Op God vertrouwen 2Dovnload 103.49 Kb.
Pagina1/3
Datum23.07.2016
Grootte103.49 Kb.
  1   2   3

Op God vertrouwen– Andrew Wommack

Op God vertrouwen - 2


Andrew Wommack
Waarin, of op wie vertrouw jij? De meeste gelovigen zullen zeggen dat hun vertrouwen in God is. Maar zodra ze in moeilijke financiële tijden komen, vervult vrees hun hart en storten ze als een kaartenhuis in elkaar. Dat zou niet zo moeten zijn. Deze tweedelige serie zal je helpen die vrees te overwinnen en je vertrouwen op de juiste plek te houden.
Dit is een vertaling van onderwijs gedownload van: http://www.awmi.net/extra/audio/1059

Oorspronkelijke titel: In God We Trust

Vertaling: Jan Vossen 2009
Deze serie bevat twee delen:

The Sky Is Not Falling

De hemel stort niet omlaag!

Sowing In A Time Of Famine

Zaaien in een tijd van hongersnood


Deel 2: Zaaien in een tijd van hongersnood.

Vandaag ga ik verder met een serie die ik ‘In God we trust’ heb genoemd. En ik heb dit onderwijs speciaal gemaakt om de angst en de paniek en het enorme ongeloof te weerleggen dat tegenwoordig wordt verspreid vanwege de financiële situatie, niet alleen hier in de VS, maar over de hele wereld. Mensen praten hier over en naar mijn inschatting functioneren ze in vrees, ongeloof, pessimisme. Ze zijn hun hoop kwijtgeraakt. Mensen kunnen er ’s nachts niet van slapen. Dat is nog te begrijpen van ongelovigen, die geen vertrouwen in God hebben, maar wat me echt irriteert is dat christenen ook zo reageren.

Als je naar christelijke televisie of radio luistert, praten ze er heel veel over en ze presenteren het zo alsof dit het einde van de wereld betekent. Ik heb dit punt duidelijk gemaakt vanuit Genesis 26:1, waar wordt verteld dat er een hongersnood in het land was, buiten de hongersnood die er was geweest in de dagen van Abraham. En ik geloof echt dat de reden dat dit hier zo wordt verteld, is om het allemaal in het juiste perspectief te plaatsen. Er zijn eerder hongersnoden geweest, en er zullen nog meer hongersnoden komen. Mensen hebben dat overleefd en het was niet het einde van de wereld. Ik geloof dat dit de allereerste stap is.
Het eerste dat Jezus tegen zijn discipelen zei op de avond voor zijn kruisiging staat opgetekend in Johannes 14:1. ‘Laat uw hart niet ontroerd worden; u gelooft in God, geloof ook in Mij.’ Je moet controle krijgen over je emoties. Je moet niet door paniek gedreven zijn. Je kunt niet handelen op basis van vrees. Je kunt niet opereren vanuit zorgelijkheid en al dat soort dingen. Ik verzeker je dat er mensen zijn die tegenwoordig flink op de paniekknop drukken. En als jij daar in trapt, garandeer ik je dat vrees en geloof tegengestelden van elkaar zijn. Ze zijn gewoon niet met elkaar te verenigen. En als jij de angst en vrees die zo rondgaat in deze wereld aanneemt en eigen maakt, gaat het je geloof in de Heer aantasten. Ik denk dat deze boodschap daarom erg actueel is.
Nadat het eerste vers dus vertelt dat er een hongersnood was en dat Izaäk naar Abimelech in Gerar ging, staat er in vers 2 dat de Heer aan hem verscheen en zei: Trek niet naar Egypte, woon in het land, dat Ik u zeggen zal.

Ik heb dit al eventjes opgemerkt, maar ik wil zeker stellen dat dit duidelijk overkomt. Hier was dus een crisissituatie. Er was een hongersnood en in die tijd hadden ze niet de sociale zekerheidstelsels of sociale vangnetten die wij tegenwoordig hebben. En als mensen geen gewas konden planten, als er gebrek aan voedsel was, dan gingen mensen dood. Dit was dus een levensbedreigende situatie. Er waren mensen die alles wat ze hadden verloren. Dit was dus een ernstige crisissituatie en ik denk veel ernstiger dan wat wij in onze wereld van vandaag zien.

Kijk hoe mensen tegenwoordig reageren. Ze raken in paniek. Ik heb zelfs verslagen gelezen dat mensen hun geld van de bank haalden. Ik haal mijn nieuws van de koppen van het internet om gewoon een beetje te volgen wat er in de wereld aan de hand is. En ik heb verslagen gelezen van mensen die vertelden waar ze thuis hun geld verborgen. Mensen halen hun geld van de bank, uit angst dat die failliet gaat. Ze denken aan de grote depressie en dat soort dingen. In ieder geval, er zijn nu mensen die doen wat ieder ander aan het doen is, en ze luisteren niet naar de Heer. Ze ontvangen geen aanwijzingen van de Heer. Ze raken gewoon in paniek en doen dingen uit vrees en angst.
Ik geloof dat Izaäk, ook al staat het er niet zwart op wit, de Heer zocht en bad en deed wat hij moest doen. Er staat wel dat de Heer aan hem verscheen en hem een specifiek woord gaf. En in mijn eigen bestuderen van het Woord, in mijn eigen persoonlijke relatie met de Heer, ken ik niet dit soort dramatische ontmoetingen met de Heer zonder een zekere mate van ontvankelijkheid van onze kant. De Heer verscheen niet zomaar aan iedereen. Dit was niet een algemeen normaal verschijnsel. Ik lees dus tussen de regels door, maar ben ervan overtuigd dat Izaäk de heer zocht, in plaats van te doen wat iedereen deed, in plaats van naar Egypte te gaan. Egypte was vrijwel hongersnoodvrij omdat ze de Nijl hadden en een irrigatie systeem en zo.

Maar in plaats van te doen wat iedereen deed en zijn eigen verstand de voorrang te geven, begon hij de Heer te zoeken. Hij vroeg de Heer: ‘Heer, wat wilt U dat ik doe’? En dat is de reden dat de Heer aan hem verscheen. En dat geeft gelijk een toepassing op onze eigen situatie. Er zijn ook nu mensen die financieel in de problemen zitten en ze zijn bang en bezorgd om al deze dingen. Maar in plaats van direct te reageren en na te doen wat alle ‘chicken-littles’ doen, die denken dat de hemel instort, is dit een geweldig moment om een woord van de Heer te krijgen. Natuurlijk zouden we dat altijd al moeten doen.


En ik wil hier nogmaals zeggen, het is niet mijn bedoeling iemand te veroordelen of te kwetsen, maar in een situatie als deze zou je lessen moeten leren. En één daarvan is dat je altijd een Woord van de Heer zou moeten krijgen! Weet je, mijn vrouw en ik, wij hebben geen miljoenen en dat soort dingen, opzij gezet. Maar we hebben een beetje geld. En we bidden erover wat God wil dat we ermee doen. En we hebben de Heer gezocht en het is de verdienste van mijn vrouw, maar zij voelde, ik weet niet meer precies wanneer, maar het was rond januari of februari 2008, dat we het kleine beetje pensioenvoorziening dat wij hadden dat in de aandelenmarkt zat, zij voelde dat wij dat uit de aandelenmarkt moesten halen en in bepaalde certificaten moesten stoppen. Dat deden we dus. En daardoor zijn we niets van dat geld verloren. We hebben nog een klein bedragje, dat iemand voor ons in de aandelenmarkt had geïnvesteerd, dat hebben we dus verloren, we zijn dus niet onbeschadigd gebleven.
Maar zie je, als je gewoon naar de Heer luistert en God spreekt tot je, dan zal God je dingen laten zien die je moet doen. En je moet niet wachten totdat de markt in elkaar stort en dat er overal angst en paniek heerst om naar de Heer te gaan. Zo zouden we iedere dag moeten leven. Als wij zo zouden leven, zegt de Bijbel ons in Johannes 16 dat de Heilige Geest ons dingen laat zien die nog gaan komen.1 Dat was preciés wat Hij met mijn vrouw deed. Hij liet haar precies zien wat ze moest doen, en het heeft ons een hele smak geld bespaard.
De laatste uitspraak die we kregen, het geeft niet het totaal van de financiële crisis weer, maar de laatste berichten die we ontvingen is, dat we éénduizendste van het geld dat we geïnvesteerd hebben zijn kwijtgeraakt. Eenduizendste. Dat is niet erg veel. En weet je hoe dat komt? Omdat wij de stem van de Heer horen. De Schrift zegt in Spreuken 3: 5 Vertrouw op de HERE met uw ganse hart en steun op uw eigen inzicht niet. 6 Ken Hem in al uw wegen, dan zal Hij uw paden recht maken. Mensen, wat een geweldige belofte. Vertrouw op de Heer en steun niet op uw eigen inzicht.
Weet je, nogmaals, ik zeg dit niet om je te bestraffen of te kwetsen, maar als jij flink je vingers hebt gebrand en in een crisis zit en een van diegenen bent die bijvoorbeeld een hypotheek bent aangegaan, die in het begin heel laag is, maar binnen enkele jaren is de rente totaal de pan uitgerezen en nu sta je voor onteigening of zoiets. Ik zeg dit niet om je er van langs te geven, of om op je neer te kijken of neerbuigend te spreken, maar dat is in tegenstelling met de leiding die Gods Woord ons geeft. Je verpand je toekomst als je zoiets doet. En er zijn mensen die gewoon niet over hun toekomst nadenken. Maar de Schrift spreekt daarover! Ze legt uit dat voordat je de strijd aanbindt, moet je eerst gaan nadenken of je wel voldoende strijdkrachten hebt om de koning die tegen je optrekt aan te kunnen. Voor je een huis gaat bouwen, denk na of je wel genoeg hebt om de betalingen te kunnen verrichten en te doen wat je moet doen. De Schrift spreekt rechtstreeks over dat soort dingen tegen ons.
Je zou dus altijd naar de Heer aan het luisteren moeten zijn. Maar als het niet anders is, zelfs al heb je het in het verleden nooit gedaan, je bent gewoon met het algemene denken meegegaan en hebt de manieren van de wereld je laten overheersen, ga nu in plaats van nog langer hun leiding te volgen, naar de Heer luisteren. Nou, denk hier eens over na, er zijn er heel wat van jullie die nu in de problemen zitten, omdat je met de heersende manier van denken van de wereld bent meegegaan. Je hebt onverstandige keuzen gemaakt. Je zit er tot over je oren in, je hebt dingen gevolgd die iedereen deed, en omdat er zoveel mensen waren die dit deden ging je maar met de grote stroom mee. Nu zit je in een financiële crisis en nu volg je nog steeds dezelfde mensen na wiens advies je in de problemen hebben geholpen? Die je nu zeggen om je overal uit terug te trekken en uit angst en vrees te handelen? Je gaat nog steeds naar hen luisteren? Dezelfde mensen die je in de problemen hebben geholpen? Op zijn minst, ga nu naar de Heer luisteren.
En ik geloof dat dit precies is wat Izaäk midden in deze situatie deed. In plaats van dat hij op zijn eigen inzicht ging steunen en met alle anderen naar Egypte gaan, in plaats van de makkelijke uitweg zoeken, en iets in paniek doen, hoorde hij de stem van de Heer. 2 Toen verscheen hem de HERE en zei: Trek niet naar Egypte, volg de overheersende wijsheid niet na, die de grote meerderheid gebruikte. Dat de Heer tegen hem zei: ‘Trek niet naar Egypte’, geeft aan dat de gedachte er al was. Waarschijnlijk trokken er al heel wat mensen weg in die richting. De Heer waarschuwde hem om dat niet te doen en in dat land te blijven.

Hij had nodig dat de Heer aan hem verscheen. Maar weet je dat wij het niet nodig hebben dat de Heer aan ons verschijnt? Iemand vraagt: ‘Waarom niet’? Omdat wij het geschreven Woord van God hebben. Hij had geen bijbel. Wij hebben wel een Bijbel. En in de Bijbel vinden wij zoveel beloften, verzen over: ‘Vrees niet, ik ben met je, Ik zal je voorspoedig maken. Ik zal alles waar jij je hand toe zet voorspoedig maken.’ En er zijn zóveel verzen die erover spreken dat God degene is die ons rijk maakt. Dat God degene is die ons welvarend en voorspoedig maakt. God zal ons overvloedig in goederen maken en zo gaan al die beloften maar door en door en door. Wij hebben het geschreven Woord van God. Dus hebben wij niet perse nodig dat de Heer in zichtbare vorm aan ons verschijnt, of door een hoorbare stem uit de hemel. Wij hebben het geschreven, opgetekende Woord van God. En volgens de Schrift in 2 Petrus 1 overtreft dat iedere zichtbare manifestatie of hoorbare stem van God. Het geschreven Woord van God is een zekerder woord van Profetie. 2 Wij hebben dus het Woord van de Heer en ik probeer je aan te moedigen om de huidige situatie te bekijken door de ogen van het Woord. Door de ogen van geloof, in plaats van door de ogen van dit wereldse mediasysteem dat de zaken overdrijft en overdreven voorstelt. En je kunt het ook op een andere manier vertellen: dat ze gewoon zitten te liegen. Ze verdraaien en manipuleren de waarheid en geven alleen de meest negatieve kant van dingen weer.


Ik weet niet of velen van jullie zich dit herinneren, maar net een jaar geleden kregen we dagelijkse updates, echt dagelijks nieuws over de oorlog in Irak. Dagelijkse cijfers over de kosten van de oorlog en de aantallen mensen die omkwamen. Er waren ieder dag wel twee, vijf, een dozijn doden en ze lieten foto’s zien en allerlei dingen, omdat het negatief was, het was emotioneel, het greep mensen aan. Het maakte hun punt duidelijk, het bevestigde hun standpunt. Ze waren tegen de oorlog en wilden dat de VS eruit trok. Het paste dus bij hun vooronderstelling en daarom kreeg je een constant bombardement van dit soort berichtgeving. En toen hebben ze het aantal troepen opgevoerd en sinds die tijd is de oorlog veranderd. En ik weet de cijfers van nu niet eens meer, omdat er niet meer over wordt uitgezonden! Er gaan nu dagen, weken, een maand voorbij zonder een rapportage te horen. En nu zijn er zelfs in een maand niet meer zoveel slachtoffers als eerder in een dag. En weet je, dat goede nieuws vertellen ze gewoon niet. Ze zullen je gewoon nooit iets rapporteren dat goed is. Ze verslaan alleen het negatieve, met een specifiek doel, namelijk dat slecht nieuws verkoopt.
Ik zeg je dat de manier waarop wij worden gemanipuleerd mij echt boos maakt. Het is propaganda. En natuurlijk wordt deze uitzending over de hele wereld gezien. En er zijn wellicht enkelen van jullie in Rusland, of in Engeland of Afrika en Australië en al die landen in de wereld die nu denken: ‘Nou, de nieuwsmedia in de VS zijn echt heel slecht.’ Nou, dat is zo. Ik beweer niet dat ze goed zijn. Maar ik ben in die landen geweest en ik kan je verzekeren dat het daar precies hetzelfde is. Je wordt gemanipuleerd bij de vleet. En het is de menselijke natuur die neigt naar het negatieve, naar de kritiek en gewoon helemaal niets goeds wenst door te geven. En er is zóveel goeds in deze wereld. En alleen al bij deze uitspraak van mij zijn er onder jullie die zich hierin verslikken en zeggen: ‘Maar er is zoveel slechts.’ Natuurlijk is er veel verkeerd. Ik ben niet als een struisvogel, die zijn kop in het zand verbergt en het probleem probeert te negeren. Maar er is zóveel goed! Er zijn zoveel goede dingen aan de hand. Er zijn mensen die hun leven opofferen voor anderen.
Ik ben onlangs in Rusland geweest en heb hele groepen van onze studenten gesproken die daarheen verhuisd zijn en die hun leven geven en hun levens neerleggen. En levens van mensen worden veranderd. Werkelijk dozijnen en dozijnen mensen geven getuigenis hoe hun levens volkomen veranderd zijn. Ik heb mensen gesproken die met tranen in hun ogen vertellen dat ze nooit meer dezelfde zullen zijn vanwege mensen die hun leven neerleggen en de Heer dienen. Er zijn gewoon geweldige dingen, goede dingen die er gebeuren. Maar het trieste is dat de meesten van ons over de hele wereld, dat niet horen, omdat ze het negatieve uitvergroten.

Dus ik zeg dat in plaats van deze Calimerohouding te volgen, die maar roept dat de hemel naar beneden komt, en in plaats van naar hen te luisteren, je een Woord van God nodig hebt. En ik zeg dat niet lichtvaardig. Maar ik geloof echt dat God nu door mij heen spreekt tot mensen over de hele wereld. Je bent gaan aarzelen, je hebt de neiging je terug te trekken, je neiging is om een beschermende muur om je heen op te trekken, en je probeert te overleven en dit allemaal uit te zitten. Maar ik geloof dat als je de Heer gaat zoeken en God om Zíjn wijsheid gaat vragen, in plaats van naar die dwazen van nu te luisteren die alleen maar angst en vrees verspreiden en dat soort dingen, vraag God om een Woord. En als je dat doet kan God je mogelijkheden laten zien, die je nooit eerder voor mogelijk hebt gehouden. Ik geloof echt dat dit een Woord van de Heer is.


Sommigen van jullie zullen voorspoedig worden. Sommige van jullie zullen dingen zien gebeuren. Als je gewoon zou stoppen met in angst en vrees functioneren en naar God gaan luisteren. God kan je een weg uit deze situatie wijzen, en niet alleen om het te overleven, maar zelfs dat je welvarend en voorspoedig wordt. Je kunt hier beter uit komen dan je ooit tevoren bent geweest. En wat zou dat een getuigenis zijn.

Later, als we in dit verhaal duiken, zullen we zien dat Izaäk er zóveel beter uit kwam omdat hij een Woord van God ontving en dat gehoorzaamde. Hem werd letterlijk verzocht om een land te verlaten, omdat hij in rijkdom en goederen groter was dan dat hele land bij elkaar. Zij zágen de zegen van God op hem. En later kwam Abimelech naar hem toe en zei: ‘Wij zien dat u de gezegende van de Heer bent.’ Weet je, onze wereld heeft het nu nodig om christenen te zien die in plaats van last te hebben van dezelfde dingen waar de ongelovigen last van hebben, in plaats van onder dezelfde angst en vrees te leven, in plaats van ’s nachts wakker liggen en je maar afvragen hoe het verder moet, ‘wat is er met mijn pensioen gebeurd, wat is er met je levensloopregeling gebeurd’, in plaats van dat je bedrukt en terneergeslagen bent, zouden ze jou fluitend je kantoor in moeten zien komen, God lovend en prijzend, nog steeds lachend, en bewogenheid laten zien, een blij en productief persoon. De wereld heeft het nodig om een paar christenen te zien die niet terneergeslagen zijn en niet aangetast zijn door wat er in de wereld aan de hand is. En weet je, ze zouden dan erkennen, je zou bijzonder opvallen als jij in geloof zou wandelen, in plaats van in vrees. Dat is hier het verhaal over Izaäk, en met ons zou het precies zo moeten gebeuren.


De Heer heeft hem in het laatste deel van het tweede vers (Genesis 26) gezegd: woon in het land, dat Ik u zeggen zal. En de volgende zin is: 3 vertoef in dit land. Man, de Heer had er niet lang voor nodig om te zeggen welk land. Direct de volgende zin al! 3 vertoef in dit land als een vreemdeling, dan zal Ik met u zijn en u zegenen, want u en uw nageslacht zal Ik al die landen geven, en Ik zal de eed gestand doen, die Ik uw vader Abraham gezworen heb. 4 En Ik zal uw nageslacht vermenigvuldigen als de sterren des hemels, en Ik zal uw nageslacht al die landen geven, en met uw nageslacht zullen alle volken der aarde gezegend worden, 5 omdat Abraham naar Mij geluisterd en mijn dienst in acht genomen heeft: mijn geboden, mijn inzettingen en mijn wetten. Man, dit was een woord van de Heer. Blijf hier. Blijf waar? Blijf op de plek waar een hongersnood heerst! Er was een grote droogte. Weet je, de meeste mensen zouden zeggen dat je niet voorspoedig kunt zijn in een dergelijke situatie. Dat kan je wel, áls je een Woord van God hebt.
Er zijn sommigen van jullie die op het punt staan besluiten te nemen uit dezelfde vrees en ongeloof dat onder ongelovigen rondwaart. Je staat op het punt besluiten te nemen, dat je weg gaat van de plaats die God je heeft gezegd om juist naar toe te gaan. Er zijn er misschien onder jullie die een bedrijf hebben, die een baan hebben. God heeft je geleid om iets te doen, maar vanwege financiële druk denk je erover om wat anders te gaan doen. Ik zeg je, als je een Woord van God hebt, moet je gewoon doen wat God je heeft gezegd te doen en je zult voorspoedig zijn.
Ik doe in deze bediening op dit moment precies wat God me heeft gezegd te doen. En ook al voorziet God in mijn behoeften via de mensen die geven, en is dit in het natuurlijke geen goede periode om iets te doen, om uit te gaan breiden en zo, want de normale wijsheid zegt: ‘Laten we inkrimpen, laten we vasthouden en even pas op de plaats maken. Laten we sommige van onze plannen intrekken.’ Dit is vanuit de vrees en alle dingen die er gezegd worden. Maar God spreekt precies het tegenovergestelde tegen mij! En dit midden in een hongersnood, midden in een financiële crisis. En sommige mensen zeggen: nee, dat kan gewoon niet! Als God je zegt dat je het kunt doen, kun je gewoon alles doen wat Hij je zegt te doen.
Ik herinner me een vriend van mij, wiens dochter vlak na de 11 september aanslagen naar Afghanistan zou gaan voor een medische opleiding. Ze was arts en ze ging daar heen met een soort medische zendingsoperatie. Toen vonden die aanslagen van 11 september plaats, en de week daarna belde hij me op, met zijn dochter aan de lijn en zei: ‘Zeg toch tegen haar om niet te gaan. Dit is de brandhaard van dit hele gedoe, we kunnen wel in oorlog raken. Zeg haar toch om dit niet te doen.’ En weet je wat ik tegen hem zei? ‘Ze zal veiliger zijn in het centrum van Gods wil dan wanneer ze hier blijft vanwege iets anders.’ ‘Het hangt er helemaal van af of God haar heeft gezegd om te gaan. Als God haar heeft gezegd te gaan, ga dan!’
Ik herinner me dat een van onze Bijbelschoolstudenten niet meeging op een van onze eerste zendingsreizen omdat haar echtgenoot bang was omdat ze moest vliegen. Ze bleef dus hier achter en stierf in Colorado Springs in een auto-ongeluk. Ze was veel veiliger geweest als ze had gedaan wat de Heer haar had gezegd te doen. Dit jonge meisje waar ik het net over had, ging dus naar Afghanistan en het heeft allemaal prima uitgepakt.

Als God je heeft gezegd iets te doen, net als ik, ga ik uitbreiden. Wij gaan zaaien en ik verwacht gewoon toename en groei in een periode van hongersnood. En ik weet dat God dit tegen me spreekt. Ik geloof dat God ook op dit moment tegen mensen over de hele wereld spreekt. Christenen: sta op. Stap uit in geloof. In plaats van terugdeinzen in angst en ongeloof, neem een stap in geloof.


Izaäk ontving dus een Woord van de Heer en de Heer zei hem in dat land te blijven, op een plaats waar hongersnood heerste. Een plaats waar het er naar uitzag dat een mislukking gewoon onvermijdelijk was. En ik zeg dat in plaats van dat je op omstandigheden afgaat, in plaats van dat je de nieuwsmedia jou in een bepaalde richting laat lokken, in plaats van dat je gewoon deel uitmaakt van de kudde, en de richting uitholt die iedereen uitholt, iedereen hetzelfde ongeloof en dezelfde angst en zorgen, moet je zorgen dat je een Woord van God ontvangt.
Zelfs al zou de aarde van haar baan afraken, zei David, ik zal niet vrezen. Ook al storten de bergen in de zee. Niets waar wij nu mee te maken hebben is even ernstig als deze situatie, maar David zegt: ‘Ik zou niet eens bang zijn als dát gebeurt.’3 Je zou in deze omstandigheden in staat moeten zijn op de Heer te vertrouwen, en we zouden een Woord van God moeten ontvangen.
Broeders en zusters, laat me je verzekeren dat God tot je wíl spreken. In Johannes 10 zegt Hij dat Hij de Herder van de schapen is. De schapen horen Zijn stem en weigeren naar een ander te luisteren.4 Het is gewoon normaal christendom dat wij van God horen. Johannes 16 vertelt dat de Heilige Geest ons de toekomende dingen zal laten zien.5 De Heer zal je laten zien wat je moet doen. De Heer zal tot je spreken. Breng tijd door in de aanwezigheid van God. Maak je los van het slechte nieuws en lees en luister naar het goede nieuws, zoals de Heilige Geest dat voor je uitlegt en het je in herinnering zal brengen. Luister naar de dingen die God door mij tot mensen probeert te zeggen die op het punt staan in paniek te raken en al het goede waarin je God vertrouwt hebt weer ongedaan te maken! Je hebt een Woord van God nodig. Als God je heeft gezegd dat je op die plaats moet blijven, en als het de normale wijsheid lijkt tegen te spreken, doe dan wat God je zegt dat je moet doen, en net als Izaäk zul je daar een bovennatuurlijke oogst uit te voorschijn zien komen. De Heer heeft hem dus beloofd al die dingen te doen.
Merk ook op dat in Genesis 26:5 duidelijk wordt dat deze zegening tot stand kwam omdat Abraham naar Zijn stem geluisterd had: 5 omdat Abraham naar Mij geluisterd en mijn dienst in acht genomen heeft: mijn geboden, mijn inzettingen en mijn wetten. Met andere woorden, dit gebeurde Izaäk niet gewoon vanwege wie hij was, maar vanwege zijn vader en het verbond dat die had. En weet je dat hierin ook voor jou en mij een rechtstreekse toepassing is? Het gaat niet allemaal om jou, het gaat er niet om of jij alles wel juist hebt gedaan of niet. Toen jij geloof stelde in de Heer Jezus Christus, werd jij mede-erfgenaam met Hem. Maar jij bent gezegend vanwege Gods zegen op Jezus.

Laat ik snel even vertellen dat het verbond dat er bestaat tussen jou en God, niet rechtstreeks tussen God en jou is, maar het is een verbond tussen God en Jezus. En door geloof in Jezus ben jij mede-erfgenaam in Jezus geworden.6 En het verbond is even zeker en blijvend als Jezus is. Hij verandert nooit en het verbond is met Hem gesloten. Daarom ben jij ontvanger van al deze zegeningen. Niet omdat jij de aller-slimste van de klas bent, niet omdat jij alles goed doet, maar omdat jij mede-erfgenaam met Jezus bent. Het komt vanwege jouw oudere broer, de Heer Jezus en jouw Hemelse Vader dat deze zegening op je is gekomen.
  1   2   3


De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina