Maandag 13 oktober 2003Dovnload 48.35 Kb.
Datum25.07.2016
Grootte48.35 Kb.wekelijks nieuwsblaadje voor de B1-junioren van SC Hoevelaken redactieadres:wvvb@streeploos.nl

6e jaargang maandag 13 oktober 2003 nummer 9 www.streeploos.nl/b1

Sponsors: Streeploos……. .autobedrijf Bart Renkers…makelaar Veer…..Eigenhuis en keukens


Weekdienst :

__________________________

doelpuntenmakers :

Tim v Soeren 6

John Kok 4

Tim Overmars 2

Jan Willem Brandsen 1

Ewoud vd Brug 1

Patrick Kloppenburg 1

Robert Kommer 1

_____________________

training …keren afgezegd

Ewoud 2


Robert 2

Maarten 1

Tim 1

Bas 1


Jan Willem 1
_______________________________

de(trainings) beesten: Patrick,Tom,Jimmy ,Peter,Lars,Bart
___________________________

rode kaarten:

gele kaarten :1(lars)

______________________________

meeste doelpunten in een wedstrijd

Tim v Soeren5... tegen Quick

competitie Kokovice 3 …fortissimo

______________________________

strafschoppen : 2 Tim

Strafschoppen tegen 1

Tegen :1 (JW stopt)

______________________________

speler van de Maand:

September : Tom Buitink

Oktober :

November :


…………………………………………………………………….

Wedstrijd van de week: Vriendschappelijk

Hoevelaken B1 –Cobu Boys B1

Aanwezig 11.00 ….aanvang 12.00Programma Maand : Oktober

…………………………………………………………………… .

25 Oktober : Hoevelaken B1 – Lunteren B1……………………………………………………………………..

Uitslagen

Zeewolde _ RDC 14-0 A1 – schalkhaar 2-1

Davo – Go ahead 5-3 B2 – Prins Bernhard 2-5

VVOG – Fortissimo 3-1 C1 – Eerbeekse Boys 0-2

SDVB – Blauw Geel 2-2

Lunteren – Bennenkom 4-0

……………………………………………………………………..

Hoevelaken B1 actief op de transfermarkt…………………

Met de voorlopige aankoop van Tychon Borgholts is de selectie weer iets groter geworden!!

De afgelopen periode voetbalde hij in de B2 en de geluiden over hem waren positief.

Vorige week maakte hij een goede indruk toen hij inviel tegen RDC.

Voor de partij tegen DTS was hem gevraagd na te denken om de stap naar de B1 te maken.

Na de wedstrijd gaf de 15 jarige middenvelder aan zelfs graag in de B1 te komen voetballen.

Tychon veel plezier in de B1


_________________________________________________________

Trainen……………………

Het kan gebeuren dat je door huiswerk of blessures een keer niet kan trainen.Zoals je weet wordt er iemand aan het eind van het seizoen ‘’Het trainingsbeest”.En wint hiermee een Manchester United shirt!!

Nu kan je als je een training mist deze altijd inhalen op Vrijdagavond bij de B2 van 18.00 –19.00 uur.De trainer is de keeperstrainer van Jan Willem ,Erik’’Gerrit’’vt Hof.Het scheelt jouw weer een streepje.

Ook als je licht geblesseerd bent en je twijfelt of je Zaterdag’s kan voetballen,kan je meetrainen. Mocht gaan trainen overleg eventjes met mij zodat ik Erik kan inlichten………….


Doelpuntenmakers

Vriendschappelijk

Tim 5

Jan Willem 1Maarten 1

Beker:


John 1

Tm 1


Robert 1

___________________

grootste overwinning

7-1 Fortissimo


grootste nederlaag

Blauw-Geel 1-5


gelijkspel :

3-3 Bennekom
Per 11 oktober ’03

1

SDV Barneveld

6

16

35

8

2

Zeewolde

6

15

41

5

3

Lunteren

6

15

25

11

4

Blauw geel

6

10

17

13

5

DAVO

6

9

19

24

6

Hoevelaken

6

7

16

13

7

Go ahead

5

7

10

17

8

RDC

5

7

11

27

9

Bennekom

6

7

11

17

10

VVOG

6

4

9

24

11

Fortissimo

6

3

10

24

12

DTS

6

1

7

28

Het woord meniscus komt uit het Grieks en betekent zoveel als kleine maan. De naam is afgeleid van de vorm die de meniscus heeft. Deze is enigszins sikkelvormig, zoals bij wassende of afnemende maan. De meniscus (mensci in het meervoud) ligt als het ware boven op het scheenbeen (tibia), en daarbovenop rust het dijbeen (femur). Zie figuur 1 en figuur 2. (In figuur 2 staat de knie in een gebogen stand.)

De mediale (binnen) meniscus heeft aan de voor- en achterzijde én in het midden een bevestigingspunt. De laterale (buiten) meniscus heeft alleen aan de voor- en achterzijde een bevestigingspunt. Dit betekent dat de binnenmeniscus minder mogelijkheden heeft om te bewegen, en daardoor eerder overbelast, en dus beschadigd, wordt. Figuur 3 is een bovenaanzicht van het rechter onderbeen. In deze figuur zijn de bevestigingspunten van de van de menisci met een * aangegevenBlessure Ewoud………………………

Op dit moment heeft Ewoud dus problemen met zijn meniscus.

Daaronder zit een zwelling en ze konden nog niet cht goed iets zien.

Dus op dit moment weten ze nog niet precies wat er aan de hand of knie is.

We wachten af en laten we hopen dat het meevalt ……wensen Ewoud veel sterkte!!

Hoevelaken B1 – DTS 5-1( 3-1) Tim 2,Ewoud ,Robert en Patrickkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
Mensana in copore sanno !!! Gezonde Geest in een gezond lichaam

Dat waren de openingswoorden van de wedstrijdbespreking!!


Het moet zo gegaan zijn? Patrick die naar huis fiets, keihard trappend over de hogebrinkerweg en Laakweg.Waar hij woont op de grens Hoevelaken /nijkerkerveen! Beetje voorover gebogen over zijn stuur, die hij krampachtig in zijn handen vast heeft, zwetend en met een rood hoofd.

Hij rijdt het erf op, voordat hij bij de achtertuin is hij fiets gesprongen onze linkshalf.De fiets rijd door komt tot stilstand tegen de muur. Gooit zijn tas op de grond en rent naar binnen en schreeuwt ‘’Mama ik heb gescoord’’Zij moeder komt aanlopen ziet dat rode hoofd met grote ogen en zegt’’Ben trots op je, mijn zoon”.

Ik denk zelfs dat alle B1-spelers zo toch wel een beetje thuis zijn gekomen? Opgelucht waren ze denk ik?

Want de afgelopen week waren ze toch wel even geschrokken van de woorden van hun trainer?

Hij vond dat het ‘’metelkaarpleziereffect’’ teveel doorsloeg waarbij ze vergaten ,dat er ook nog eens gepresteerd moest worden.

Is kwart over 11,als we gaan omkleden.

Jongens we gaan eerst de warming-up doen en dan de wedstrijdbespreking. Normaal doen we het andersom maar ook de warming-up was de laatste tijd niet het je van het.

Tevens voor mij de gelegenheid om tijdens het opwarmen om met wat jongens te praten. Te motiveren. En wat ze moeten doen eventueel!

Terugkomend in de kleedkamer. Vertel ik dat DTS maar een schamel puntje heeft en wij vier. Dus bij winst doe je gewoon goede zaken.

12 uur, het beginsignaal, bal wordt rond gespeeld dan volgt diepe bal en onze topscorer Tim komt alleen op snelheid voor de keeper hij moet nog wat meters maken maar faalt niet 1-0 binnen paar minuten.

Dat zij leuke binnenkomers dat hebben we ook nodig! Toch krijgen we het daarna moeilijk omdat we hun teveel ruimte geven zodat ze die lastige spits steeds konden inspelen. Maar ondanks dat werd er gezwoegd geknokt voor de meters en zoals ik al vaak zei’’Lukt het niet ga dan werken’’Dat werd gedaan! Misschien was het wel één van de mooiste momenten van de laatste weken? Op de middellijn rechts tegen de zijlijn aangeplakt dicht bij de dug-outs heeft onze aanvoerder de bal. Met een pass over ca 40 meter door de lucht opent hij naar links. Waar Tim staat en de bal niet op zijn stropdasje krijgt maar in zijn voeten. Is jammer dat onze topscorer een keer te veel kapt en nu schiet met links anders was het een mooi doelpunt geweest. Maar mij ging het meer om de pass! Want hier hebben we het over met trainen opendraaien van links naar rechts. En als je zo’n pass geeft heb je zelfvertrouwen. En zoals Bennie en ik er op hameren durven doen fouten maken, het mag! Dit was zo’n moment waarvan ik kan genieten. Heel langzaam ontdoen wij ons van hun aanvallen krijgt Tim oog in oog met doelman een joekel van een kans die de keeper er uittikt. En eigenlijk komen we onverwacht aan de 2-0 Robert die doorschuift krijgt de bal van zo’n meter of 20 en schiet op doel en de aanvoerder zegt’’Was niet zo hard schot maar wel geplaatst in de verre rechterhoek net naast de paal over de grond’’Jaja aan mijn hoela de keeper dook en de bal nam een polletje mee en stuiterde over hem zijn graaiende handen heen. Maar niet erg hoor 2-0 ook zulke tellen.

De wedstrijd is onder controle paar leuke aanvallen over links, missen toch weer kleine kansjes maar elke tegenaanval wordt onderbroken door Peter niet zeuren maar poetsen ouderwets. Ook de verdediging staat goed Lars had een slow start en kreeg een gele kaart maar herstelde zich goed! Ook Robert en Jimmy worden als duo steeds beter en gewaagder aan elkaar, vullen elkaar goed aan.

Dan uit niets een vrije trap tegen van een metertje of 30 van hen beland tegen de lat iedereen staat te kijken met open mond van verbazing in plaats van de terugvallende bal weg te schieten. Nu staat er iemand van DTS en die reageert wel 2-1.

Even moeten we de kluts zoeken want die waren we kwijt! DTS rook meer en gooiden alles in de strijd een diepe bal op ‘’ali 16’’zoals ik de spits noemde hij draait iedereen achter in gek en stormt op de beer van Kleinhoven af. Maar die doet wat die moet doen een prachtige redding voorkomt de gelijkmaker. Prachtige save op een goed moment. Wat voor ons vorige week gold( of is het geld) kansen en niet scoren dat geluk hadden we wij nu wel. Op rechts wordt maarten ingespeeld op de achterlijn ter hoogte van 16 meter geeft hij de bal voor en Ewoud glijdt de bal fantastisch in en beland het leren monster in het kruis.

Het was ook een van zijn laatste acties in deze wedstrijd want even later moest hij van het veld af met problemen aan zijn knie.

Grote tegenvaller voor ons helemaal ook voor de C1-er want hij zat lekker in de wedstrijd en gezien de pijn en gelaatsuitdrukkingen van de pijn kon dit voor ons weer een grote tegenvaller zijn.

Ja ondanks weer een tegenslag we moesten we door, Bastiaan komt erin dat was vlak voor rust.

We kregen ook nog een kans via Tychon uit een corner maar de keeper kon liggend op de grond met een uiterste krachtinspanning de bal nog net uit zijn doel tikken.

Het was rust even orde op zaken stellen tijdens het drinken van een plastic bekertje hete thee.

Het motto voor de 2e helft was’’Kalm blijven en voetballen waar het kan’’.

Dan kom je het veld weer op en in de dug-out zie je Ewoud nog zitten met een pijn vertrokken gezicht en even later wordt hij afgevoerd op een brancard voor onderzoek in het ziekenhuis!

Dan baal je voor je elftal maar ook voor die gozert en laten we hopen dat hij weer gauw in zijn voetbalschoenen staat op het groene gras. Onder aan bungeld dit DTS op de ranglijst en nadat Tim na weer een diepe bal alleen op de keeper afgaat hem omspeelt en met links? de bal in het doel schoot 4-1gaf DTS de strijd op.

We konden lekker frank en vrij voetballen kwam Tom Buitink ongelukkig ten val in een onsschuldig duel ook hij kon niet verder, maar achteraf valt het allemaal gelukkig mee!

De fut was er een beetje uit want we hadden in de eerste helft veel gegeven toch deelden we speldenprikken uit waren zij niet echt meer gevaarlijk. Eindelijk dan voor hem na een goede actie op links passeerde Patje twee mensen en kwam in de zestien meter en met een snoeihard schot vanaf links in de verre rechterhoek 5-1.

Het was een van onze laatste wapenfeiten nadat Tychon vijf minuten voor het eind werd gewisseld voor een Roy Kok die elke week trouw reserve zit.
Wij hadden de drie punten en komen nu op 7 en hebben er drie nodig voor de 10 punten party!

Die moeten we dan maar halen tegen nummer 3 Lunteren en van zo’n ‘’topper’’te winnen zal ons aanzien doen stijgen.

Zaterdag vriendschappelijk tegen Cobu-boys………

DE PREEK VAN PEEK


Het Doelpunt……………..
Het was al in de voorbereiding toen ik tegen Terschuursche boys scoorde dus ik ging de zomerstop in met een goed gevoel.

Toen het seizoen begon gingen we met zijn allen als beren van start. Ik had het gevoel dat het kon en hoopte stiekem al op een goaltje. Tegen Unicum wou het niet lukken en verprutste ik een hele grote kans op de 3-2. Tegen Sparta had iedereen mij wel neer kunnen schieten omdat ik de kans van de wedstrijd miste en de kans op een 1 punt in de beker. Daarna bij VVOG miste ik net zoals eerst 3 dotten van kansen. En de wedstrijd erna tegen Bennekom had ik ook al teveel ontzag voor de goal. Ik wist nu heel goed dat als ik een kans kreeg mijn ogen voor het goal heen en weer schoten en dachten. Hmmmmm wat zal ik doen welke hoek en dan schoot ik……….. naast. Ik kon in de weken er na nauwelijks geen bal normaal raken ik had zelfs van de week nauwelijks een bal raak geschoten met afwerken.Zo kon het niet doorgaan en hield ik me niet meer echt bezig met scoren. Ik ging nu voor de assist. Die kwam direct tegen blauw geel, toen ik brandsen in stelling bracht om te scoren. Ik heb toen 3 wedstrijden geen grote kansen gehad en probeerde elke wedstrijd mijn medespelers in stelling te brengen. Zoals tegen RDC toen ik Ewoud met de Steekpass wegstuurde en Bart nog de kans op 2-1 schonk.

En dan DTS 35 B2. Gewoon een wedstrijd met de zelfde instelling begonnen: assist maken. Deze begon echter al slecht omdat ik met de 2-0 voorsprong niet oplette bij een vrije bal en mijn mannetje kon scoren. Ik probeerde wel maar kon nog tijd geen potten breken. In de 2 e helft . Kwamen er meer acties. Ik bracht gaf zelfs een assist op tim. Ik dacht zelfs heel eventjes aan scoren. Maar ik dacht nee,kan niet

Dan het moment. Tim stuurt mij weg. Ik sprint. Een mannetje voorbij de zestien meter binnen. De bal rolt door. Bijna op de achterlijn ik krijg mijn schoen er tegen aan. Hij Zit. Dat felbegeerde doelpuntje ligt er eindelijk in.


Patrick Kloppenburg

Uitspraak van de week : Silvie Meis in de nieuwe Revu:Wat is buitenspel wordt aan haar gevraagd ‘’Geen idee,heeft dat iets met voetbal te maken.Raafel heeft het je toch wel uitgelegd?’’Nooit’’Ik weet het ook echt niet’’.

Sinds hij verliefd op jouw is speelt hij een stuk minder:’’ Dat is een foute opmerking !En erg origineel ook.

Ik ga eens een lijst maken van de mannen die dat zeggen.Het is onzin’’De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina