Nieuwsbrief figuranten Meavita Thuiszorg September 2006Dovnload 10.45 Kb.
Datum25.08.2016
Grootte10.45 Kb.

Nieuwsbrief figuranten Meavita Thuiszorg

September 2006


Beste geïnteresseerde,


Binnen het projectteam e-Learning van Meavita Thuiszorg is het idee ontstaan om u geregeld op de hoogte te houden van de gang van zaken rondom de ontwikkeling van het E-Learning Programma van Meavita. Dit willen wij doen omdat er soms perioden zijn waarin u weinig van ons hoort, terwijl er ‘achter de schermen’ veel gebeurd. Met deze nieuwsbrief proberen wij u dus een kijkje achter deze ‘schermen’ te geven!
De ontwikkeling van het e-Learning Programma is op dit moment in volle gang. In totaal bestaat het e-Learning programma uit 11 modules. Hierbij valt er te denken aan modules over het bewegingsapparaat, reuma, ademhaling en artrose. Op dit moment zijn er drie modules zo goed als klaar. Dit betekent dat we nog acht modules te gaan hebben, waar we uw hulp waarschijnlijk goed bij kunnen gebruiken!

De inhoud van deze modules worden uitgeschreven in scripts. In deze scripts staan klantensituaties beschreven waarin precies staat wie wat, wanneer en op welke plaats moet doen. Van deze klantensituaties worden foto’s gemaakt en voor deze foto’s hebben we figuranten nodig.


Zoals uit bovenstaande blijkt hebben we voor een fotoshoot dus eerst een script nodig. Vanaf dat moment kunnen we pas uit gaan zoeken wat voor rollen er zijn en welke figuranten deze rollen het beste kunnen spelen. Het wachten is vaak op deze scripts, waardoor het van onze kant uit een tijdje stil kan zijn. Op het moment dat de scripts echter binnen zijn, kunnen wij de rollen verdelen en mogelijk contact met u opnemen.

De fotodagen:


In deze nieuwsbrief willen wij ook alvast wat meer informatie geven over de fotodagen. In het script dat wij krijgen is een onderscheidt gemaakt in twee soorten rollen: die van verzorgenden en die van klanten. Bij beiden moet u rekening houden met uw kleding. Op het moment dat u de rol van een verzorgende speelt is het belangrijk dat u goed werkbare kleding draagt (denk ook aan schoenen) en geen sieraden om heeft. Speelt u de rol van een klant dan is het belangrijk om u aan te passen aan de leeftijd van de klant. Voor rollen van oudere klanten moet de kleding namelijk niet té modern zijn. Daarnaast kan het voorkomen dat u gevraagd wordt om extra kleding mee te nemen zoals bijvoorbeeld een pyjama. Op het moment dat we contact met u opnemen worden de kledingwensen nader met u besproken. Daarnaast wordt ook de dagplanning met u besproken. Op het moment dat we u vragen voor een bepaalde fotodag zullen wij namelijk informeren naar de tijd die u het beste uit zal komen. Hier proberen we vervolgens zo veel mogelijk rekening mee te houden bij het inplannen van de dag. De uiteindelijke planning wordt altijd met u overlegd!
Locatie:

De fotodagen vinden plaats in een pand aan de Acaciastraat 178 te Den Haag. In een nagebouwde woonkamer, slaapkamer en keuken worden de foto’s genomen. Komt u met het openbaar vervoer dan kunt u vanaf het centraal station tram 3 nemen richting Loosduinen. U zit dan een kwartiertje in de tram en stapt er bij de Fahrenheitstraat uit. In de straat rechts bevinden zich onder andere een Edah en een Zeeman, deze straat moet u ingaan. Vervolgens gaat u de straat net na de Zeeman naar rechts (de Acaciastraat) en bevind het pand zich aan de rechterkant.


Nieuwtjes:
In augustus hebben wij een advertentie geplaatst in de Posthoorn waarin wij op zoek waren naar personen die het leuk zouden vinden om voor ons te figuren. Door deze advertentie hebben wij 60 nieuwe figuranten aan ons bestand toe kunnen voegen! Hierdoor is het voor ons een stuk makkelijker geworden om mensen te vinden, bedankt dus daarvoor!
Verder hebben wij donderdag 14 september onze derde fotodag gehouden. Deze dag verliep erg soepel en daarvoor willen wij de figuranten die mee hebben gewerkt nogmaals bedanken. We hebben deze dag onder andere gewerkt aan het thema ‘bewegingsapparaat’, waarbij nieuwe zorgmedewerkers kunnen leren hoe ze iemand moeten helpen om in of uit een stoel te komen. Daarnaast zijn er nog verschillende klantensituaties gefotografeerd, waardoor nieuwe zorgmedewerkers kunnen leren hoe ze in dagelijkse situaties moeten handelen.
Omdat we inmiddels een groot bestand hebben aan mensen die het leuk vinden om te figureren, kunnen wij helaas niet iedereen gelijk indelen voor een fotoshoot. Zo kan de verdeling van de rollen afhangen van bijvoorbeeld leeftijd, huidskleur en postuur. Wij willen echter nog eens benadrukken dat als u een tijdje niets van ons hoort, we u niet vergeten zijn. We houden u op de hoogte via onze nieuwsbrief en als er een geschikte rol is, bellen we direct!
Als laatste nieuwtje verwachten wij in de week van 25 september een planning te kunnen maken voor de aankomende fotodagen. Vanaf dat moment is het ook duidelijker wanneer we weer een script binnen krijgen en we op zoek kunnen gaan naar figuranten voor de rollen.
Hierbij hopen we u voor dit moment voldoende te hebben geïnformeerd, maar met eventuele vragen kunt u altijd contact opnemen met:

Ingrid van Aart

Telefoonnummer: 06-49972393

E-mail: ingridvanaart@hotmail.comDe vragen en antwoorden die we door deze nieuwsbrief krijgen, worden opgenomen in de volgende nieuwsbrief.De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina