Mechelen, 5 december 2012Dovnload 14.64 Kb.
Datum16.08.2016
Grootte14.64 Kb.Mechelen, 5 december 2012


Chevrolet SS voor de NASCAR-series onthuld
Debuut tijdens Daytona SpeedWeeks in februari volgend jaar
Chevrolet is begonnen met het schrijven van een nieuw hoofdstuk in zijn racegeschiedenis met de onthulling van de nieuwe NASCAR Chevrolet SS racewagen. De auto wordt aangedreven door de legendarische small block V-8 en heeft achterwielaandrijving. De eerste race volgend jaar van de Chevrolet SS in de NASCAR Sprint Cup Series begint met de SpeedWeeks in Daytona.
De nieuwe NASCAR racewagen is afgeleid van de volledig nieuwe V-8 Chevrolet SS sportsedan met achterwielaandrijving die volgend jaar zijn publieksdebuut zal beleven.
Ik ben een gepassioneerde raceliefhebber en het debuut van de SS NASCAR racewagen is voor mij een spannend moment,” zegt GM North America President Mark Reuss. “Met de SS, levert Chevrolet een echte achterwielaangedreven NASCAR racewagen die in veel opzichten lijkt op de straatversie die volgend jaar op de markt zal komen. Daarmee geven wij onze meest loyale klanten de gelegenheid op de openbare weg iedere dag dezelfde opwinding te ervaren die onze piloten ‘s zondags beleven op het circuit.
De Chevrolet SS toont ook aan dat wij in staat zijn om op basis van ons wereldwijde productfolio een unieke prestatiegerichte auto te ontwikkelen,” zegt Reuss. “De speciale ontwikkeling en het testwerk van deze racewagen zal zeker ook ten goede komen aan de gehele modelreeks van Chevrolet.”
De Chevrolet SS is de meest recente versie in een lange rij van beroemde namen waarmee Chevrolet furore heeft gemaakt in de NASCAR-series. Hij vervangt de Impala, waarmee in de perioden 1959-64 en 2007-12 151 overwinningen zijn geboekt.
We kijken uit naar weer een jaar met spannende wedstrijden in de NASCAR-series en verwachten dat de nieuwe SS racewagen, met aan het stuur een keur aan uiterst bekwame piloten, zich op de circuits zal onderscheiden,” zegt Jim Campbell, U.S. vice president Performance Vehicles en Motorsports.
De Chevrolet SS zal afgeleid zijn van de veelgeprezen architectuur met achterwielaandrijving waarop high performance auto’s als de Chevrolet Camaro en de nieuwe Holden VF Commodore zijn gebaseerd. De Chevrolet SS zal in een gelimiteerde serie worden geproduceerd; de eerste modellen zullen eind volgend jaar in de showrooms arriveren. Het is de eerste keer in 17 jaar dat Chevrolet een achterwielaangedreven sedan in Amerika op de markt zal brengen.
Chevrolet heeft al behoorlijk lang de typeaanduiding SS (Super Sport) gebruikt voor high-performance versies van bestaande modellen. De SS aanduiding verscheen voor het eerst in 1957 op een Corvette prototype racewagen die was gebouwd onder leiding van Zora Arkus-Duntov. De bedoeling was om ermee aan de start van de 24 uur van Le Mans te verschijnen.
De eerste productieauto met een optioneel SS pakket was de Impala–453 uit 1961, onder andere voorzien van gemodificeerd chassis en gewijzigde wielophanging, versterkte remmen, een toerenteller op de stuurkolom en speciale wielen en banden. De SS aanduiding keerde in 2010 terug op de Camaro van de vijfde generatie.
Chevrolet heeft 702 overwinningen geboekt in de NASCAR Sprint Cup Series, meer dan welke andere autofabrikant ook. Fonty Flock boekte de allereerste overwinning op 26 maart 1955 in Columbia, South Carolina. Vijfvoudig kampioen Jimmie Johnson schreef eerder deze maand Chevrolet’s 700e overwinning op zijn naam op de Texas Motor Speedway.
Chevrolet was in 2011 met de Camaro en de Corvette het best verkopende merk in Amerika van sportieve auto’s. Deze waren goed voor een derde van de sportwagenverkopen in de Verenigde Staten. Met de uitbreiding van de reeks sportieve auto’s met de SS is de verwachting gerechtvaardigd dat de positie van Chevrolet als toonaangevende producent van sportieve auto’s verder wordt versterkt.

Over Chevrolet

Chevrolet is General Motors' grootste merk wereldwijd met een jaarlijkse verkoop van zo’n vier miljoen auto’s in ruim 140 landen. Het is het vierde automerk wereldwijd qua verkopen en daarbij één van de snelst groeiende merken ter wereld. Auto’s van Chevrolet combineren passie, gedurfd design en praktische toepassingen. Zij bieden een uitstekende prijskwaliteitverhouding. Chevrolet is in Amerika in 1911 opgericht door de Zwitserse immigrant Louis Chevrolet en het merk vierde in 2011 zijn honderdjarig bestaan. Het merk kwam in 2005 in Europa weer opnieuw op de markt. Het merk wordt vertegenwoordigd door in totaal 2.500 verkoop- en servicepunten in West en Centraal Europa. Tot het Europees Chevroletgamma behoren de Spark stadsauto, de kleine vier- en vijfdeurs Aveo, de compacte vier- en vijfdeurs Cruze, de Orlando MPV-gezinsauto, de Captiva SUV, de legendarische sportwagens Camaro en Corvette, en de veelvuldig onderscheiden Volt, de elektrische auto met range extender. In 2012 introduceerde Chevrolet zijn nieuwe modellen: de Cruze Stationwagon en de Malibu sedan.
Voor meer informatie over Chevrolet:

www.chevroleteurope.com en http://media.chevroleteurope.com (Europa) en

http://media.gm.com/content/media/be/nl/chevrolet/news.html (België, nl) en http://www.chevrolet.be.
Noot voor de redactie: voor aanvullende informatie:

Yves De Cauwer

Senior Manager Public Affairs

Telefoon:      + 32 (0)15.64.13.82

Mobiel:         + 32 (0)486.43.24.59

E-mail:         yves.de.cauwer@gm.com
Chevrolet Belgium

Schaliënhoevedreef 20 C Tel. +32 (0)15 64 13 82 media.chevroleteurope.com

B-2800 Mechelen Fax. +32 (0)15 64 13 41 chevroleteurope.com

BelgiumDe database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina