Routebeschrijving naar Hoeden en Zo te 's-GravendeelDovnload 10.51 Kb.
Datum22.07.2016
Grootte10.51 Kb.

Routebeschrijving naar Hoeden en Zo te 's-Gravendeel


1 Vanuit Den Haag: Volg de A13. Neem bij het Kleinpolderplein de afslag richting Schiedam/ Hoek van Holland. Vervolg de weg en neem bij het Kethelplein de afslag naar de Beneluxtunnel richting Europoort A4. Uit de tunnel gekomen dien je de linkerbaan aan te houden richting Zierikzee/Dordrecht A15.

*) Neem daarna bij het Vaanplein de afslag Zierikzee/Roosendaal. Nu rijd je op de A29 naar de Heinenoordtunnel. Uit de tunnel gekomen moet je de rechterbaan nemen. Vanzelf kom je op de afslag naar Oud Beijerland en ­­'s -Gravendeel. Het nummer van deze afslag is 21.

**) Sorteer bij de stoplichten rechts voor. Dan kom je op de afslag richting ­­'s Gravendeel. Na het passeren van de stoplichten rijd je op de N217. Blijf deze weg bijna 11 km vervolgen. In totaal kom je nog twee keer stoplichten tegen op de route. Pas op je snelheid. Bij meer dan 50 km/uur flitsen ze. Er zitten verder slechts enkele flauwe bochten in en drie rotondes. Bij de laatste rotonde vlak voor 's-Gravendeel de borden richting ’s-Gravendeel/Mijlpolder volgen. Dat wil zeggen: de rotonde voor tweederde uitrijden (= rechtdoor). Nu rij je op de Maasdamseweg. Neem daarna de 2de weg rechts net na de brandweer (Bord: centrum). Dit is de Smidweg.

Volg deze weg ongeveer 300 meter. Ons huis staat aan de linkerzijde van de weg. Je ziet daar een grote rode beuk. Er staat een muurtje om het huis. Daar is ons ­huis op nummer 7A. Rijd niet onder de voetgangersbrug door want dat is net te ver. Er is voldoende parkeer­ruimte naast het huis. Als dat vol staat kun je één van de twee parkeerplaatsen nemen bij de kledingzaak van Voorwinden onze buurman. Zet de auto alleen achter ons huis achter het hek als je voor 18.00 uur weggaat.


2 Vanuit Utrecht wordt geadviseerd de route over Gorinchem te nemen A2 en A27. Daarna volg je de route naar Rotterdam (A15). Na Sliedrecht neem je de afslag Dordrecht/Papendrecht (nummer 23). De Dordtse randweg N3 rijd je helemaal uit. Pas op voor de snelheidscamera’s die vlak voor en kort na de Papendrechtse brug staan. De maximumsnelheid is hier 80 KM/uur. Velen zijn hier helaas al bekeurd. Vervolg de autoweg met maximaal 100 km per uur.

***) Er volgen dan vier stoplichten (Dit is de kruising met de A16 Rotterdam-Breda). Je blijft rechtdoor rijden en komt bij de toltunnel (kosten €2,00). Uit de tunnel gekomen neem je de eerste weg rechts ('s-Gravendeel). Deze weg volg je ongeveer 500 meter tot je aan de linkerkant een kerk ziet. Op de kruising zie je, recht voor je, een grote waterpartij. Dit is de Kreek. Bij deze kruising sla je linksaf (dit is de Smidsweg). Je rijdt dan onder een voetgangersbrug door. Deze brug behoort bij de kledingzaak Voorwinden, die bijna iedereen in ons dorp weet te vinden. Naast Voorwinden wonen we in het eerste huis aan je rechter­hand. Er staan veel bomen en een bakstenen muur omheen. Je kunt bij ons op het erf parkeren. Als dat vol is er in de buurt meestal wel een plek te vinden.
3 Wil je vanuit Utrecht tolvrij rijden dan is de route over Rotterdam te adviseren. Het kost je wel ongeveer 10 minuten en ongeveer 8 kilometer extra. Volg de A20 en neem de afslag op het knooppunt Terbregseplein richting Dordrecht. Je komt dan op de A16 naar de Brienenoordbrug. Na de Brienenoordbrug dien je de afslag naar de A15 te nemen (Europoort/Zierikzee). Pak daarna de afslag bij het Vaanplein naar Zierikzee/Roosendaal A29. Dan kan je de route vervolgen zoals bij 1 na *) is aangegeven.
4 Vanuit Roosendaal, Willemstad en/of Zierikzee neem je de A29. Na Numansdorp neem je de afslag

Oud-Beijerland/‘s-Gravendeel (N217). Het nummer van deze afslag is 21. Vervolg bij 1 **)


5 Vanuit Breda en Zwijndrecht volg je de A166 tot de afslag 's-Gravendeel bij het Postiljonmotel en McDonalds. Dit is nummer 20. Ga bij de stoplichten linksaf richting 's-Gravendeel. Vervolg dan de weg zoals onder 2 na ***) is aangegeven.
Nienke Visser Smidsweg 7A 3295 BT 's-Gravendeel T 078 673 73 56 F 078 673 73 57Smidsweg WELKOM Smidsweg
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina