Persbericht kwartetspel na een verlies: ‘Niet hier, wel dichtbij’ Op 1 september 2009Dovnload 7.93 Kb.
Datum22.07.2016
Grootte7.93 Kb.PERSBERICHT
Kwartetspel na een verlies:

Niet hier, wel dichtbij’
Op 1 september 2009 verschijnt het kwartetspel ‘Niet hier, wel dichtbij’, van therapeute Larissa van der Molen. Zij heeft een bijzonder creatief middel ontwikkeld waarmee je kinderen voor kunt bereiden op de dood en de uitvaart van een ouder, broertje, zusje of een ander lief persoon. Het is een spel voor kinderen en de volwassenen om hen heen (ouders, familie, docenten, hulpverleners, uitvaartondernemers, etcetera).
We willen kinderen zo graag behoeden voor de verdrietige dingen in het leven, zoals de dood van een lief iemand, maar helaas is dat onmogelijk. Jaarlijks worden ongeveer 7000 kinderen bijvoorbeeld geconfronteerd met het overlijden van een familielid. Kinderen voorbereiden op zo’n groot verlies, of vertellen over de dood, is voor een volwassene niet altijd gemakkelijk. Kinderen hebben vaak veel vragen over de dood. Volwassenen vinden het dan soms moeilijk om antwoord te geven op deze vragen.
Het kwartetspel Niet hier, wel dichtbij brengt kinderen, samen met hun ouder(s) of begeleider(s), spelenderwijs in aanraking met het onderwerp ‘de dood’ en alles wat daar mee te maken heeft. Het kwartetspel is zeer informatief en bevat foto’s, teksten en andere afbeeldingen waarmee het onderwerp ‘de dood’ bespreekbaar wordt. Het boekje bij het spel geeft veel bruikbare achtergrondinformatie.
Larissa van der Molen (1977) is maatschappelijk werker, creatief therapeut en verlies- en rouwtherapeut. Zij heeft een eigen praktijk “De Troostboom” en begeleidt kinderen, jongeren en volwassenen bij de verwerking van een verlies. Larissa over het kwartetspel: “Mijn persoonlijke motivatie om dit spel te maken vond zijn oorsprong in mijn moeizame verwerking van de dood van mijn opa. Ik was vijf jaar toen mijn opa stierf. “Een zwak hart”, werd mij verteld, maar begrijpen deed ik het niet.” Meer over Larissa lees je op: www.detroostboom.nl
Het kwartetspel bestaat uit:

• een hardcover-doos;

• 108 kwartetkaarten over 27 verschillende onderwerpen;

• een boekje met achtergrondinformatie over de kwartetkaarten en veel andere informatie over rouw bij kinderen.


Het spel is vanaf 1 september 2009 verkrijgbaar en wordt in eigen beheer uitgegeven:

De Troostboom, kosten: € 39,95 (excl. 19% BTW en verzendkosten binnen Nederland).


Voor het bestellen en meer informatie:

Praktijk De Troostboom

Larissa van der Molen

p/a Antoon der Kinderenlaan 3

5212 AA ’s-Hertogenbosch

e-mail: niethierweldichtbij@gmail.commobiel: 06 - 51 18 97 28
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina