Mba in één dag Het boek Het nieuwe boek van Ben Tiggelaar



Dovnload 13.3 Kb.
Datum23.07.2016
Grootte13.3 Kb.
MBA in één dag - Het boek

Het nieuwe boek van Ben Tiggelaar
Op 1 november verschijnt 'MBA in één dag - Het boek'. Bestseller auteur Ben Tiggelaar schreef dit nieuwe boek samen met vriend en collega Joël Aerts, gebaseerd op het bekende seminar MBA in één dag, waar al meer dan 14.000 leidinggevenden aan deelnamen. Een unicum in Nederland.
'MBA in één dag - Het boek' geeft antwoord op vragen als:

  • Duizenden managementboeken: maar wat moet je nou écht weten?

  • Wie zijn dé goeroes in leiderschap, organisatie, strategie en uitvoering?

  • Hoe gebruik je hun inzichten succesvol in jouw dagelijkse praktijk?

Covey, Porter, Mintzberg, Drucker, Collins, Kotter... Ruim 40 bekende managementdenkers komen aan bod. Hun belangrijkste ideeën worden puntig samengevat, onderling verbonden en vertaald naar de Nederlandse praktijk.



Eénmalig miniseminar met Ben Tiggelaar op woensdag 31 oktober 2012

Ter gelegenheid van het verschijnen van 'MBA in één dag - Het boek' verzorgt Ben Tiggelaar éénmalig een mini-seminar van circa anderhalf uur. Met daarin zijn twaalf belangrijkste lessen -uit al het MBA in één dag-materiaal- op het gebied van leiderschap, organisatie, strategie en uitvoering. Tevens zal het boek officieel worden gepresenteerd.

U bent als vertegenwoordiger van de pers van harte uitgenodigd om erbij te zijn, op woensdag 31 oktober 2012 in 't Spant in Bussum, vanaf 19.00 uur (aanvang seminar 19.30 uur). Laat even weten of u komt via: erna.kempen@tiggelaar.nl

Meer informatie


  • Voor meer informatie over Ben en zijn werkzaamheden: www.tiggelaar.nl

  • Voor een gratis recensie-exemplaar: www.tiggelaar.nl/pers.php

  • Voor rechtenvrije foto’s en de cover: www.tiggelaar.nl/pers.php

  • Voor het aanvragen van interviews,: 035-5880833 / erna.kempen@tiggelaar.nl

  • Voor meer informatie over het boek: 06-44244207 / joel.aerts@tiggelaar.nl



Alle gegevens op een rijtje

MBA in één dag - Het Boek



Een frisse blik op de beste ideeën van de belangrijkste managementdenkers

Ben Tiggelaar & Joël Aerts


ISBN: 9789079445554
Aantal pagina's: 250
Uitgever: Tyler Roland Press

Winkelprijs: 24,95 EUR

Verschijningsdatum: 1 november 2012

Een Q&A met Ben Tiggelaar

Q: Waar komt het succes van MBA in één dag eigenlijk vandaan?
A: "Dat is een hele goede vraag. Ik zou graag zeggen dat ik het allemaal zorgvuldig heb uitgedacht, maar dat is niet zo.

MBA in één dag heeft bijvoorbeeld helemaal niet de pretentie om origineel, tegendraads of vernieuwend te zijn. Eigenschappen die meestal helpen als je wilt 'scoren'. Het draait juist om de 'fundamentals' op managementgebied. De tijdloze basiskennis waarover elke manager zou moeten beschikken.

'Zou moeten'... Misschien zit het in die twee woorden. Je wéét dat er veel kennis beschikbaar is, maar je hebt gewoon geen tijd en gelegenheid om je erin te verdiepen. MBA in één dag helpt je bij een snelle eerste kennismaking met de belangrijkste ideeën op het gebied van leiderschap, organisatie, strategie en uitvoering."

Q: Was er behoefte aan nóg een managementboek?
A: "Veel mensen die manager worden hebben ooit een opleiding in een heel andere richting gevolgd. MBA in één dag helpt je in zo'n geval om de kennis die je in de praktijk hebt verworven, op een efficiënte manier te verbinden met de belangrijkste inzichten op managementgebied.

Anderen hebben in het verleden wel een studie gevolgd met aandacht voor onderwerpen als management en strategie, maar vaak tijdens een fase waarin ze nog weinig tot geen werkervaring hadden. In dat geval heb je behoefte aan een snelle opfrisser.

Dit boek is bedoeld om de kennis en ervaring die je zelf al hebt, te verbinden met de meest waardevolle ideeën en adviezen van de beste managementdenkers. Dat leidt vrijwel altijd tot nieuwe inzichten en zin om daarmee aan de slag te gaan. Ik merk dat zelf elk jaar, wanneer ik het seminar voorbereidt. En ik heb dat ook weer ervaren bij het schrijven van dit boek."

Q: Als ik dit boek lees hoef ik dan de boeken van Covey of andere managementauteurs niet meer te lezen?
A: "MBA in één dag is een titel met een glimlach. Opzettelijk een beetje kras geformuleerd. Het seminar, de CD's en het boek zijn primair bedoeld als een eerste kennismaking voor mensen zonder een managementopleiding of als een opfrisser voor mensen die wel iets als bedrijfskunde hebben gestudeerd.

Wie een meer gedetailleerde uitleg wil over hoe je de balanced scorecard invoert in je bedrijf of wie wil weten welke workshoprondes er precies nodig zijn bij een reengineering-project, die verwijs ik graag door naar de originele auteurs.

Uit de reacties op het seminar MBA in één dag weet ik dat talloze bezoekers na afloop opnieuw in de boeken zijn gedoken. Voor verschillende mensen was het zelfs de aanleiding om weer te gaan studeren."

Q: De kritiek op managementboeken is vaak dat ze vooral open deuren bevatten. Hoe is dat met dit nieuwe boek?
A: "'MBA in één dag - Het boek' bevat een groot aantal tijdloze, fundamentele ideeën. Open deuren zou ik dat niet willen noemen.

Ja natuurlijk lijkt een 'balanced scorecard' achteraf een logisch concept. Maar dat geldt voor veel goede ideeën. En ik ken bijvoorbeeld weinig mensen die uit zichzelf iets hebben geformuleerd als de 'theory of constraints' van Eli Goldratt.

Het mooiste voorbeeld, als het gaat om 'open deuren', is misschien wel wat Teresa Amabile deed, die in het boek staat met haar 'progress principle'. Zij vroeg voor de publicatie van haar onderzoeksresultaten op het gebied van motivatie, eerst 600 managers naar hun verwachting. De managers kwamen tot de volgende top drie van motivatie-aspecten...

- Recognition: waardering voor goed werk;

- Incentives: beloningen;

- Interpersonal support: onderlinge hulp.



Helaas klopt er maar weinig van dit rijtje. Amabile's onderzoek laat zien dat het ervaren van progressie het magische ingrediënt is om van een gewone een goede werkdag te maken. Slechts vijf procent van de ondervraagde managers vond dit element het belangrijkst. Niet echt een open deur dus."
: media -> files
files -> Stepping Stones 1 vmbo kgt Stonesvertalingen Vierde editie Noordhoff Uitgevers, Groningen auteurs eindredactie
files -> Stepping Stones 2 vmbo b/lwoo Stonesvertalingen Vierde editie Noordhoff Uitgevers, Groningen auteurs eindredactie
files -> Stepping Stones 4 vmbo k Stonesvertalingen Vierde editie Noordhoff Uitgevers, Groningen Auteurs Eindredactie
files -> AI0121, Gerechtshof 's-Gravenhage, bk-02/01565
files -> Persbericht cirk! 2014 Editie om van te snoepen Op vrijdag 22, zaterdag 23 en zondag 24 augustus palmen de artiesten van Cirk! opnieuw de binnenstad in. Tijdens deze zesde editie feest Rechteroever voor het eerst mee
files -> Collectieve Arbeidsovereenkomst sca hygiene products hoogezand b. V
files -> Hoe meer kleur hoe beter, maar het moet wel passen
files -> Stepping Stones 2 vmbo kgt Stonesvertalingen Vierde editie Noordhoff Uitgevers, Groningen auteurs eindredactie
files -> Stepping Stones 2 vmbo bk Stonesvertalingen Vierde editie Noordhoff Uitgevers, Groningen auteurs eindredactie
files -> Stepping Stones 3 vmbo b Stonesvertalingen Vierde editie Noordhoff Uitgevers, Groningen auteurs eindredactie




De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina