Kwartetspel bij Soedan (leeftijd 8-12 jaar) TijdDovnload 6.35 Kb.
Datum25.08.2016
Grootte6.35 Kb.
Kwartetspel bij Soedan (leeftijd 8-12 jaar)
Tijd

Is afhankelijk van de het aantal kinderen dat speelt. Het spel duurt ongeveer 15-30 minuten als u met vier kinderen speelt.


Doel van het spel

Kinderen spelenderwijs kennis laten maken met Soedan en de Vervolgde Kerk. U kunt vooraf of na afloop van het spel de kwartetkaartjes bespreken met de kinderen.


Benodigdheden


Hoe werkt het?

  • Print de kwartetkaartjes uit op dikker papier. Print eerst alle oneven pagina’s. Draai dan het papier om en print op de achterkant de even pagina’s, dan komt alles recht op elkaar. (er kan iets verschil in zitten in verband met printermarges. Knipt u dan gewoon via de voorkant uit). Print niet dubbelzijdig uit want dan komt het niet recht op elkaar.

  • Om de kaartjes langer mooi te houden kunt u de printjes ook eerst beplakken met doorzichtige plakfolie of de kaartjes lamineren. Daarna knipt u de kaartjes uit.

  • Als u een lamineerapparaat heeft dan kunt u de vellen ook eerst lamineren en daarna de kaartjes uitknippen. (Let op! Doe geen 2 vellen papier tussen het lamineervel want dan laat het los als u gaat knippen).

  • U kunt vooraf de kwartetkaartjes met de kinderen bespreken, zodat zij weten waar het spel over gaat. .


Spelregels en spelverloop

Alle kaarten worden geschud en onder de spelers verdeeld. Eén speler begint door aan een willekeurige ander speler een kaart te vragen, van hetzelfde kwartet waarvan hij/zij al één of meerdere kaarten in bezit heeft. Deze vraag wordt als volgt geformuleerd: “Mag ik van jou van (de kwartetnaam) (de naam van de kaart)”. Als de gevraagde speler deze kaart heeft, moet hij deze geven en mag de eerste speler verder gaan met vragen om kaarten. Als de gevraagde de kaart niet heeft, mag hij op zijn beurt gaan vragen om kaarten aan een willekeurige speler.


Als een speler op deze manier een kwartet compleet heeft, maakt hij dit bekend en legt het kwartet opzij. Een kwartet bestaat uit vier kaarten. De speler die aan het eind (als niemand meer losse kaarten heeft) de meeste kwartetten heeft, is de winnaar.
Als het spel met twee spelers gespeeld wordt, is een pot nodig. Beide spelers krijgen zes kaarten en de rest gaat op de kop op een stapel (de pot). Als een speler een kaart vraagt die de ander niet heeft, mag hij een kaart uit de pot halen en is de ander aan de beurt.
Veel plezier!
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina