Persbericht cirk! 2014 Editie om van te snoepen Op vrijdag 22, zaterdag 23 en zondag 24 augustus palmen de artiesten van Cirk! opnieuw de binnenstad in. Tijdens deze zesde editie feest Rechteroever voor het eerst meeDovnload 14.92 Kb.
Datum22.07.2016
Grootte14.92 Kb.

PERSBERICHTCirk! 2014

Editie om van te snoepen
Op vrijdag 22, zaterdag 23 en zondag 24 augustus palmen de artiesten van Cirk! opnieuw de binnenstad in. Tijdens deze zesde editie feest Rechteroever voor het eerst mee. Dankzij subsidies, samenwerkingen en creativiteit staat Cirk! opnieuw garant voor drie dagen festivalplezier voor jong en oud.
Cirk! start vrijdagavond in één van de meest bruisende wijken van de stad: Rechteroever. Ook de rest van het weekend blijft Rechteroever één van de trekpleisters. De plaatselijke horeca en handelaars leveren alvast extra inspanningen om het feestweekend compleet te maken.
100 voorstellingen en een bal

Het vurige optreden van Les Commandos Percu vorig jaar lijkt moeilijk te overtreffen, maar toch is de affiche van Cirk! 2014 eentje om van te snoepen. 30 gezelschappen brengen op 3 dagen tijd 100 artistiek hoogstaande voorstellingen. En die artiesten komen graag naar Aalst!


Spring zeker ook eens binnen in ’t Gasthuys – Stedelijk Museum Aalst, waar een selectie van de beste Cirk!-foto’s van amateur- en hobbyfotografen van de voorbije 5 edities is tentoon gesteld. Je kunt de tentoonstelling nog tot 31 augustus bezoeken.
Nieuw dit jaar is het Cirk!-bal populair. Het Koninklijk Lyceum opent zijn speelplaats voor een Cirk!-waardig feestje met Aalsters DJ- en ander geweld. Dress code is uiteraard een rode neus.
Online en offline info

Wie het maximum wil halen uit Cirk! moet goed plannen. Daarom informeert Cirk! de bezoekers online, offline, voor en tijdens het festival. Op 14 augustus valt de Cirk!-vouwkrant samen met de stadskrant Denderend Aalst in alle Aalsterse bussen. Deze vouwkrant combineert de festivalkrant en het festivalkaartje van vorige edities.


Tijdens de driedaagse zal je niet verloren lopen. Handige bewegwijzering en signalisaties leiden je naar het juiste plein. Bovendien zal je niet naast de spandoeken met festivalplattegrond en programmaoverzicht kunnen kijken.
Op www.cirkaalst.be vind je via de rubrieken bovenaan alle mogelijke informatie over het festival. De artiesten op de homepagina moesten plaats maken voor nieuwsberichten zodat bezoekers net voor en tijdens de driedaagse er de meest recente info vinden. Die nieuwsberichten vormen meteen ook de basis voor de berichten op het LED-scherm op de Grote Markt en voor de nieuwslezer van Radio Cirk! op 107.7 FM.
Wie op zijn smartphone www.cirkaalst.be intikt wordt automatisch doorverwezen naar de nieuwe mobiele website. Op laptop, tablet en pc blijft de reguliere website draaien. De mobiele site brengt een handig programmaoverzicht en ook de laatste nieuwsberichten.
De twitter van Beermeneer

Naast de website hou je het best ook de facebook- en twitterpagina van Cirk! in de gaten. Beermeneer post er de laatste nieuwtjes, eventuele programmawijzigingen en leuke sfeerbeelden. Heb je een vraag over Cirk!, post ze dan via www.facebook.com/cirkaalst of op de twitterpagina @cirkaalst. Gebruik ook telkens #cirk14.


Volgend jaar krijgt Beermeneer trouwens een opvolger. Cirk!-huistekenaar Randall Casaer broedt alvast op een nieuwe figuur.
UiTPAS

Net zoals vorig jaar kun je tijdens iedere voorstelling een UiTPASpunt sparen aan een UiTPASzuil. Die punten kun je inruilen aan de infostand van UiTPAS voor een leuk Cirk!-gadget (zolang de voorraad strekt). Op vrijdag 22 augustus vind je de UiTPAS-stand op het Hoveniersplein. Zaterdag en zondag staat de stand op de Grote Markt, bij het belfort.

- 3 UiTPASpunten = 1 rode neus

- 5 UiTPASpunten = 1 exclusieve Cirk!-lolly

- 5 UiTPASpunten = 1 glaasje cava tijdens Cirk!-bal populair (voor de eerste 100 fuivers en beperkt tot 1 glas per persoon)

- 20 UiTPASpunten = 1 beperkte reeks tekeningen van huistekenaar Randall Casaer


Aan alle info-punten worden gratis UiTPASbandjes uitgedeeld. Zo kunnen ook niet-UiTPAShouders punten sparen.
Creatief met budget

Na de succesvolle jubileumeditie van vorig jaar kregen de organisatoren te kampen met de harde economische realiteit: net zoals bij andere stadsdiensten moest er bespaard worden. Een kritische blik op de werking, succesvolle subsidiedossiers en financiële en logistieke steun van sponsors en partners konden het artistieke budget vrijwaren.


Met dank aan

Cirk! kon met een sterk dossier 60 000,-EUR subsidies loskrijgen bij Vlaanderen en de provincie Oost-Vlaanderen. Bovendien overtuigde Cirk! ook Aalsterse en regionale organisaties om hun schouders onder het festival te zetten. De Fietserij en de Kringloopwinkel werkten reeds langer samen met Cirk!. Nu stapt ook GO!AALST mee in het Cirk!-verhaal. Meer bepaald het Lyceum, De Horizon, Het Kasteeltje, het @theneum, TechniGO!, het didactisch restaurant Terlinden en Basisschool PARK, bieden hun diensten ter beschikking aan. Netwerk, centrum voor hedendaagse kunst, cureert en financiert het film- en muziekaanbod.

De totale ruilwaarde van deze samenwerkingen bedraagt zo’n 20 000,- EUR.
Sponsors tegen de dorst

Cirk! gaat in zee met brouwerij HAACHT die aan een gunstig tarief dranken voorziet. Ook lokale handelaars en horeca-uitbaters werden aangesproken om op het Werfplein lekkere drankjes en gezonde hapjes aan te bieden. Drank- en cateringverkoop wordt georganiseerd op festivallocaties buiten de reikwijdte van andere gelijkaardige horeca-aangelegenheden.

Er werd ook cash gesponsord met als belangrijkste partners ING en Tereos-Syral.

De opbrengsten worden geraamd op minimaal 20 000,- EUR.


Media-overeenkomsten

Cirk! zet Aalst ieder jaar opnieuw positief in de kijker. Bezoekers zakken uit alle uithoeken van het land af voor de driedaagse. Om Cirk! ook daar te promoten werden ruilovereenkomsten aangegaan met diverse media.


RONDOM, het gratis huis-aan-huis bedeeld magazine van Het Nieuwsblad, staat garant voor bovenregionale verspreiding en adverteert zelfs in heel Vlaanderen en Brussel. Radio 2 zendt gratis radiospots uit. AALST.TV levert beeldmateriaal en online promotie. City Music zorgt voor radioreclame en rechtstreekse uitzendingen op antenne.

De totale mediaruilwaarde van de pakketten bedraagt bijna 180 000,- EUR.Info

tel. 053 72 39 64

tel. 053 72 35 37

www.cirkaalst.be

info@cirkaalst.be
www.facebook.com/cirkaalst
@cirkaalst

#cirk14
Aalst, vrijdag 8 augustus 2014


namens het college van burgemeester en schepenen
Wim Leerman Christoph D’Haese

stadssecretaris burgemeester


Ilse Uyttersprot

schepen van Cultuur

p.

: media -> files
files -> Stepping Stones 1 vmbo kgt Stonesvertalingen Vierde editie Noordhoff Uitgevers, Groningen auteurs eindredactie
files -> Stepping Stones 2 vmbo b/lwoo Stonesvertalingen Vierde editie Noordhoff Uitgevers, Groningen auteurs eindredactie
files -> Stepping Stones 4 vmbo k Stonesvertalingen Vierde editie Noordhoff Uitgevers, Groningen Auteurs Eindredactie
files -> AI0121, Gerechtshof 's-Gravenhage, bk-02/01565
files -> Collectieve Arbeidsovereenkomst sca hygiene products hoogezand b. V
files -> Hoe meer kleur hoe beter, maar het moet wel passen
files -> Mba in één dag Het boek Het nieuwe boek van Ben Tiggelaar
files -> Stepping Stones 2 vmbo kgt Stonesvertalingen Vierde editie Noordhoff Uitgevers, Groningen auteurs eindredactie
files -> Stepping Stones 2 vmbo bk Stonesvertalingen Vierde editie Noordhoff Uitgevers, Groningen auteurs eindredactie
files -> Stepping Stones 3 vmbo b Stonesvertalingen Vierde editie Noordhoff Uitgevers, Groningen auteurs eindredactie
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina