Stichting hd 2Dovnload 9.36 Kb.
Datum07.10.2016
Grootte9.36 Kb.


Stichting HD 2

Den Helder
Willemsoord 73 1781 AS Den Helder

Tel 0223-646680 06-49867708 e-mail: dreitsma@xs4all.nlVOORTGANGSBERICHT  HD2 no 9. 23 April 2011

Beste mensen.


Deze maand is de botter geheel schoongemaakt en meer dan een kubieke meter beton uit de botter gehaald (gehakt). Wij zijn nu begonnen alle te vervangen balken oplangers en zitters op te meten (zie foto).

Paul Kragt heeft alles uitgebreid op de foto gezet . Joop Buijs heeft alles ook nog op de film vastgelegd , zodat we na de restauratie schitterend beeldmateriaal hebben.

De fa Flexible heeft de rioolaansluiting en de wateraansluiting aangelegd. Heel hartelijk dank hiervoor. Wij werden tevens verrast door een van onze donateurs de heer en mevrouw Zijlmans de Lang die de kofferbak volgeladen had met gereedschap , een kolomboor, lijmtangen beitels, zagen enz. Geweldig wat een ondersteuning, hartelijk dank. Op woensdag 20 april bracht Daan Groot nog werkkleding , twee dommekrachten en een prachtige tas voor de documenten voor de HD2 gebracht. De heer v.d.Leede heeft het onderstel van de Pipo wagen er afgehaald. Van Veromco (Bauke Westerdijk) hebben we glazen strippen ontvangen om een gedeelte van de achterwand van de loods dicht te kunnen zetten. Als klap op de vuurpijl vroeg ik aan de fa. Vos of hij nog twee stalen balken van ca 10 m voor ondersteuning van de botter had. De dag daarop lagen er twee prachtige zware balken voor de deur (zie foto).

Wat een geweldige ondersteuning van de helders bevolking en het bedrijfsleven. Heel hartelijk dank daarvoor . Alle sponsoren worden op de botterbalk gegraveerd en op onze website vermeld.

De komende periode proberen we de botter met de lange balken uit te lijnen en de kielbalk , voor en achtersteven te verwijderen . Deze zullen het eerste worden vervangen. Tegelijkertijd hopen we via Stichting Vakwerk , Noorderhaven enz. ons doel, van deze restauratie een leer/werk project te maken , vorm en inhoud te geven.

U bent te allen tijde van harte welkom een kijkje te nemen. De werkplaats is open van maandag- woensdag van 9-16 uur . Zodra we met de werkelijke restauratie beginnen is de werkplaats de hele week open.

Indien er onder u mensen zijn die graag mee willen werken bent u eveneens van harte welkom.

De gedeputeerde van de provincie Noord Holland de heer Jaap Bond heeft zich bereid verklaard het startsein van de restauratie te geven en de opening van de botterwerkplaats te verrichten op donderdag 26 mei . Noteert u dit alvast in uw agenda?

NB Ik attendeer u nog maar even op de prachtige site die Krijn gemaakt heeft gemaakt : www.stichtinghd2.nl.

Onderstaand enkele foto’s.

Met vriendelijke groet

Dirk

.
Rabobank rekeningnummer 1297.88.392 Stichting Restauratie HD2.Kamer van Koophandel no. 50328352

Secretariaat Vogelzand 3613 1788 MH Julianadorp .email krijn.hd2@quicknet.nl tel 0223-631531 06 51790227,

De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina