Verjaardagen 18 april Ali 24 april Jenedy 28 april Anna p 29 april Julian Gefeliciteerd! BijbelverhalenDovnload 19.62 Kb.
Datum25.07.2016
Grootte19.62 Kb.
Nieuwsbrief
Vrijdag 15 april 2016
Provincialeweg 33 9677 PA Heiligerlee / tel. 0597-423447 / e-mail cbs-mons-sinai@picto.nl / www.cbs-mons-sinai.picto.nl

Agenda

Maandag 18 april: luizencontrole

Dinsdag-, woensdag-, donderdagochtend 19, 20 en 21 april Cito-eindtoets groep 8.

Vrijdag 22 april: Koningsspelen op school.

Vrijdag 22 april: laatste kans invullen ouder enquête

Woensdag 27 april: Koningsdag, kinderen zijn vrij.

2 mei t/m 13 mei: meivakantie

Maandag 16 mei: 2e Pinksterdag allen zijn vrij

17, 18 en 19 mei: schoolkamp.

Vrijdag 20 mei: groep 5, 6, 7 en 8 vrij!

Maandag 23 mei: luizencontrole

Dinsdag 31 mei: open kijkochtend van 8.30-10.00 uurVerjaardagen

18 april Ali

24 april Jenedy

28 april Anna P

29 april Julian
Gefeliciteerd!

Bijbelverhalen

Week 14 t/m 16 (4 t/m 22 april): Zelfstandig

Inhoud: Zonder leider verder gaan; zelfstandig en zelfbewust in nieuwe situaties handelen vanuit een inspiratie.

Bijbel: Hemelvaart; Pinksteren (Lucas 1 en 2); Petrus geneest; eerste christengemeente (Handelingen 3 t/m 5); verdediging tegen anderen en interne meningsverschillen; bekering van Filippus (Handelingen 4 t/m 8).


Week 17 t/m 20 (25 april t/m 20 mei): Neem de tijd

Inhoud: Tijd benutten of verdoen, tijd rekken of verhaasten; tijd nemen om te werken, te lummelen of te feesten (onder andere Hemelvaart en Pinksteren).

Bijbel: Prediker; Hemelvaart (Handelingen 4, 1-14); Pinksteren (Handelingen 2, 1-24)
Koningsspelen

Vrijdag 22 april hebben wij op school de Koningsspelen. Alle leerlingen van groep 3 t/m 8 mochten uit de volgende sportactiviteiten kiezen: voetballen op het veld, Super Mario in de gymzaal, dansen in de gemeenschapsruimte of dammen/schaken in een lokaal. Ieder heeft zijn/haar eigen keus gemaakt en krijgt 1 dag voor de Koningsspelen te horen of ze ingedeeld zijn bij hun eerste of tweede keus. De kleuters krijgen een eigen sportprogramma op het achter plein. We openen de dag met z’n allen op het voorplein met het koningslied van dit jaar, daarna gaat iedereen naar zijn eigen sportactiviteit. De dag wordt afgesloten met een optreden van de dansgroep op school. Een aantal Ubbo leerlingen komt ons deze dag helpen. Het is gewenst dat iedereen in sportkleren naar school komt. Om de sfeer extra feestelijk te maken zou het leuk zijn om zoveel mogelijk oranje kleding of attributen te gebruiken.


Nieuws uit groep 1/2

Afgelopen dinsdag hadden wij onze circusvoorstelling. De kleuters hebben geweldig goed hun best gedaan tijdens de voorbereidingen en tijdens de show. Veel toeschouwers waren onder de indruk van wat kleuters allemaal durven en kunnen. We hadden een enthousiast publiek. Fijn dat er zo veel mensen zijn gekomen.

Volgende week gaan wij iets maken voor moederdag.

Op 18 en 19 mei ga ik mee op kamp met de bovenbouw, dus zal ik op school afwezig zijn. Maria vervangt mij dan.

Woensdag 25 mei gaan we met de groep weer naar De Toverdoos in Vriescheloo. Agnes Spruit heeft daar een prachtig klein, intiem theaterzaaltje en speelt een mooi poppenspel over bijen. Wie kan ons die ochtend rijden? Graag doorgeven aan Esther.

Circusapen koorddanseressen clowns paarden acrobaten leeuwenNieuws uit groep 3/4

In de klas hebben we verschillende plantjes gepoot. De kinderen moeten zelf voor hun plantje zorgen en dat is toch een hele klus.

De komende weken zijn er niet veel bijzonderheden in de groep. In groep 4 is begrijpend lezen een leuke afwisseling van de taallessen. De kinderen moeten in duo’s de opdrachten maken die horen bij het verhaal. Samenwerken is erg belangrijk.

De komende weken gaan we een nieuwe taalmethode uitproberen.

Groep 3 is begonnen met kern 10.

De woorden worden veel lastiger, meer medeklinkers na elkaar.

Oefenen is nu erg belangrijk.
Nieuws uit groep 5/6

Afgelopen woensdag zijn we naar de afsluiting van “Scoor een boek” geweest. Dit was in Scheemda. We hadden gelukkig mooi weer. De kinderen hebben allemaal spelletjes gedaan onder begeleiding van “Huis van de sport”.
In de middag was het voetbalteam van de Mons Sinaï in actie. Wat een fantastische middag, mooie weer en een erg sportief en gezellig team. We behaalden de derde plek. Wij zijn super trots op de kinderen en juf Evelien. Heel knap gedaan.

Met biologie hebben de kinderen de afgelopen weken aandacht besteed aan “de ontwikkeling van de rups” en “knaagdieren”. In de klas hangen inmiddels ook veel vlinders op het raam.

Het is al bijna 25 april. De dag dat de werkstukken ingeleverd moeten worden. Wilt u uw kinderen hierin begeleiden en helpen? Ik heb van een aantal kinderen gehoord dat ze nog niet zo ver zijn. Kinderen hebben hulp nodig bij het maken van een werkstuk. Heeft u er zelf nog vragen over dan mag u natuurlijk altijd even binnenlopen.

Groep 6 heeft komende woensdag een topotoets over Zeeland.

Vrijdag morgen 22 april hebben we de hele morgen gezellige en leuke koningsspelen.Nieuws uit groep 7/8

Het schoolvoetbaltoernooi was een daverend succes. Wat een samenwerking en een sportiviteit. Met dank aan juf Evelien en de kinderen. We zijn derde geworden en hebben een echte mooie beker gewonnen. De sfeer binnen het team was fantastisch en de talenten waren duidelijk zichtbaar. Petje af!frame1

De kinderen van groep 8 hebben volgende week de Cito-eindtoets. De regels en de aanpak hebben we woensdag serieus en rustig door genomen. Volgende week dinsdag start de eindtoets. De kinderen van groep 8 mogen een eigen boek meenemen. Dit boek kunnen ze lezen als ze tussendoor eerder klaar zijn.In groep 7 beginnen we volgende week met het uitproberen van de eerste nieuwe taalmethode. We hebben drie methodes die we elk twee weken gaan proberen, daarna gaan we niet alleen als leerkrachten, maar ook met de kinderen evalueren. Natuurlijk doet groep 8 ook mee als de Cito-eindtoets achter de rug is.

Op 30 mei moeten de kinderen hun tweede werkstuk inleveren, het wordt dus echt tijd om daaraan te beginnen. Het lijkt wel ver weg, maar er zitten twee vakantieweken en het schoolkamp tussen…
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina