piet Weemaes. Jeneverstokerij? Wiskeydegustatie?

Of een UpperDare-avond voor de vrouwen, groot succes bij Babylon vorig jaar. En “Wie had er nu weer dieje tijger gekocht voor 100 euro?” vroeg Ann VB zich af. (nvdr: ’t was ne panter)

Een uitstap naar Aken en tentoonstellingstoer staan op de lijst “nog verder uit te werken”. De tentoonstellingstoer niet te ambitieus zien, ergens dichtbij ofzo.

Vertelavonden, fietstocht met professor Van Ermen, Ierse avond…? Er wordt aan gewerkt.
Fak: Niemand aanwezig.
Film: Kan er een poll op de site? Nee, want de film worden gereserveerd.
Kringblad: Niels heeft eens in het archief zitten neuzen en vond enkele puike kringbladen. Bekijk deze eens!

Het 0-nummer voor eerste bach wordt gemaakt door Niels.

Het eerste kringblad mag dan na een maand wel uitkomen. 3 per semester lijkt wel haalbaar. Historia’s activiteiten moeten er zeker in!

Voor de FKKR subsidie moet op het voorblad staan de oplage en dat het blad gratis is. Verder krijgen we nog sponsoring van de Fak en van de Raaf, zet hiervoor gewoon het logo erin.


PR: Bert zal de lay-out van Bagatell doen. Voor de tekstjes moet er nog onderling afgesproken worden. De Bagatell moet elke week uitkomen (ook de eerste!) en moet goed verdeeld worden. Per jaar een verantwoordelijke hiervoor: 1ste bach: Babs, 2de bach: Niels, 1ste lic MG: Ann M., 1ste lic OG: Liesbeth C. en 2de lic: iedereen zowat.

Er zijn nog T-shirts over van vorige jaren, deze kunnen dienen voor sport en de rest mag verkocht worden tijdens de cursusdienst voor 5 euro. Een nieuwe T-shirt zal 10 euro kosten.


Reis: Naar waar? De voorstellen: Oostblok, Istanbul, terug naar Praag, Kroatië, Turkije, Kongo, Cuba, Riga… “steden als Istanbul en Turkije” stonden niet op Niels’ verlanglijstje.
En toen stond Alfa weer te springen… de luster bewoog, het plafond kraakt en iedereen werd even stil…
Er moeten enkele voorstellen uitgewerkt worden. We gaan in ieder geval in de lesvrije week en de prijs mag niet boven de 200 euro. Voor POC-subsidies groot en klein, moet je bij Verberckmoes zijn!
Sport: Interletterentoernooi met misschien iets meer dan enkel voetbal? 24-urenloop wordt op KOKO besproken.
Sita gaat ingrijpen bij Alfa… Ze vonden het al zo hol klinken als ze sprongen… Rare jongens die Alfanen.
IFB enzo, daarvoor moet je naar Sportraad gaan. Jenevervoetbal leek Bert ook wel leuk.
Toneel: Er is nog geen stuk, nog geen spelers, maar er komt toneel! Want ons mannen en vrouwen van de theatrale kunsten hebben GOESTING!
Varia: En Beer heeft ook goesting: “Gaan we nog ene drinken?”

Uw nederige dienaar,Eva
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina