Rood groeide soms zomaar op zijn hoofd… ODovnload 40.71 Kb.
Datum25.07.2016
Grootte40.71 Kb.
Een stukje over mij.


Ruim vijf jaar heb ik mijn inzet mogen tonen op het Voortgezet Wetenschappelijk Onderwijs van het Guido de Brès. Wat mij opvalt is dat die inzet exponentieel is af genomen over de jaren heen. En dat is denk ik ook het beeld dat velen van jullie ongetwijfeld van mij zullen hebben.

Over mijn agenda, die had ik de vierde klas al afgeschreven als onbruikbaar, gevolg was dat inleverdata niet aan mij besteed waren. Dit bleek een grote ergernis voor bepaalde leraren van wie ik de namen niet ga noemen, ik zal alleen zeggen dat die leraren ‘van formaat’ zijn.

Leven is iets wat mij erg dierbaar is en het mijne heb ik zoveel mogelijk geprobeerd te conserveren in de laatste middelbare school jaren. Toch moet ik zeggen dat ik ook wel fijne herinneringen heb overgehouden, engels, biologie en sport zal ik altijd dicht aan het hart houden.

Fraterniteit, ofwel broederschap. Ik hoop dat ik mijn vrienden van het GdB nog zal zien in het verre Groningen, waar ik mijn leven poog verder te zetten als arts in opleiding. Ik wil jullie nog één ding meegeven, leef je uit, laat je gaan en maak je vooral niet te druk, want het echte leven begint nu pas!
H.R. de Boer 1986-????

Rood groeide soms zomaar op zijn hoofd…

Ooit zal Rolf nog eens terugdenken aan zijn mooie tijd hier op school.

Later schijnt Rolf iets met geneeskunde te gaan doen.

Free Record Shop heeft Rolf (tot hun spijt) aangenomen als werknemer.
De laatste jaren van zijn VWO (nee, niet allemaal) heeft Rolf onder ons doorgebracht.

Engels lijkt hem wel aangeboren.
Blij zal hij wezen dat hij eindelijk deze school gaat verlaten.

Op school deed Rolf altijd een mysterieus kaartspel, simpele zielen snappen daar niks van.

Een hobby van Rolf is surfen.

Rolf kan op de raarste momenten in slaap vallen.
Bram

Er zijn meerdere soorten V6-ers. Je hebt hard werkende V6-ers en je hebt relaxte V6-ers. Rolf is zo’n relaxte V6-er. (Misschien kun je zelfs wel zeggen luie V6-er, qua schoolwerk.) Elke pauze naar Schothorst om weer de ‘energie aan te vullen’. Dan vraag je je af waar die energie voor nodig is. Maar Rolf doet in zijn vrije tijd aan Karate en daar heb je natuurlijk wel energie voor nodig. Toch Rolf? Al die zware trainingen, van de ene kant naar de andere kant van de zaal op je blote knokkels... Nee we moeten Rolf toch ook weer niet als tè lui zien. En breakdance dat doet ie ook nog. Erg leuk om te doen... en om mee te patsen. En dat moet natuurlijk ook wel eens fout gaan...Jammer dat het in de soos gebeurde trouwens.

Maar uiteindelijk was het leuk om met je in de klas te zitten. Anders hadden we een hoop gezelligheid en plezier minder gehad. V6 zou zonder jou geen V6 geweest zijn! Dus ik zou zeggen blijf jezelf, doe lekker relaxt, dan kom je er wel!

Claartje


Ja, jullie vragen je vast af wie deze schitterende, schattige jongedame in zondagsjurk is. Nou, dat ben ik dus. En ik denk dat ik over het algemeen die smile wel heb behouden door de jaren heen, ook in V6. Vaak haalde ik het bloed onder de leraar zijn nagels vandaan, door mijn snedige opmerkingen. Maar nog vaker probeerde ik ’n ieder aan het lachen te brengen. En nee, dit deed ik niet om de aandacht te krijgen, maar om de prachtige schoonheid van de lach te aanschouwen op het gezicht van een ieder!!! Nobel doel hè…!

Ik zal proberen in dit stukje wat (interessante) dingen over mezelf te vertellen, zodat alle V6-ers ook mij niet te snel zullen vergeten.

Ik ben Ruth Sneep, geboren 4 november 1986 in de trots van Nederland: Amsterdam. Ik heb een gelukkige jeugd gehad (zoals je kunt zien op de foto) in Zaanstad, vanwaar ik vanaf 11-jarige leeftijd elke dag met de trein naar Amersfoort vertrok, om de nodige kennis op te doen. Jarenlang heb ik mijzelf anderhalf uur en vaak langer moeten vermaken in een saaie coupé, met af en toe een gespreksmaatje bij de hand om dat te vergemakkelijken. Jarenlang ook heb ik stempelkaarten vol mogen laten aftekenen bij dhr. Modderman, aangezien de stempels toch waren gezet i.v.m. treinvertraging.

Het reizen was niet altijd even leuk, evenmin de school zelf. Maar wel gebeurde er elke dag op school wel iets wat je dan weer opvrolijkte. Nu heb ik het dus niet over vloedgolven van “PO’s”, donderpreken van dhr. Bakker of ontrafelbare kluwen van wiskundesommen, maar over de grapjes over en weer, de geanimeerde gesprekken en de wat persoonlijkere dingen die passeerden. In 6 jaar tijd is er een wereld van herinneringen opgebouwd, rondom één school, één klas. Ongelofelijk dat je dat uiteindelijk achter je moet laten. Ik hoop dat ik al die dingen nooit zal vergeten: de zoektocht naar kleingeld voor de V6-spaarpot, allemaal naar de proef van die-en-die kijken, samen blokken voor een natuurkundetoets. Een mooi cliché is hiervoor: we hebben lief en leed gedeeld. En zo is het ook. Maar vooral lief, want ook van leed wist iemand altijd wel iets liefs te maken.

En nu is het bijna afgelopen. Hier heeft eigenlijk iedereen ongelofelijk naar uitgezien. De tijd lijkt/leek zo langzaam te gaan. Maar als/nu het zover is, is de tijd juist snél gegaan. Ooit over gedacht, dat de tijd eigenlijk de boel bedondert? Gelijk heb je, veel te wetenschappelijk.

Als laatste wil ik eigenlijk gewoon iedereen succes wensen. Misschien hebben we de dikste lol gehad, misschien ook niet, maar ik wil echt iedereen, ook jou het allerbeste toewensen. Maak er wat van. En vooral: GENIET ERVAN!!!! (God heeft het niet voor niks zo mooi gemaakt allemaal!!).


Groetjes,

Ruth.


Ruth (Oizo la ff, Rufus, Slaat Met Een Klap enz.) is zo’n beetje mijn wildere, gemotiveerdere, drukkere alter ego. Wij begrijpen elkaar heel goed. Als ze die foto heeft ingezonden waar ze twee jaar oud is, die ze aan me heeft laten zien, begrijp je wat ik bedoel met wild. Ze zit daar met een snoetje van: “HIER met die camera!”. Mensen vragen haar soms of ze iets geslikt heeft ofzo, maar dat is natuurlijk nooit zo. “JIJ niet?!” is mijn antwoord dan.

Ze is ook veel bezig met school. Ik kan er nog steeds niet bij hoeveel ze wel niet voor haar werkstukken doet. Zij is nooit de “luie donder!” van de groep. Ze kan soms hele dagen bezig zijn op haar computer om keihard te werken aan een goed werkstuk. Soms doet ze iets het liefst even zelf, zodat ze zeker weet dat het goed wordt, maar ze wil nooit dat anderen niets doen. Ze vindt cijfers erg belangrijk (voor de loting!) en ze wil een leraar nog wel eens een pannekoek noemen wanneer het cijfer volgens haar te laag is. Ook thuis lijkt zij al het werk te doen. Een goed voorbeeld voor ons allen en vooral voor mij.

Ruth is erg sportief. Ze was wel genomineerd als sportiefste van de klas, maar er is niet veel op haar gestemd. Ik verwachtte dat we ongeveer gelijk zouden komen te staan. Ik kan namelijk absoluut niet voetballen, en in softbal is ze niet minder goed dan ik. Hierbij sta ik de helft van mijn stemmen af. ;)

Mijn leuke herinneringen met Ruth: haar encounter met nare 3e klasser-voetballertjes, die ze even mooi op hun nummer gezet heeft nadat ze uitgedaagd was of ze één van hen vanaf een bepaalde afstand kon raken, ons liftspel™, zwemmen bij survival *lacht*, en natuurlijk nog veel meer. Laten we alles nog eens ophalen, Ruth!

Ter afsluiting: Ruth zei eens dat ze het vervelend vond dat er zoveel nare dingen op haar naam rijmen. Nou, hier zijn mijn rijmwoorden: Heeft nut, Raakt nooit uitgeput… Oké in het Nederlands is er niet veel te bedenken. Engels dan: Youth, Truth en Cute! (beetje slissen bij die laatste.)

Annemarie

Ruth is een heel spontane en vrolijke meid. Ze is bijna altijd vrolijk, met hoge uitzondering niet, zoals bij het terugkrijgen van het cijfer voor LO-2. Ze heeft vaak het hoogste woord in de klas, maar is toch geliefd bij de leraren, vreemd is dat eigenlijk, maar goed.

Ze haalt altijd hoge cijfers en heeft in haar hele leven nog nooit beneden de 6 gescoord. Zij is altijd op tijd met het inleveren van alles en was zelfs al voor het begin van het schooljaar klaar met haar profielwerkstuk!!!!! Hier zijn enige stumpers onder ons nog steeds niet helemaal mee klaar. Ruth gaat natuurlijk cum laude slagen en ze wordt rijk en trouwt met een of andere latino, of gewoon met keekie, haar nieuwste aanwinst. Ze wordt vast een hele goeie dokter of iets dergelijks later, en daar kunnen wij weer van profiteren…..

HR

Volledige naam: Anna Renske LawermanRoepnaam: Sanneke

Geboortedatum: 25-03-1986

Geboorteplaats: Naarden

Profiel: Natuur & Gezondheid

Vervolgstudie: Sociaal Juridische Dienstverlening
Hallo allemaal!
Ik ben Sanneke Lawerman, niet te verwarren met mijn zus Tinka. (Ik ben herkenbaar aan mijn ‘omhoogstaande’ haar, donkere en wat vierkantachtige bril, twee paar oorbellen, bredere hoofd (of neus, hè Emmeloes) en aan een speling van moedertje Natuur.

Zoals velen van jullie niet ontgaan zal zijn ben ik verslaafd aan korfbal. Ik hoop dan ook niet dat ik (sommigen van) jullie al te zeer heb verveeld met mijn eindeloze geblaat hierover.

Ik heb nooit echt een hekel gehad aan school (wel vaak aan de verplichtingen die dit met zich mee brengt…) en dat heb ik vooral aan jullie te danken. Ik vond het fijn om deel uit te mogen maken van deze groep. De één kende ik wat beter dan de ander, de één kende mij ook wat beter dan de ander, maar het was goed zoals het was. Dus, Alma, Anneke Anneloes, Annemarie, Arjanne, Bart, Baukje, Betteco, Bram, Claartje, Corien, Daan, Emmeloes, Erik, Froukje, Gea, Gerjob, Harm Roelf, Henk, Janine, Jessica, Jikke, Jochem, Joël, Johannes, Koos, Leon, Liesbeth, Marieke, Marinus, Mark, Martha, Minke, Pauline, Pieter F, Pieter J, Pim, Reinier, Rianna, Rik, Rob, Roel, Rolf, Ruth, Tinka, Wessel, Willeke, en Wouter, bedankt dat jullie er waren!

Ook alle leraren wil ik graag bedanken. Dankzij jullie ben ik waar ik nu ben, en ook jullie droegen allemaal bij aan mijn fijne tijd op school.

Ik zal iedereen heel erg missen en ik wens jullie allemaal Gods zegen en Zijn nabijheid toe voor in de toekomst. Het ga jullie goed!!!
-xxx- Sanneke
Gerjob:

Het grote verschil tussen Tinka en Sanneke is dit: Sanneke is in veel dingen wat ‘lomper’ dan Tinka. Lomp is niet het goede woord, maar ik bedoel dit: Sanneke vond dingen veel minder snel, zielig of sneu en vond minder snel dat iets niet kon. Ook was ze wel wat grover in de mond dan haar zus Tinka.


Wat me erg opvalt aan Sanneke is dat ze goudeerlijk is. Natuurlijk heeft ze ook handelingsdelen van haar klasgenoten gekopieerd en ingeleverd (daar heb je weer een voorbeeld van dat ‘lompere’), maar dat is niet wat ik bedoel. Ik bedoel dat ze altijd meent wat ze zegt en zich niet schaamt voor haar mening, maar hier altijd voor uit komt, ‘no matter what the world thinks’. Natuurlijk levert dit wel eens heftige discussies op waarin ze zich af en toe flink kan opwinden, maar dat kun je van meer mensen zeggen…
Liesbeth:

Sanneke woont in Leusden, een klein dorpje onder aan Amersfoort. Ze is daar erg gelukkig en zit daar op korfbal. Korfbal staat bekend als een mietjessport, maar Sanneke is absoluut geen mietje. Ze staat haar mannetje wel, figuurlijk gesproken dan. Sanneke durft niet te spijbelen, maar ze doet het toch. Hoe zij spijbelt heet ‘legaal’ spijbelen: af en toe een dagje schoolziek zijn. Sanneke is daar erg goed in, maar daardoor verschijnt ze wel altijd weer vrolijk in de les.


Ik heb Sanneke leren kennen als een lieve en vrolijke vriendin. Ze kan goed luisteren en je kan altijd bij haar terecht. Ze is een goede vriendin van mij en ik mag haar erg graag. Ik vind het jammer dat ik haar straks niet meer op school zal zien, maar buiten school zal ik haar wel blijven zien.
Hallo allemaal!


Het is enorm druk in V6 met allerlei verslagen en werkstukken. Daarom hoorde ik ook met plezier de opdracht aan om een stukje te schrijven voor het jaarboek. Hier komt het:

Ik ben Tjitske Fenna Lawerman, geboren op 25-03-1986 te Naarden. In het dagelijks leven luister ik naar de naam Tinka. Ik heb het grootste gedeelte van mijn jeugd in Leusden doorgebracht samen met mijn ouders zus, tweelingzus (die je ongetwijfeld al tegen bent gekomen of nog tegen gaat komen), zusje en twee broertjes.

Na de basisschool ging ik naar de Guido de Brès in Amersfoort. Zoals jullie allemaal ging ik naar het VWO. De groep mensen die daar naar toe gingen slonk elk jaar meer, totdat we in V4 nog maar twee klassen over hadden. Het was erg gezellig nu de club iets kleiner was, omdat je nu iedereen goed kon leren kennen. We hadden allemaal veel lol met elkaar, maar er was ook genoeg ruimte om samen serieus te zijn.

Ik vond het erg fijn om in deze V6 te zitten, maar ik zal niet ontkennen dat ik eigenlijk wel heel veel zin heb om aan iets nieuws te beginnen. Ik heb me ingeschreven voor geneeskunde en hoop dat ik ingeloot word. Zoniet, dan ga ik misschien een half jaar naar het buitenland.

Ik hoop dat jullie nu genoeg weten over wie ik ben en wat ik van plan ben te gaan doen. Ik wil jullie allemaal (ook de leraren) heel erg bedanken voor de ontzettend leuke jaren die ik op deze school heb gehad en wens jullie het allerbeste en Gods zegen voor in de toekomst.


Even voor de blonde mensen onder ons: dit stukje gaat over degene met het platte haar. Ja, Tinka dus! Tinka is lief en vooral ook heel ijverig. Altijd met haar neus in de schoolboeken. Waarschijnlijk gaat er nu en lichtje bij je branden en denk je: ‘Ah, weer eentje die geneeskunde wil gaan doen.’ Ja, bij deze gedachte brand je je vingers. In de roos dus!

Tinka is heel slim: ze weet dat het wel handig is als je als arts wat op de hoogte bent van de regels op het water. Dan hebben we het dus over zeilen! Voor de leken onder ons: goed zeemanschap is verkeersregel nummer 1. En waarom Tinka dan zo slim is? Omdat ze doorheeft dat die regel niet alleen op het water geldt. Ze denkt aan de mensen om zich heen en daarom is de hele wereld zo blij met haar! In ieder geval veel suc-6 met je studie en ook met de rest natuurlijk!!! Liefs Willeke


Als er een V6-Award voor ‘braafste leerling’ zou zijn geweest, zou die eer ongetwijfeld aan Tinka ten deel vallen. Het ultieme bewijs:

Ze heeft al haar HD’s zelf gemaakt…


Bij dezen een oorkonde voor dit sterke staaltje. Ik wilde dat ik zo’n zus had…

Het volgende bewijs voor de braafheidtoptien is het feit dat ze zich altijd aan haar studiewijzers houdt. Deze schone helft van den tweeling is dus vrij veel met school bezig. Een voornaam argument is dat ze d’r gemiddelde wat op peil wil houden, zodat ze goede kans maakt bij de loting van de opleiding geneeskunde.

Hoewel ik haar al vanaf de basisschool ken, heb ik nooit een echte blunder gezien, dus wat dat betreft valt hier weinig te melden. Zo heeft zelfs braaf zijn wel eens nadelen… Maar er zijn ook voordelen: Tinka reageert altijd spontaan op dingen en gedraagt zich heel sociaal. Verder blinkt deze medisch specialiste in spe uit in het korfballen. Toegewijd aan deze sport, weet ze als geen ander de bal in de mand te werpen, met een soepelheid die menigeen verbaast. Kortom: een sportieve meid met een goed stel hersens. Met deze kwaliteiten moet een vervolg toch geen probleem zijn. Veel succes! Wessel
Naam: J.W. Jonker

Voornamen: Jan Wessel

Geslacht: man

Geboortedatum: 02-07-1986

Geboorteplaats: Leusden

Burgerlijke staat: ongehuwd
Profiel: Natuur en Techniek, kortweg N&T

Keuzevakken: Biologie 1, Klassieke Culturele Vorming en Beeldende Vorming
Zo’n zes jaar geleden kwam ik als bruggertje aan bij de Scholengemeenschap Guido de Brès met heel wat verwachtingen. Die verwachtingen zijn uitgekomen, maar niet meteen. De eerste twee jaar aan deze school heb ik niet als bijzonder interessant ervaren, maar de derde klas was al een stuk leuker. We kregen toen al Grieks en Latijn; niet dat ik daar zo’n ster in was, maar wat hebben we genoten van de verschrikkelijke verhalen van dhr. Vinke (over onder andere z’n diensttijd), die achteraf allemaal uit z’n duim bleken te komen… Af en toe waren er ook nog de zogenaamde ‘keuzemodules’. Van wijlen Dhr. Bakker kreeg ik een module over de Kelten en van Dhr. Braakman een module architectuur.

Ook waren daar nog de ‘gewone’ lessen… Een ander hoogtepunt was natuurlijk de excursie naar Parijs. We hadden een erg leuke groep, een druk programma en te weinig tijd!

In de derde ben ik eigenlijk meteen bevriend geraakt met Bart en Marinus, en wat later ook met Gerjob: het welbekende kwartet. Tijdens zo’n zesjarige periode leer je iedereen in het algemeen steeds beter kennen en waarderen.

Het vervolg hierop wordt Bouwkunde aan de TU in Delft. Een nieuwe start dus, want veel mensen ken ik daar nog niet. Vanaf deze plek wens ik jullie veel plezier met het vervolg. Hopelijk zien we elkaar nog eens terug…Wessel

Wessel denkt dat ‘ie van het sterke geslacht is. Ja, hij is knettergek! Of een vrouw.

Verder is Wessel duidelijk geïnteresseerd in vissen; hij vindt het geweldig om ze te zien happen. Het is volgens mij niet best gesteld met hem. Die arme beesies. Wat een kwelgeest!

Misschien dat z’n pa wel brood ziet in een windtunnel, maar ik snap niet wat ‘ie ermee moet. Denkt zeker een spierbundel te zijn, die niet wordt weggeblazen. Hij mag wel oppassen! En is het niet voor de windtunnel, dan wel voor mij!!!

Verder is Wessel wel een geschikte knul hoor. Ik wens ‘em dan ook maar veel suc-6 toe met het aan de man brengen van z’n windtunnel en met de rest natuurlijk ook.
Willeke
Willeke Kuijsten, dat ben ik. Ook ben ik dé sproetenkoningin van V6 en daar ben ik natuurlijk heel erg blij mee. Verder ben ik klein, maar fijn en omdat de kleinsten de grootsten zullen zijn, ben ik een rijk gezegend persoon. Ik hoop iedereen later nog eens te kunnen mishandelen als arts, dus wordt alsjeblieft een keertje ziek! ‘k Ben toch blij dat ik eindelijk uit het kippenhok mag vertrekken, dag school! Maar de kippetjes uit V6 zal ik toch wel een beetje missen.


Wie er aan Willeke denkt, denkt aan een lachend meisje. Lachen doet ze graag en haar lach is erg aanstekelijk!

Vanaf de brugklas zit ik al bij haar in de klas en zijn we al vriendinnen. We hebben altijd veel gelachen met elkaar (hoe kan het ook anders..), maar we hadden ook zeker serieuze gesprekken.

Wat vooral fijn aan Willeke is, is dat ze betrouwbaar is, je kunt echt op d’r aan. Dat heb ik vaak gemerkt. Ze vertelde nooit iets door als je dat niet wilde en dat vond ik erg fijn altijd.

Tot aan de vierde klas zaten we in een vriendinnengroepje, maar daarna ging de klas meer met elkaar om en dus werd dat een veel grotere vriendengroep. Met dat vriendinnengroepje van toen zijn we nog eens op vakantie geweest in Duitsland. Dat is ook wel een goede herinnering.

In de vierde klas gingen we vaak winkelen, samen met Alma. We hadden een soort van traditie: na de laatste toets in de toetsweek gingen we dan naar de Mc Donalds, om alle ‘ellende’ weer te vergeten… Dat was altijd gezellig.

Willeke is ook iemand die niet van gezeur houdt. Ze kan ook enorm sarcastisch zijn.

Ik moet wel zeggen dat haar rood met witgeblokte ruitjesblouse met een konijntje erop afgebeeld (of wat het ook was) uit de brugklasperiode tegenwoordig op een goede manier is vervangen. Je hebt echt een goede kledingsmaak.

Ik zal je gaan missen, maar ik hoop dat we nog contact blijven houden! Veel succes bij je studie straks! Gods zegen voor de rest van je leven toegewenst,

Liefs Anneke

Tja, dan moet je iets schrijven over Willeke (Kuijsten). Laat ik eerst maar vertellen dat ze mijn nichtje is. Haar moeder is namelijk de zus van mijn vader. Maar eigenlijk is dat niet boeiend, want wat gaat dat de rest van V6 aan. Daarom iets over haar schoolleven.

In de les is ze altijd nadrukkelijk aanwezig. Als je ineens een giechel hoort, dan hoef je je niet eens om te draaien, want iedereen weet dat het dan Willeke is. Als je je dan toch omdraait, dan zie je haar rode en besproete hoofd heftig schudden, terwijl ze zich steeds hikkend vooroverbuigt en weer terug, alsmaar lachend, (hihihihihihihihihihihihihihihihihihiiiiiii) en lebberend aan een flesje. Ze lacht altijd om niets, behalve wanneer Rik z´n handjes weer eens niet kan thuis houden. Verder staat haar mondje niet stil. Voortdurend loopt ze te kwebbelen over ditjes en datjes (net als d´r moeder trouwens).

Als iemand zo nadrukkelijk aanwezig is in de les, dan zul je dat ook gaan missen. Daarom: Willeke, (R)ik zal je missen.

Bart (in conclaaf met Wessel, red)

Naam: Wouter Willem Mellema

Geboortedatum: 19-09-1985

Geboorteplaats: Nieuwegein

Profiel: Natuur en Gezondheid

Vrije deel: Economie 1


Overgekomen uit het hoge noorden, doe ik hier mijn laatste jaartje VWO. In Leeuwarden heb ik eerst HAVO gedaan met Natuur en Techniek, ik heb in HAVO5 biologie gevolgd samen met V4 en in V5 ben ik overgestapt op Natuur en Gezondheid. Dit is makkelijker en ik kan nu geneeskunde gaan studeren. Ik vind de studie van en over het menselijk lichaam heel interessant, omdat je dat onderzoekt. Bovendien ben je sociaal bezig. De wereld van hersenen en zenuwen vind ik helemaal te gek. Het zit allemaal heel ingewikkeld, maar heel mooi in elkaar. Dat spreekt mij ervan aan. Als ik klaar ben met geneeskunde, wil ik neurologie studeren.

Ik ben geboren in Nieuwegein. Daarna zijn we verhuisd naar Amersfoort (1988), Assen (1990), Leeuwarden (1997)en nu dus weer Amersfoort. Ik heb dus overal en nergens gewoond.

Sinds ik mij kan herinneren draag ik een handicap met mij mee. Mijn linkerhelft van mijn lichaam is half verlamd, dat betekent dat ik mijn arm en been moet meeslepen, dat is erg vermoeiend. Het lijkt erger dan het eigenlijk is, ik kan alles, maar net iets minder. Ik heb er meestal geen last van, maar het is wel een belangrijk ding in mijn leven wat mijn grenzen bepaald. Ik doe daarom niet mee aan sport, omdat het mij te veel energie kost. Ik ben niet helemaal onsportief, ik voetbal graag met mijn broertjes, ik kijk graag naar verschillende sporten en ik heb tot mijn twaalfde gelukkig op voetbal en judo kunnen zitten.

Ik wou graag mijn klasgenoten bedanken. Dank jullie allemaal dat jullie mij al vanaf het begin van het jaar erbij hebben getrokken. Het voelt net alsof ik al jarenlang bij jullie in de klas zit.


Wouter Mellema

Arts in spé?

"

Ode aan Wouter

Waarom dit hier staat?


Omdat men mij iets schrijven laat,

Uit het leven van een medescholier.

Ter herinnering voor velen hier.

En vandaar dit gedicht,

Rijmwerk, aan Wouter gericht.

Mellema, hoewel je er laat bij was,


En kwam in een heel nieuwe klas,

Liep je toch vrij snel in de pas.

Later hoorde je er echt helemaal bij,

En maakte met je aanwezigheid velen blij

Met heel V6 wens ik je daarom maar,

Al het goede voor het volgende jaar!
Mark

We hebben een nieuwe jongen in de klas, Wouter Mellema. Van harte welkom Wouter, we hopen dat je snel je plekje zult vinden in de groep en dat je het jaar met succes zult afronden".

Zo klonken de woorden van onze mentor aan het begin van het jaar. Wouter, je hebt je plek snel gevonden in onze groep, toch lastig als je uit Leeuwarden naar Amersfoort komt en dan een plek in een hechte groep moet veroveren. Met geneeskundeplannen begon je het jaar en we hadden dus al snel een prettig gespreksonderwerp: geneeskunde, operaties, universiteiten vergelijken, specialisaties, loting, et cetera. Dat waren altijd gezellige gesprekken. Anderzijds waren we natuurlijk hard bezig met ons ‘schoolwerk van nu’, dat moest ook gebeuren. ‘t Was leuk dat we elkaar ermee van dienst konden zijn, misschien kunnen we dat volgend jaar voortzetten bij onze studie geneeskunde, hopen we!Wouter, het ga je goed, veel succes in de toekomst en ja, hopelijk worden we ooit eens collega’s. Groetjes, Emmy
: sitebuildercontent -> sitebuilderfiles
sitebuilderfiles -> Beeldonderwijs en didactiek
sitebuilderfiles -> ByGone Stitches
sitebuilderfiles -> Niels Wijkhuijs Studentnummer: semester: s 1 06/07
sitebuilderfiles -> Wervikse oldtimer liefhebbers
sitebuilderfiles -> Inkomsten van een voetbalclub 4 Voordelen en nadelen van aandelen 7
sitebuilderfiles -> Een wedstrijd met 2 gezichten
sitebuilderfiles -> De conclusie van dit onderzoek is dat de merkenstrategie is: van
sitebuilderfiles -> Kasjmir De aardbeving die op 9 oktober jongstleden Pakistan en India trof, heeft aan tienduizenden mensen het leven gekost. Daarnaast zijn nog eens duizenden mensen dakloos en afhankelijk van water, voedsel, medicijnen en andere noodhulp
sitebuilderfiles -> J. R. R. Tolkien, Biografie & Bibliografie J. R. R. Tolkien: schepper van Midden-aarde
sitebuilderfiles -> Inhoudstafel: 1 Waterkunde: Stilstaand water 2
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina