Veel bewoners Aalsmeer gaan in op aanbod voor vastzetten dakpannenDovnload 4.29 Kb.
Datum23.08.2016
Grootte4.29 Kb.
Veel bewoners Aalsmeer gaan in op aanbod voor vastzetten dakpannen
De meeste bewoners van de huizen in Aalsmeer die eind juni een eenmalig aanbod hebben gekregen van de Stichting Leefomgeving Schiphol om de dakpannen van hun woning vast te laten zetten, zijn op dit aanbod ingegaan.

In eerste instantie gold het aanbod voor 260 woningen in onder meer de A.H. Blauwstraat, Hugo de Vriesstraat, Clusiusstraat en delen van de Oosteinderweg en Aalsmeerderweg. Daar zijn later nog 22 woningen aan de Zwarteweg aan toegevoegd. Van deze 282 woningen zijn 170 bewoners ingegaan op het aanbod.

Daarnaast worden van 147 huurwoningen in Aalsmeer de dakpannen eveneens op kosten van de stichting vastgezet. De werkzaamheden voor deze huurwoningen zullen als eerste, binnenkort starten. Via de woningcorporatie zullen de huurders hiervan op de hoogte worden gesteld.
De werkzaamheden aan de andere woningen zullen volgend op die aan de huurwoningen van start gaan.
De Stichting Leefomgeving Schiphol was al enige tijd van plan om de dakpannen van een aantal woningen in de aanvliegroute van de Aalsmeerbaan vast te zetten. De uitvoering van dit plan werd versneld na twee incidenten in het voorjaar, waarbij van huizen in de gemeente door luchtwervelingen (vortex) van landende vliegtuigen dakpannen naar beneden waren gevallen.

In overleg met de gemeente Aalsmeer en Amsterdam Airport Schiphol heeft de stichting toen ook besloten om het aantal woningen in de gemeente dat het aanbod heeft gekregen om de dakpannen “dambordsgewijs” in haken te laten vastzetten, meer dan te verdubbelen.


Vortex kan optreden bij bepaalde weersomstandigheden en dan ervoor zorgen dat dakpannen worden opgetild, verschuiven en soms zelfs naar beneden vallen. Als dit gebeurt en het wordt gemeld, stuurt Amsterdam Airport Schiphol een aannemer langs om de dakpannen terug te leggen. De kosten van de reparatie worden betaald door de Stichting Leefomgeving Schiphol.
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina