Over passie voor vakwerk …en leuke vooruitzichten naar kerst Annecy et Chambéry, oktober 2015Dovnload 19.34 Kb.
Datum26.08.2016
Grootte19.34 Kb.
Over passie voor vakwerk

en leuke vooruitzichten naar kerst


Annecy et Chambéry, oktober 2015 – De hele winter lang nodigt Savoie Mont Blanc je uit om enkele beroepen uit de bergen te komen ontdekken. Leer de knepen en de specifieke vereisten van deze vakken kennen tijdens een ontmoeting met Belgen die naar de streek trokken om er in/met de skistations hun passie en dromen waar te maken.
Jean-Marc Glaude, 47 jaar, verdeler van Ski-Mojo

Op de vraag waar Jean-Marc Glaude is opgegroeid, antwoordt hij grappend: « ik kom uit Cwarmê ». Zelfs in België weten weinig mensen dat hij daarmee de link legt naar het carnaval in Malmedy.

Zijn huidige buren in La Clusaz weten dit dan zeker niet…
In zijn jeugd in de Oostkantons, waar hij zich kon uitleven op de latten in de Hoge Venen, werd zijn interesse in skiën gewekt. De passie voor de bergen ontdekte hij pas toen hij al dertig was. Als commercieel vertegenwoordiger voor Xerox trok hij van Brussel naar Genève. Hij kocht een oude boerderij in Taninges Haute-Savoie en engageerde zich als vrijwilliger bij verschillende lokale organisaties en sportieve evenementen, eerst in Taninges, later in La Clusaz.

In 2008, tijdens vrijwilligerswerk in een manche van de Wereldbeker langlaufen in La Clusaz, ontmoette hij Ingrid, die later zijn vrouw zou worden. Later werd hij in La Clusaz ook secretaris-generaal van het wereldkampioenschap langlaufen voor junioren en de categorie -23 jaar.


Voor Jean-Marc is 2008 ook het moment om zijn werk als vertegenwoordiger in te ruilen voor een nieuwe job. « Het duurde twee jaar vooraleer ik goed en wel weer van start kon gaan. Eerst volgde ik een opleiding bedrijfskunde en daarna werkte ik meerdere pistes en projecten uit. Dit resulteerde uiteindelijk in Ski-Mojo ». De Ski-Mojo is een apparaat dat bevestigd wordt aan het been, en met behulp van veren ongeveer één derde van het lichaamsgewicht opvangt. Het werkt als exoskelet van de benen en zorgt ervoor dat je langer en sneller kunt skiën. Tegelijkertijd wordt de druk op de knieën verlaagd. Een soort van bionische knie, dus.
"In 2010, tijdens het ISPO salon in München, probeerde ik Ski-Mojo uit. Ik was meteen onder de indruk. Toen dacht ik nog niet na om er iets mee te doen. Maar in de winter van 2013 kreeg ik bezoek van mijn sportleraar uit Malmedy. We brachten heel wat tijd door op de piste en hij vertelde me dat hij normaal gezien na anderhalf uur skiën moest stoppen omwille van zijn artrose, maar dat dit nu opgelost was dankzij Ski-Mojo. Hij vroeg zich af waarom het systeem nog niet op de markt werd gebracht in de Franse skistations. Voor mij was dat het teken om in actie te schieten. »
Zorgeloos en veilig

Jean-Marc nam contact op met de Engelse ontwikkelaar, deed een verkoopsanalyse en stelde enkele tests op, voor zowel jonge als minder jonge skiërs. « Acht op de tien proefpersonen, vroegen me hoeveel het apparaat kostte. Voor mij een teken dat er vraag naar zou zijn! Met Ski-Mojo ben je minder vermoeid en neem je dus minder risico. Je skiet zachter, ontlast je knieën en kan langer skiën. Zelfs een kampioen als Luc Alphand was overtuigd. »


Een distributienetwerk en tests voor het grote publiek in de stations van Savoie Mont Blanc

Onder het motto « geprobeerd is overtuigd », zette het bedrijf van Jean-Marc een netwerk op in de stations van Savoie Mont Blanc waar het grote publiek Ski-Mojo kan uittesten : Espace Diamant, Portes du Soleil, Praz de Lys Sommand, Grand Massif, Espace Tignes-Val-d’Isère, Paradiski , les 3 Vallées,…Met dit avontuur wortelt Jean-Marc Glaude zich nog dieper in de regio. « Mijn schoonvader zei altijd dat hij in de mooiste vallei van de wereld woonde : de vallée des Confins. Ik deel zijn mening. Wanneer ik na enkele dagen van huis weer in La Clusaz kom, verschijnt er een lach op mijn gezicht. Hier ben ik thuis. »
Kerst in de «ski-mojo addicted» stations

  • LA CLUSAZ : voor elke reservering vanaf 182,00 € : Maak de reservatie van je familievakantie eenvoudiger en geniet van kortingen tot -30% op je skiforfait! (geldig tot 23 april 2016 http://www.laclusaz.com/hiver/ski-en-famille-a-la-clusaz.html )
  • FLAINE : een verblijf kan al vanaf 50 euro per dag/ per persoon, tussen 19 en 26 december 2015. Geldig voor reservaties die geboekt worden vòòr 30 november 2015, voor een verblijf van 7 nachten en een 6-dagen pas in Grand Massif (hands-free badge inbegrepen) www.flaineimmobilier.com
  • CHATEL : een verblijf op de piste in hotel L’Escale, aan de aankomst van de Super-Châtel telecabine. Volledig gerenoveerd, enkel toegankelijk te voet of met ski’s, met directe toegang tot de pistes van Portes du Soleil. 33 kamers, een mooi terras met zicht op de pistes, de Mont de Grange en de vallei van Abondance. Halfpension vanaf 70 euro tot 90 euro per dag/persoon*. Volpension van 89 euro tot 119 euro per dag/persoon*.
    *Richttarief, niet bindend, op basis van een 2-persoonskamer voor minimum 3 dagen. www.escalechatel.com
  • SAINT-GERVAIS MONT-BLANC : Met de aanbiedingen van Chalet Hotel La Maison Blanche** ski je in januari aan minitarief met een korting van -30% op de prijs in halfpension. Verblijf van 7 nachten in halfpension en de kostprijs van skipas voor volwassenen Evasion Mont Blanc voor 6 opeenvolgende dagen (445 km aan pistes, in de stations van Saint-Gervais, Saint-Nicolas de Véroce, Megève - Rochebrune - Côte 2000, Les Contamines Montjoie - Hauteluce, Jaillet - Combloux, La Giettaz) : vanaf 538 € per persoon op basis van een dubbele kamer. Bekijk het aanbod 
  • VALMOREL : Familiepas Pass Famille, geldig het hele seizoen, van 18 december 2015 tot 16 april 2016. Het forfait voor skiliften voor een week (minimum 6 dagen) vanaf 4 personen (2 volwassenen + minimum twee kinderen jonger dan 21) bedraagt 701,40 euro. Ook de Pass Famille Monoparentale, vanaf 3 personen (1 volwassene + minimum 2 kinderen jonger dan 21). Te koop via www.valmopass.com of aan de kassa ter plekke.
  • VAL D’ARLY MONT-BLANC : van 2 tot 9 januari 2016, een verblijf vanaf 202 euro per persoon. Je verblijft in een gemeubeld appartement voor 4 personen in een van deze 4 dorpjes : Crest-Voland/Cohennoz, Flumet/St-Nicolas la Chapelle, La Giettaz-en-Aravis, notre-Dame-de-Bellecombe. Forfait van 6 opeenvolgende dagen voor skiliften in Portes du Mont-Blanc (100 km pistes) of Espace Diamant  (192 km pistes). Bekijk het aanbod hier  • LES ARCS : tijdens de kerstperiode, van 19 tot 26 december 2015, verblijven kinderen jonger dan 14 gratis (één kind per twee betalende volwassenen, voor elk verblijf van een week). Bekijk dit aanbod hier.

* * *


Voor meer informatie (enkel pers, gelieve niet te publiceren):

MindShake PR
Dimitri Papageorges
E-mail: dimitri@mindshake.biz
T 02 478 18 44

www.savoiemontblanc.com

De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina