Opgericht: 5 augustus 1976Dovnload 20.12 Kb.
Datum22.07.2016
Grootte20.12 Kb.

opgericht: 5 augustus 1976 www.verenigingdeleyens.nl juli 2008, nr. 4Nieuwsbrief


Kerstmarkt 2008
De zomervakantie moet voor de meesten van ons nog beginnen en de gedachten gaan nog lang niet uit naar Kerstmis, maar toch willen wij u alvast melden dat wij weer een kerstmarkt gaan organiseren en wel op:
U kunt die datum dus alvast in uw agenda zetten! Wij verklappen nog niet wat wij gaan doen, maar de het wordt nóg gezelliger dan in 2006. In ieder geval zal het wijkkerstkoor weer voor u optreden met meerstemmige ‘christmas carols’. Dat is ook de reden waarom wij er nu al over schrijven in deze Nieuwsbrief. U kunt de repetitiedata dan alvast in uw agenda zetten. Wij zoeken weer zangers. Wie doet er mee? Je hoeft geen noten te kunnen lezen (maar moet ook niet consequent vals zingen). Er zijn vijf repetities, telkens vanaf 20.30 uur. Van de deelnemers wordt verwacht dat zij in ieder geval bij vier repetities aanwezig zijn. De repetities vinden plaats op vrijdag 7 november, maandag 17 november, vrijdag 28 november, maandag 8 december en eventueel vrijdag 12 december voor een korte generale repetitie.

Meld u aan bij Liselet van Gent, tel. 352 10 31.

Ook bewoners die iets creatiefs doen en die dat willen verkopen of die dat aan andere bewoners willen laten zien, zijn welkom.Wilt u een stand, bel of mail ons even.
Duurzaam Zoetermeer

zaterdag 13 december 20082002008
De gemeente Zoetermeer wil met het programma Duurzaam Zoetermeer een bijdrage leveren aan een beter milieu(bewustzijn). Een van de activiteiten in dat verband is het starterspakket dat de gemeente voor alle bewoners heeft samengesteld. Daarin zitten diverse kortingsbonnen voor duurzame producten en materialen en informatie die helpen om duurzamer te leven. Duurzamer leven houdt in dat er slimmer wordt omgegaan met energie, mobiliteit en groen. In het Zoetermeer Magazine komen regelmatig artikelen hierover te staan. Een aantal ondernemers geeft korting op duurzame producten via het startpakket Duurzaam Zoetermeer (Wereldwinkel, Dorpsstraat 107, Gamma, Argonstraat 11, Rové licht en sfeer, Eerste Stationsstraat 3, Diervoeders Zoetermeer, Den Hoorn 1a en Stadsboerderij Het Buitenbeest, Voorweg 93). Het pakket kan door alle inwoners van Zoetermeer worden aangevraagd via 079-3469701 of e-mail: startpakket@zoetermeer.nl. Meer informatie over Duur-zaam Zoetermeer staat op www.zoetermeer.nl/duurzaamzoetermeer.
Natuurexcursie
Zondag 29 juni was het zover. Een prachtige dag! Om 12.00 uur verzamelden de mensen van de wijk zich bij bowlingcentrum de Zalm, waar Rob Wiewel ons verwelkomde.

De aanvankelijk gemaakte afspraak om naar het Buytenpark te gaan hadden we moeten laten varen, wegens sportactiviteiten aldaar, waardoor de door ons gewenste rust en stilte door de neus geboord zou worden.

Met 17 volwassenen en 4 kinderen gingen we op stap. En nog voor we goed en wel vertrokken waren, wist Rob ons te wijzen op de aanwezigheid van allerlei planten en dieren in het park, waar de meesten van ons als stadse passanten klakkeloos aan voorbij gelopen waren. We zagen een dode gans in het water drijven, waarvan we leerden dat de gemeente die niet opruimt om zo de buizerds de kans te geven aan hun prooi te komen. De brandnetel bleek zijn tegengif als partner aan zijn zij te hebben staan; weegbree, hondsdraf en paardenbloem, altijd bij de hand.

De kinderen deden mee in dit onderzoek en keken door het vergrootglas.

Verder ging de wandeling, terwijl Rob vertelde over de ganzen, de uilen, de opbouw van het Westerpark en de diversiteit die je hier opvalt als je er oog voor hebt! Via een weiland door een knekelbosje (fijn voor de konijnen), en door het bos terug. Er werd veel verteld en we zijn veel te weten gekomen. Het was een buitengewoon verrassende wandeling.

Na afloop kregen de kinderen een vergrootglas mee naar huis, waar ze als een kind zo blij mee waren. Wij volwassenen kregen ook een presentje cadeau, en een wandelkaart van de natuurgebieden van Zoetermeer.

Bedankt Rob, voor deze verrassende en leuke wandeling.
Advertenties
Te koop t.e.a.b.:

- wandmeubel, zwart essen, verdeeld in 4 stukken, 303 cm breed, 198 cm hoog, 52 cm diep, met TV-kast/bar en veel opbergruimte,

- salontafel, zwart blad, onderstel wit met lade, 127 cm lang, 75 cm breed, 40 cm hoog.

Informatie bij: (naam, adres, telefoon).


Wilt u een (gratis) advertentie plaatsen, bel of mail ons dan (voor adressen zie het colofon).
Roelantshove
Deze keer komt de Roelantshove aan de beurt als "wijkschrijver" waarover wij u informatie willen geven. Maurice Roelants (Gent, 19 december 1895 - Sint-Martens-Lennik, 25 april 1966) was een Vlaams dichter en romanschrijver. Hij was achtereenvolgens onderwijzer, ambtenaar, journalist en conservator van het staatsdomein te Gaasbeek. Hij stichtte samen met Herreman, Minne en Leroux het tijdschrift Het Fonteintje op, en was later ook medeoprichter van Forum en van het Nieuw Vlaams Tijdschrift.

Roelants debuteerde met gedichten, maar vooral als romanschrijver is hij in de geschiedenis van de Zuid-Nederlandse roman bekend geworden. Met zijn roman Komen en gaan (1927) en de novelle De jazzspeler (1928) maakte hij vrij baan voor de psychologische roman in Vlaanderen. Samen met G. Walschap verzette hij zich tegen de alleenheerschappij van de boerenroman en de regionalistische en klein-realistische sfeer ervan, en ijverde hij voor een nieuwe, ruimere kunstopvatting waarbij de mens en diens psychologische, morele en maatschappelijke situatie centraal zouden komen te staan. Bij Roelants is het aantal personages steeds gering en berust de intrige steeds op een eenvoudig gegeven. Hoofdzaak is de manier waarop het individu met zijn zielsconflicten in het reine komt. Vrijwel alle romans en novellen van Roelants berusten op het 'verzaken' (verloochenen). Veelzeggend zijn in dit verband titels van romans als Alles komt terecht (1937) of Gebed om een goed einde (1944), of van dichtbundels als De kom der loutering (1918) en Het verzaken (1930).

Roelants is ook bekend als een van de oprichters (naast Menno ter Braak en E. du Perron) van Forum, een Nederlands-Vlaams literair tijdschrift dat van 1932 tot 1935 verscheen. Het blad groeide vrijwel onmiddellijk uit tot het belangrijkste literaire tijdschrift tussen de wereldoorlogen en behield haar belang nog tot lang daarna, ondanks het feit dat het maar vier jaar heeft bestaan.

Andere werken van Roelants zijn: De driedubbele verrassing (1917), Twee helden (1928), De Lof der Liefde, gedichten (1949), waarvoor Roelants in 1950 de Belgische Staatsprijs ontving.Colofon

www.verenigingdeleyens.nl

voorzitter:

Wim Tijbosch, van Schendelhove 9, 351 36 44

penningmeester:

Mies Groenewegen, Nesciohove 83, 351 45 73

bestuursleden:

Ankie Colombijn (Tool-o-theek), Nesciohove 63, 329 06 56

Joop van Doorn, Nesciohove 32, 352 08 01

Liselet van Gent, Nesciohove 59, 352 10 31

redactieadres:

van Schendelhove 9; info@verenigingdeleyens.nlAdvertentie

WILVOR schildersbedrijf, uw zomer- en winterschilder
Een vertrouwd adres voor goed schilderwerk. Reeds vele woningen in uw wijk zijn door WILVOR geschilderd. Bel voor informatie of vraag een offerte: tel. 06 - 54 94 83 45 of fax. 079 - 343 62 58.

WILVOR, voor schilderwerk naar uw wensen en tegen een redelijke prijs.ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer V 40464006

De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina