Mets travel & Tours op de 50Plus Beurs Presentatie boek en nieuwe Spa Van 16 t/m 20 september 2009 zal de Surinaamse touroperator mets travel & Tours deelnemen aan de jaarlijkse 50Plus Beurs in de Jaarbeurshallen in Utrecht mets travel &Dovnload 8.43 Kb.
Datum17.08.2016
Grootte8.43 Kb.

PERSBERICHT

Amsterdam, 3 september 2009

METS Travel & Tours op de 50Plus Beurs

Presentatie boek en nieuwe Spa
Van 16 t/m 20 september 2009 zal de Surinaamse touroperator METS Travel & Tours deelnemen aan de jaarlijkse 50Plus Beurs in de Jaarbeurshallen in Utrecht. METS Travel & Tours, gespecialiseerd in duurzaam toerisme, zal tijdens de beurs een boek presenteren over de vijf inheemse indianenstammen in Suriname. Dit onder meer ter ere van de nieuwe Rainforest Wellness Spa die METS momenteel aan het opzetten is bij hun Palumeu Junglelodge.
Ontwikkeling

Suriname heeft de afgelopen tijd een enorme ontwikkeling gemaakt op het gebied van toerisme. Er is veel geïnvesteerd, zo ook door METS Travel & Tours. “Palumeu Rainforest Wellness Spa” is hier een voorbeeld van. In deze jungle lodge wonen en werken voornamelijk “Trio en Wayana” indianen die momenteel druk bezig zijn bij de lodge een prachtig Spa &Wellness centre neer te zetten. Wat deze Spa zo uniek maakt is uiteraard haar ligging midden in de jungle aan de Tapanahony rivier. Niet minder belangrijk is dat men kiest voor een duurzame aanpak. De lodges en andere faciliteiten van de Spa worden gebouwd met duurzame en energiebesparende materialen die de natuurlijke omgeving zo min mogelijk hinder geven. Naast de ecologische opzet van de nieuwe Spa zullen ook de behandelingen naar eeuwenoud traditioneel gebruik zijn met allerlei kruiden en planten en oliën uit het regenwoud en worden er inheemse gebruiken toegepast. METS Travel & Tours werkt voor dit project o.a. samen met de lokale dorpsstichting “Tukui”, de Amazone Conservation Team, afgekort ACT. ACT houd zich o.a. bezig met het behoud van traditionele kennis van de Sjamanen van het regenwoud. Naast de Wellness programma’s verzorgt METS ook complete tourpakketten voor de gasten in de bestaande jungle lodges Palumeu en Awarradam, welke gelegen is in de bovenloop van de Gran Rio rivier. In 2010 kunnen de eerste gasten van “Palumeu Rainforest Wellness Spa” worden verwelkomd.Boek

In Suriname leven nog vijf grote Inheemse indianen stammen, waaronder de "Trio en Wayana" indianen van Palumeu. Zij worden ook wel de Guardians of the jungle genoemd. Omdat er relatief nog weinig gepubliceerd is over deze indianenstammen, zal op de Suriname stand van de 50Plus Beurs een boek worden gelanceerd over de indianen van Suriname. Het boek wordt uitgebracht door “KIT Publishers” in samenwerking met onder andere METS Travel & Tours. Op de stand zal men de gelegenheid hebben om een speciale weergeve van het boek in te zien. De uitgave van het boek zal met enkele weken vertraagd zijn waardoor het nog niet te koop is op de beurs.


Beurs

De 17e editie van de 50Plus Beurs vindt zoals elk jaar plaats in de Jaarbeurs in Utrecht van 16 t/m 20 september.

Op deze beurs kunnen vijftig plussers allerlei informatie vinden over wat Suriname heeft te bieden als vakantiebestemming.

METS Travel & Tours heeft haar stand op nummer 7B025


Meer informatie METS: www.surinamevacations.com

Meer informatie TMC: www.tmc-world.com
Noot voor de redactie (niet voor publicatie):

Voor meer informatie, beeldmateriaal en persreizen kunt u contact opnemen met de afdeling PR & Communicatie van TMC (pr@tmc-world.com)


TMC – Tourism Marketing Concepts

Asterweg 20 e-31031 HN Amsterdam

Tel.+31 20 6705 211
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina