Reeks 6 Vraag 1Dovnload 10.22 Kb.
Datum27.08.2016
Grootte10.22 Kb.
REEKS 6
Vraag 1: Na een zware 4-1-nederlaag op het veld van AA Gent en een 5 op 18 in de competitie werden op 3 april 2006 eerder onverwacht zowel hoofdtrainer Jan Ceulemans als assistent René Verheyen ontslagen. Het ontslag van Ceulemans was het eerste trainersontslag bij Club Brugge in 26 jaar, toen Club in 1981/82 moest vechten tegen degradatie. Wie was toen de trainer?

Rik Coppens

Vraag 2: Iedere volwassen moslim die daartoe de middelen heeft moet ten minste eens in zijn leven een bedevaart naar Mekka verrichten. Deze vindt altijd plaats in het begin van de twaalfde maand van de moslimkalender en brengt de gelovigen naar de plaats waar Mohammed de islam heeft gepredikt. Welke naam wordt aan deze bedevaart gegeven?
Hadj
Vraag 3: We zoeken een gebergte gelegen in Noordwestelijk Afrika, ten zuiden van de westelijke Middellandse zee. Het loopt van west naar oost door Marokko, Algerije en Tunesië. De hoogste toppen meten meer dan 4000 meter en op sommige van deze toppen ligt dan ook eeuwige sneeuw. Welke gebergte zoeken we?

AtlasgebergteVraag 4: Een dubbele vraag:

a)Geef ons de naam van de uitvinder van het dynamiet

b)Geef ons de naam van de uitvinder van het antibioticum Penicilline

Voor elk juist antwoord krijgt U 1 punt


a) Alfred Nobel (uitvinding in 1867)

b) Alexander Fleming (uitvinding in 1929)
Vraag 5: We geven 5 films die één acteur gemeen hebben: Rebel without a cause - Easy Rider - Apocalypse Now - Blue Velvet - Waterworld. Naam van de acteur ?
Dennis Hopper
Vraag 6: Op het einde van elk jaar geeft het weekblad Knack een overzicht van felgesmaakte en grappige uitspraken en one-liners, verkondigd door bekend Vlaanderen, verzameld door de onvolprezen Koen Meulenare. Bijvoorbeeld ex-Club Brugge-trainer Trond Sollied: 'Ik had ook journalist kunnen worden, maar ik vind: je moet in het leven proberen iets te bereiken’; of Jean Blaute: 'Waarom lopen koeien altijd een eindje mee als ze coureurs zien passeren? Omdat ze die mannen herkennen van bij de veearts.' Welke naam kreeg deze wedstrijd mee – genoemd naar een nog actief Belgisch politicus, die zelf niet verlegen was voor de één of andere stoute uitspraak.

Trofee Louis Tobback

Vraag 7: Wie sluit elke dag Man Bijt Hond met “Vrienden van de Poëzie”?
Wim Helsen
Vraag 8: De G8 is een groep van 8 leidende naties op industrieel gebied. Ze houden jaarlijks een bijeenkomst waar economische en politieke zaken besproken worden. Welke 2 landen zoeken we nog als we u deze 6 cadeau geven: Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Verenigde Staten, Rusland, Italië en Canada. 1 punt per juist antwoord.

Duitsland en JapanVraag 9: In februari werd besloten om een punt te zetten achter het Leuvense Marktrock, ttz de vzw die voor de organisatie instaat stopt ermee. Wat oorspronkelijk begon als een gratis stadsfestival met o.m. Big Bill op de affiche, groeide uit tot een megafestival met over drie dagen meer dan 300.000 bezoekers. In totaal zakten al meer dan 5 miljoen bezoekers naar Leuven af om wat muziek en cultuur mee te pikken. Er traden in totaal 1400 groepen op, o.m. Radiohead, The Kinks, James Brown, Iggy Pop en Ringo Starr. Weet U nog in welk jaar dit festival het levenslicht zag?
1982
Vraag 10: Naam van de groep
Absynthe Minded (My Heroics)
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina