Media Information 15 maart 2010 Nieuwe Opel Movano: geen job is te grootDovnload 22.55 Kb.
Datum07.10.2016
Grootte22.55 Kb.

Media Information

15 maart 2010Nieuwe Opel Movano: geen job is te groot


  • Uitzonderlijk ruim gamma koetswerkuitvoeringen voor alle gebruiksprofielen

  • Verkrijgbaar met voor- en achterwielaandrijving

  • Maximaal toelaatbaar totaalgewicht tot 4,5 t – laadvolume tot 17 m³ – laadvermogen tot 2,5 t

  • Nieuwe krachtbronnen met laag brandstofverbruik en geringe onderhoudskosten

  • Ergonomisch geoptimaliseerd interieur gericht op comfort bestuurder

  • Lage gebruikskosten

De tweede generatie van de Opel Movano laat op de Europese markt van de lichte bedrijfsvoertuigen een frisse wind waaien met innovatieve technologieën, een uitstekende functionaliteit en lage gebruikskosten. Voor Opel luidt het debuut van de veelzijdige bestelwagen ook een nieuwe modellenstrategie in die erop gericht is zijn aanbod van bedrijfsvoertuigen te versterken en uit te breiden. De onderneming voert haar activiteiten op in een segment waarin het een uitgebreide traditie en beproefde knowhow bezit. De doelstellingen zijn ambitieus: tegen 2013 moet de nieuwe Movano zijn jaarlijks Europees verkoopvolume tussen 10.000 en 15.000 eenheden voor het huidige model verdubbelen.


Voordelen ten opzichte van de concurrentie: design, interieur en een veelzijdig aanbod
De nieuwe Movano pakt uit met een expressieve, krachtige voorzijde die hem een persoonlijk uiterlijk geeft. Typische stijlelementen zoals de trapeziumvormige grille, de horizontale chroomlat met nieuw ontworpen Opel logo en de vouw op de motorkap verraden duidelijk de afkomst van de Movano. Ingenieurs en ontwerpers besteedden bijzondere aandacht aan het interieurdesign van de cabine. De cabine is 5,7 centimeter langer dan die van het huidige model en onderscheidt zich door duurzame kwaliteits­materialen en -oppervlakken, een uitstekend zicht rondom en een brede waaier van praktische opbergruimten. Dankzij de zetels met vele regelmogelijkheden en de in de hoogte verstelbare stuurkolom kan elke bestuurder een comfortabele rijpositie vinden.
De nieuwe Opel Movano kan schermen met het ruimste aanbod van koetswerk­uitvoeringen op de bedrijfsvoertuigenmarkt, met een model voor elk klantspecifiek gebruiksprofiel. Het gamma bevat gesloten bestelwagens (verkrijgbaar in vier lengten en drie dakhoogten), busjes, platform cabines, chassis cabines, dubbele cabines en combi's. De voertuigen zijn ook goed uitgerust voor speciale ombouwtoepassingen of verbeteringen, en bepaalde speciale versies, zoals kippers met of zonder zijlaadschotten, zijn rechtstreeks vanuit de fabriek verkrijgbaar.
De nieuwe Movano wordt nu aangeboden in vier voertuiglengten met laadlengten van meer dan vier meter, en een hoger laadvolume: tot 17 kubieke meter voor de L4 versie. Deze nieuwste generatie bestaat ook in versies met achterwielaandrijving, met enkele of dubbele wielen, die een maximaal toelaatbaar totaalgewicht tot 4,5 ton opleveren.
Flexibel platform met voor- en achterwielaandrijving
Dankzij het unieke modulaire platform is de nieuwe Movano verkrijgbaar in versies met achterwielaandrijving (RWD), ter aanvulling van de modellen met voorwielaandrijving (FWD). De RWD uitvoeringen beschikken over extra aandrijfkracht op onverharde wegen, en over een hoger aanhangwagengewicht. Dubbele achterwielen zijn verkrijgbaar op de gesloten bestelwagens, de chassis cabines en de dubbele cabines. Dubbele achterwielen zijn standaard op modellen met een maximaal toelaatbaar totaalgewicht van 4,5 t en als optie verkrijgbaar op de 3.0 t FWD-modellen met dwars geplaatste motor. Op de RWD-versies is de motor in lengterichting gemonteerd.
De beste waarden voor de afmetingen van de laadruimte en het laadvolume
De laadruimte van de gesloten bestelwagen is de beste in zijn klasse op het vlak van toegankelijkheid, laadcomfort, stahoogte en laadvolume. Het voertuig heeft een laad­capaciteit van 17 kubieke meter, met een maximale laadlengte van 4,4 meter voor de langste versie. De maximum toegelaten massa bedraagt 4,5 ton en het maximale laadvermogen tot 2,5 ton naargelang de koetswerkversie. De nieuwe Movano is ook uitermate geschikt om aanhangwagens tot 3,0 ton te trekken. Het maximaal toelaatbaar treingewicht bedraagt voortaan 7,5 ton.
Naast capaciteit en afmetingen spelen ergonomie en functionaliteit een ontzettend belangrijke rol in de wereld van de zware bestelwagens. De nieuwe Opel Movano is buitengewoon praktisch in het dagelijks gebruik. FWD-modellen hebben een lage laaddrempel, zodat de laadruimte gemakkelijk toegankelijk is, terwijl de zijdelingse schuifdeur en de dubbele achterdeur met hun grote opening borg staan maximaal laad- en loscomfort. De achterdeuren hebben standaard een openingshoek tot 180 graden, een versie tot 270 graden is als optie verkrijgbaar.
De standaard gemonteerde zijdelingse schuifdeur biedt een maximumbreedte van 1.270 mm (1.050 mm voor de L1-versies), voldoende om Europallets te laden, en een maximumhoogte van 1.780 mm. Een brede achterdeuropening van 1.580 mm, een maximumhoogte tot 1.820 mm en een tot 1.380 mm vergrote breedte tussen de wielkasten vergemakkelijken het in- en uitladen, terwijl rechte zijwanden een optimale benutting van de ruimte toelaten.
Efficiënt en levendig: nieuwe generatie CDTI motoren
De nieuwe familie common-rail viercilinderdieselmotoren (2.3 CDTI) onderscheidt zich door lage verbruiks- en emissiewaarden. Deze krachtbronnen zijn verkrijgbaar met drie maximumvermogens: 74 kW/100 pk, 92 kW/125 pk en 107 kW/146 pk. Met een als optie verkrijgbare tank van 105 liter geeft dit een rijbereik van bijna 1.400 kilometer. Bijzonder belangrijk is dat het lage brandstofverbruik verkregen werd in realistische gebruiks­omstandigheden, en niet alleen in het kader van de Europese gemengde cyclus.
Ondanks zijn kleinere cilinderinhoud, vergeleken met die van het huidige model, levert de 2.3 CDTI meer koppel bij lagere toerentallen. Bovendien stoot hij minder CO2 uit en kan hij een grotere afstand afleggen per liter brandstof. Om de onderhoudskosten te beperken, wordt het kleppenmechanisme aangedreven door een ketting.
Alle versies worden standaard geleverd met een handgeschakelde zesversnellingsbak. De geautomatiseerde Easytronic versnellingsbak, die een hoog rendement combineert met het bedieningscomfort van een automaat, is als optie verkrijgbaar op de twee krachtigste motorversies. De drie motoren voldoen aan de Euro 4-emissienormen. Zij kunnen besteld worden met een dieseldeeltjesfilter.
In de tweede helft van 2010 zal een aanvullende, bijzonder zuinige versie met lage CO2-uitstoot aan het gamma worden toegevoegd.
Rendabele investering dankzij lage gebruikskosten
De nieuwe Opel Movano stelt nieuwe normen op het vlak van de rentabiliteit. Een belangrijke factor is de uitstekende productie- en productkwaliteit, die borg staat voor een hoge betrouwbaarheid, een lange levensduur en een hoge inruilwaarde.
De Movano onderscheidt zich ook door lage kosten, vooral dan wat vervangonderdelen, wissel- en slijtageonderdelen betreft. Bijzonder duurzaam zijn onder meer de rem- en koppelingsonderdelen. En ook de onderhoudskosten liggen een stuk lager: een oliewissel is pas vereist na 40.000 kilometer of één jaar en de koelvloeistof gaat maar liefst 160.000 kilometer mee (voorganger: 120.000 kilometer).
De nieuwe Movano laat de laagste verbruiks- en emissiewaarden in zijn segment optekenen (vanaf 7,8 l/100 km - 203 g/km CO2) en is bijgevolg de ideale keuze in landen met belastingheffing op basis van de CO2-uitstoot. Zijn gebruikskosten zijn met bijna 10 procent gedaald ten opzichte van het huidige model. Bij de berekening van deze gebruikskosten werden de kosten voor onderhoud en normale slijtage, de verzekerings­premies, de waardevermindering en de brandstof voor vier jaar of 150.000 kilometer toegevoegd.
De wagen werd ontwikkeld met het oog op een duurzaamheid die tot voorbeeld strekt, met een levensduur van 400.000 kilometer. De kosten voor onderhoud en normale slijtage van de nieuwe Movano liggen 24 procent lager dan die van zijn voorganger.
Verfijnde rijeigenschappen – hoge veiligheidsreserve
Het vooruitstrevende aandrijfconcept van de Opel Movano wordt gecombineerd met een geavanceerd chassis dat afgestemd is op wendbaarheid en veercomfort, zowel in volledig beladen toestand als leeg. Dit gaat gepaard met een hoog veiligheidsniveau: ABS met elektronische remkrachtverdeling EBD (Electronic Brake force Distribution) is standaard op alle modellen. De elektronische stabiliteitsregeling ESP is eveneens standaard op alle modellen met achterwielaandrijving, en als optie verkrijgbaar op de voorwielaangedreven versies. Passieve veiligheidskenmerken zijn een standaard gemonteerde bestuurders­airbag en driepuntsveiligheidsgordels met gordelspanner en krachtbegrenzer. Andere elementen zoals een passagiersairbag, in de zetels geïntegreerde zijairbags en koplampen met bochtverlichting kunnen als optie besteld worden.
"De Europese bedrijfsvoertuigenmarkt is voor ons van groot strategisch belang", verklaart Chris Lacey, hoofd bedrijfsvoertuigen bij Opel/Vauxhall. "De vernieuwing van ons product­aanbod in dit belangrijk segment van de automobielmarkt weerspiegelt duidelijk onze ambitie om te groeien in dit segment, onze marktpositie te versterken en een nog grotere bijdrage te leveren aan het succes van de onderneming. Dit vergt ook een doelgerichte verbetering en versterking van ons verkoop- en dealernet voor bedrijfsvoertuigen."
"De nieuwe Movano speelt een toonaangevende rol in onze verkoopplannen vanaf 2010. Door zijn kwaliteiten op essentiële gebieden – uitzonderlijk ruime keuze aan versies, een toonaangevende rentabiliteit dankzij lage gebruiks- en onderhoudskosten, en een cabine met geavanceerde functionele en ergonomische eigenschappen – is de nieuwe Movano goed gewapend om een plaats aan de top op te eisen in het segment van de lichte bedrijfsvoertuigen."

Tekst en foto’s kunnen gedownload worden van de internetsite http://media.opel.be.

Redacteurs: voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Ann Wittemans

Director Public Affairs

Tel. +32 (0)3/450 63 63

GSM +32 (0)495/38 90 31

Fax +32 (0)3/450 64 78

ann.wittemans@gm.com

Maatschappelijke zetel:

General Motors Belgium N.V., Public Affairs, Noorderlaan 401 – Haven 500, B-2030 Antwerpen

Tel. +32 (0)3/540 48 06, Fax +32 (0)3/540 48 52Product Communications:

KANTOOR: Prins Boudewijnlaan 30 (via ‘Veldkant’), B-2550 Kontich

POSTADRES: Prins Boudewijnlaan 24 A – Gebouw B, B-2550 Kontich

Tel. +32 (0)3/450 63 63, Fax +32 (0)3/450 64 78

Alle gegevens met betrekking tot het verbruik verwijzen naar de gemengde cyclus van het basismodel in de Europese testcyclus. Wijzigingen mogelijk.General Motors Belgium N.V. media.opel.be

De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina