Nederlander christian kalse wint prijs in europese ycc kunstcontest van chevroletDovnload 25.64 Kb.
Datum28.08.2016
Grootte25.64 Kb.MEDIA INFORMATION

NEDERLANDER CHRISTIAN KALSE WINT PRIJS IN EUROPESE YCC KUNSTCONTEST VAN CHEVROLET


 • Drie winnaars per discipline wereldwijd worden uitgenodigd voor het YCC-gala in

Hollywood, onze landgenoot is één van de twaalf Europese winnaars

 • Winnaars Young Creative Chevrolet vieren feest in Hollywood

 • Europese YCC jury 2012 selecteerde winnaars in vier verschillende categorieën

mode, fotografie, video en visual arts

 • Studenten Toegepaste Kunst uit 24 Europese landen met meer dan 280

deelnemende scholen

 • Eerste-plaatswinnaars zullen exclusieve werkervaring opdoen gericht op eigen

interessegebied
Zurich/Breda. De definitieve resultaten van de zesde editie van Young Creative Chevrolet (YCC) zijn binnen. De Europese jury van YCC 2012 heeft afgelopen weekend in Keulen zorgvuldig vergaderd en de lijst met de Europese YCC-winnaars in de categorieën mode, fotografie, video en ‘visual arts’ is nu bekend. Daarbij viel ook onze landgenoot Christian Kalse van de Willem de Kooning Academie Hogeschool uit Rotterdam in de prijzen.
"We hebben de studenten dit jaar gevraagd om Chevrolet’s diepgewortelde geest te delen van optimisme en de kans om van de dag het beste te maken," zegt Susan Docherty, President van Chevrolet Europe. "We zijn verheugd om te zien dat de 'can-do' levensinstelling onze oprichter Louis Chevrolet dit jaar voortleeft in de uitstekende interpretaties van het YCC."
De drie Europese YCC winnaars 2012 per discipline zullen een totale geldprijs ontvangen van €5.200, €4.200 en €3.200, respectievelijk en zullen worden geëerd tijdens het YCC-gala op 19 oktober in Hollywood.

Daarnaast zullen eerste-plaatswinnaars uitgenodigd worden om werkervaring op te doen bij een exclusief kijkje achter de schermen met opmerkelijk kunstenaars en deskundigen. Zo gingen de laatste winnaars naar Londen naar de ontwerpstudio It’s Nice That, een productiebedrijf van Endemol om daar de Chevrolet Camaro op de goede plaat vast te leggen.


Nederlandse winnaar Christian Kalse

Christian Kalse (23) is een jonge ambitieuze fotograaf met een passie voor exclusieve auto's. Van jongs af aan was hij al druk bezig met de camera van zijn ouders. In 2006 kocht hij zijn eerste eigen Digitale Spiegel Reflex camera. In dat zelfde jaar startte hij zijn opleiding Grafisch Vormgeven aan het Grafisch Lyceum te Rotterdam. Wat begon als een hobby groeide uit tot een verlangen naar meer. Dat verlangen bracht hem in 2008 bij Autogespot.com waar hij aan de slag ging als fotograaf. In 2010, na ruim een jaar gewerkt te hebben bij een reclame bureau in Delft, besloot hij om zich volledig aan de fotografie te wijden. De opleiding Digitale Fotografie aan de Willem de Kooning Academie leek hem de perfecte plek om dit te doen. Naast fotografie is Christian nu ook bezig met film en heeft hij zijn eigen bedrijf gestart: Christian Kalse Fotografie & Film.


Record aantal inzendingen

YCC 2012 trok een ongekend aantal inzendingen rond het creatieve thema dit jaar van daadkracht en het grijpen van kansen. Chevrolet ontving meer dan 1000 inzendingen van studenten, met als nieuw record 280 deelnemende scholen. Voor het eerst meldden scholen uit Armenië en Spanje zich aan en brachten ze het aantal betrokken landen op 24.


"De groeiende populariteit en de deelname aan de kunstcontest van Chevrolet is een krachtig teken dat studenten vandaagdedag, meer dan ooit, de mogelijkheid waarderen om betrokken te zijn bij een iconisch merk, om ervaring op te doen met levensecht ontwerpen en om professionele connecties te krijgen," aldus Susan Docherty.
De Europese YCC 2012 finale markeert de tweede fase van de jury-overwegingen na de nationale YCC-contest die eerder dit jaar werd gehouden. Een eerste selectie door de jury betreft de nationale ronde, gevolgd door een nominatie voor de Europese finale. In Nederland maakten onder andere Prins Bernhard en Prins Pieter-Christiaan deel uit van de jury, naast fotograaf Jeffrey van der Vaart en Ronald Dubbelman, Algemeen Directeur van Chevrolet Nederland. De projecten van de eerste prijswinnaars gingen door naar de Europese finale.
Europese YCC winnaars 2012

Chevrolet Europa is trots om de winnaars van het zesde seizoen van het YCC te mogen aankondigen. Winnaars per discipline voor YCC 2012 zijn:MODE:

Jonge ontwerpers werden uitgedaagd om de ideale autotrip uit te drukken door middel van de mode. 1. Tatiana Turňová, Slovenská technická univerzita v Bratislave, Slowakije

 2. Ioana Davidoaia, Art and Design University Cluj, Roemenië

 3. Anett Galvolgyi, Anna Zsofia Kormos, Marton Zsolt Miovac, Moholy-Nagy University

of Arts and Design, Hongarije
"De winnende jurk heeft ingenieuze patronen. Er zijn subtiele verwijzingen naar de bow-tie in de hoek van de zip en de kraag. Hij is aan twee kanten te dragen waardoor het praktisch wordt voor een rondreis, de jurk kan zowel overdag als in de avond gedragen worden. Tatiana heeft een innovatieve zoomlijn ontworpen die ook te zien is op start- en landingsbanen," zegt Samantha Jones, voormalig Global Design Director, Primark.
FOTOGRAFIE

De opdracht was om een moment vast te leggen dat een verschil kan maken. 1. Bohuslav Konuš, Slovenská technická univerzita v Bratislave, Slowakije

 2. Ivana Ivanović, Marijana Grbović, Dijana Arandjelović, Faculty of Applied Arts

Belgrade, Servië

 1. Christian Kalse, Willem de Kooning Academie Hogeschool Rotterdam,

Nederland
"De witte graffiti transformeert een gewone sedan van Chevrolet in een droomauto. Het verandert een lelijke omgeving in iets moois en optimistisch. De foto heeft een mooie rauwheid," samengevat door Annette Keller, Fotografie directeur van Annabelle, een Zwitsers mode-en lifestyle magazine.
VIDEO

Het doel was om een virale video te maken, die mensen zou inspireren om op te treden voordat een goede gelegenheid voorbij zou gaan. 1. Jana Bauerová en Marie Čermáková, Univerzita J.E. Purkyně, Ústí nad Labem,

Tsjechische Republiek

 1. Kenny Van Mierlo, University of Lincoln, Verenigd Koninkrijk

 2. Paulo Lima, Universidade da Beira Interior, Portugal

"De winnende video werd technisch goed uitgevoerd, ze zijn er in geslaagd om meerdere camerahoeken te integreren. Het vertelt een grappig verhaal over hoe een simpele boodschap ons leven kan veranderen," zegt Andy Baker, mede-oprichter van Mofilm, 's werelds grootste publiek-source platform voor video.


VISUAL ARTS

Het doel was om een T-shirt en sweater te ontwerpen die stoerheid en veel optimisme uitstralen. 1. Bohuslav Konuš, FA STU Bratislava, Slowakije

 2. Stefan Knezevic, Faculty of Applied Arts Belgrade, Servië

 3. Stanil Stanchev, Vysoká škola uměleckoprůmyslová v Praze, Tsjechische Republiek

In een reactie op het winnende ontwerp, zegt Ron Smrczek, Creative Director bij Commonwealth: "Het is een slim en opvallend ontwerp dat een statement maakt. Het logo is de held van het ontwerp, het wordt geïntegreerd op een speelse manier, en het hele ontwerp ziet eruit alsof het zelfs kan worden toegepast als een tatoeage. "


Algemeen jury commentaar:

Alfred Riehm, producer bij RTL Television die de mening vertegenwoordigde van de media in de jury, was verrast door het niveau van vaardigheden in de projecten in alle vier de disciplines. "De jurygesprekken waren erg interessant en levendig," voegt Riehm toe. Ook Susan Docherty, President en Managing Director van Chevrolet Europe, was onder de indruk van het niveau van de inzendingen en de frisse interpretaties van het merk Chevrolet. Docherty zegt: "Om het bewijs te zien van een dergelijk kunst- en designtalent in Europa is niet alleen inspirerend, maar ook veelbelovend. Jonge kunstenaars en ontwerpers die goed moeten zou moeten worden aangemoedigd in deze fase van hun loopbaan en we zijn blij om daarin een rol te blijven spelen.'


De winnende projecten kunnen hier online bekeken worden.
High-profile Europese YCC jury

Het Europese YCC juryberaad vond van 6 tot 8 juli 2012 plaats in Keulen De Europese YCC 2012 jury was samengesteld uit toonaangevende figuren en vernieuwers van de kunst en de creatieve industrie en uit Chevrolet executives.


Europese YCC jury 2012 jury (in alfabetische volgorde):

 • Andy Baker, Co-founder, MOFILM.com (Manchester, England)

 • Susan Docherty, President & Managing Director, Chevrolet Europe (Zurich,

Zwitserland)

 • Samantha Jones, former Global Design Director, Primark (Brussel, België)

 • Annette Keller, Deputy Photography Director, Annabelle (Zurich, Zwitserland)

 • Marc Kempe, Director, Public Relations, Chevrolet Europe (Zurich, Zwitserland)

 • Alfred Rhiem, Founder, Talk Talk Media (Keulen, Duitsland)

 • Ron Smrczek, Creative Director, Commonwealth/ (Milaan, Italië)

 • Liz Wetzel, Director of Interior Design, GM European Design Studio (Ruesselsheim,

Duitsland)
Meer informatie over zowel de Europese en nationale YCC 2012 juryleden kan hier worden gevonden.
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:

Chevrolet Nederland

Pieter Stokman - Manager Public Affairs

Tel: 076 – 5448840

E-mail: pieter.stokman@gm.com

Over Chevrolet

Chevrolet is General Motors' grootste merk wereldwijd met een jaarlijkse verkoop van zo’n vier miljoen auto’s in ruim 140 landen. Het is het vierde automerk wereldwijd qua verkopen en daarbij één van de snelst groeiende merken ter wereld. Auto’s van Chevrolet combineren passie, gedurfd design en praktische toepassingen. Zij bieden een uitstekende prijskwaliteitverhouding. Chevrolet is in Amerika in 1911 opgericht door de Zwitserse immigrant Louis Chevrolet en het merk vierde in 2011 zijn honderdjarig bestaan. Het merk kwam in 2005 in Europa weer opnieuw op de markt. Het merk wordt vertegenwoordigd door in totaal 2.500 verkoop- en servicepunten in West en Centraal Europa. Tot het Europees Chevroletgamma behoren de Spark stadsauto, de kleine vier- en vijfdeurs Aveo, de compacte vier- en vijfdeurs Cruze, de Orlando MPV-gezinsauto, de Captiva SUV, de legendarische sportwagens Camaro en Corvette, en de veelvuldig onderscheiden Volt, de elektrische auto met range extender. In 2012 introduceert Chevrolet zijn nieuwe modellen: de Cruze Stationwagon, de Colorado en de Malibu sedan.

Meer informatie over Chevrolet kan worden gevonden op http://www.chevroleteurope.com of http://media.chevroleteurope.com.


Chevrolet Nederland

P.o. Box 3938 Tel. +31 (0) 76 - 5448840 www.media.chevroleteurope.com

4800 DX  BREDA Fax +31 (0) 76 - 5448899

The Netherlands

De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina