Verklaring van tekstkleur: De tekstdelen vermeld in rood, verwijzen naar Schiedel merknamen en/of producten, deze dient te worden verwijderd voor het bekomen van een neutrale bestektekstDovnload 18.39 Kb.
Datum27.08.2016
Grootte18.39 Kb.
Schiedel Absolut, enkelvoudig kanaal zonder luchttoevoer.
De onderstaande bestektekst is opgebouwd volgens de C3A-systematiek.
Verklaring van tekstkleur:

De tekstdelen vermeld in rood, verwijzen naar Schiedel merknamen en/of producten, deze dient te worden verwijderd voor het bekomen van een neutrale bestektekst.

De tekstdelen vermeld in groen, geven aan dat u een keuze moet maken tussen de verschillende mogelijkheden die achter het # (hekje) staan.

De tekstdelen vermeld in het blauw, zijn facultatief. Op die manier laat u verscheidene keuzemogelijkheden open.

Omschrijving:
De afvoer van de verbrandingsgassen wordt bekomen door het toepassen van een tweeschalig geïsoleerd, vochtbestendig, modulair schoorsteensysteem, met een geprofileerde keramische pijp, bestemd voor het afvoeren van de verbrandingsgassen afkomstig van

# een open haard.

# een inbouw cassette voor vaste brandstoffen.

# een gashaard.

# een houtpellet kachel.

# een houtkachel.

# een cerealiën ketel.

# een centrale verwarming met een conventionele stookolieketel.

# een centrale verwarming met een conventionele gasketel.

# een centrale verwarming met een hoge rendement stookolieketel.

# een centrale verwarming met een hoge rendement gasketel.
De eigenschappen van het schoorsteenkanaal, net als de weerstand tegen zuren blijven intact bij een permanente gebruikstemperatuur van maximaal 400° C.
Het Schiedel systeem is samengesteld uit twee onderdelen, namelijk een geprofileerd keramische binnenpijp en een mantelsteen met geïntegreerde thermische isolatie.
De geïntegreerde isolatielaag is vervaardigd uit schuimbeton en wordt door middel van statische persing op de mantelsteen aangebracht. Deze isolatielaag sluit naadloos aan op de mantelsteen en garandeert een perfecte isolatie aan de binnenzijde van het kanaal.

Een continue isolatielaag sluit elk risico op koude zones en koude bruggen uit. Overmatige condensatie in het kanaal, koude zones in het schoorsteenkanaal en oververhitting van de buitenmantel worden zodoende voorkomen.

De isolatie heeft een densiteit van 350 kg/m³ +- 50 kg.

De isolatie heeft een lambda waarde <= 0.08 W/mK, behoort tot de A1 brandklasse volgens de laatste E.N. en beschikt over een drukvastheid van 1 +- 0,5 N/mm².


Een samengestelde mantelsteen met een hoogte van 330 mm, is vervaardigd uit licht-beton.

De mantelsteen beschikt over een Rf weerstand van 90.


De evacuatie van de rookgassen gebeurt door middel van een keramische pijp met ronde sectie. De keramische, geprofileerde pijpen hebben een hoogte van 1,33 m en zijn bovendien vuur-, zuur-, roetbrand- en corrosiebestendig en bovendien waterdicht.

De keramische pijpen worden bekomen door middel van isostatische persing en beschikken dankzij deze innoverende perstechniek over een extreem hoge drukvastheid en dit in combinatie met een dunne wanddikte.

De keramische pijpen garanderen eveneens een waterdichtheid door hun steekmof van 20 mm hoog.
Een GW3 certificatie van het systeem staat voor een waterdichtheid, een schouwbrand bestendigheid en de mogelijkheid om de 3 soorten brandstoffen toe te passen. Onder de 3 soorten brandstoffen verstaat men de vaste, de vloeibare en de gasvormige brandstoffen. Dit certificaat wordt in Duitsland toegekend door het Duitse Instituut voor Bouwtechniek (DIB) en is eveneens onderworpen aan de CE- markering en Europese normering.
De Schiedel keramische pijpen worden met behulp van een vuur en zuur bestendige Schiedel Rapid lijm aan elkaar bevestigd. Dit garandeert een rook- en waterdichtheid.

De Schiedel mantelstenen worden met behulp van de Schiedel mortellijm op elkaar verlijmd.

Een dunne verbindingsvoeg verhoogt de luchtdichtheid van het schoorsteenkanaal.
Het Schiedel rookgasafvoer kanaal wordt bovendaks steeds afgewerkt met een conus vervaardigd uit inox.
Uitvoering en diameter.

-Enkelvoudig kanaal

# Diameter (cm) Ø 12 met mantelsteenafmeting 36/36

# Diameter (cm) Ø 14 met mantelsteenafmeting 36/36

# Diameter (cm) Ø 16 met mantelsteenafmeting 36/36

# Diameter (cm) Ø 18 met mantelsteenafmeting 36/36

# Diameter (cm) Ø 20 met mantelsteenafmeting 38/38
Het Schiedel reinigings-T-stuk met een totale hoogte van 1330 mm bestaat als een monolithisch geprefabriceerd element van 330 mm hoog voor de aansluiting en 2 elementen met een hoogte van 330 mm en 660 mm. Dit biedt een technisch perfect revisie mogelijkheid voor een schoorsteen en flexibiliteit naar aansluithoogte . Er dient een revisieafsluiting F of B voorzien te worden voor het afsluiten van het kanaal en dit in overeenstemming met het soort brandstof.
Het Schiedel aansluitelement # 90° met een totale hoogte van 1330 mm bestaat als een monolithisch geprefa-

briceerd element van 330 mm hoog voor de aansluiting en 2 elementen met een hoogte van 330 mm en 660 mm.

# 45° met een totale hoogte van 1330 mm bestaat als een monolithisch geprefabriceerd element van 660 mm voor de aansluiting en een elementen met een hoogte van 660 mm.

Dit biedt een technisch perfecte aansluit mogelijkheid van het verwarmingselement op een schoorsteen en flexibiliteit naar aansluithoogte.


De Schiedel aansluit adapter dient om de aansluiting de realiseren van het verwarmingstoestel op het aansluitelement van het schoorsteenkanaal. Dit element is vervaardigd uit kunststof en garandeert een perfecte luchtdichtheid.
De Schiedel prefabvoet is een element dat kant en klaar op de werf geleverd wordt. Het prefabvoet-element, waar de condensopvanger, voor aansluiting op het rioleringsnet door middel van een sifon, en veegluik in gemonteerd zitten, elimineert mogelijke uitvoeringsfouten op de werf en versnelt de plaatsingssnelheid aanzienlijk.

De afmeting van het element dient afgestemd te worden op de afmetingen van de mantelsteen.


De Schiedel prefabkap is een geprefabriceerde schoorsteenkap uit weersbestendige vezelcement in verschillende afmetingen, oppervlakten en kleuren. Deze schoorsteenkap biedt u een waterdichte, zuur- en vorstbestendige oplossing.

De afmeting van het element dient afgestemd te worden op de afmetingen van de mantelsteen.


De Schiedel kraagplaat, vervaardigd uit beton, biedt u een vertrekbasis om het bovendaks-metselwerk, rondom de schoorsteen, op te trekken.

De afmeting van het element dient afgestemd te worden op de afmetingen van de mantelsteen.


De Schiedel weersbestendige afdekplaat vervaardigd uit vezelcement, laat een snelle en eenvoudige plaatsing toe van het prefabelement. De afdekplaat wordt bevestigd door middel van een meegeleverde bevestigingset bestaande uit: 4 kunststofpluggen, 4 schroeven, 4 moerplaten, 4 waterdichtingen en één inbussleutel.

De afmeting van het element dient afgestemd te worden op de afmetingen van de mantelsteen.


De Schiedel schoorsteenhouder is vervaardigd uit gegalvaniseerd staal, stabiliseert de schoorsteen die centraal in de ruimte staat opgesteld en geen zijdelingse steun heeft. De bevestiging van een universeel model kan zowel op als tussen de spanten gebeuren. Stabilisering van het kanaal in de nok kan eveneens voorzien worden met een aangepast schoorsteenhouder model.

De afmeting van het element dient afgestemd te worden op de afmetingen van de mantelsteen.


De Schiedel verstevigingset geeft aan het bovendaks schoorsteenelement de nodige stabiliteit. In functie van de hoogte bovendaks wordt de lengte van de set aangepast.
Schiedel Grondpakket: alle onderdelen, nodig om een kanaal op te bouwen van op het niveau waar de warmtebron wordt op aangesloten, worden in een doos geleverd.

Inhoud: conus, poetsdeurelement met sifon, veegluik met sjabloon, vuur- en zuurbestendige Rapid lijm, reinigingsgereedschap, afstandshouders 24 stuk, revisieafsluiting B, zaag en montagevoorschriften.


Schiedel Prefabvoet-pakket: alle onderdelen, nodig om een kanaal op te bouwen indien men met een prefabvoet van start gaat, worden in een doos geleverd.
Inhoud: adapterring, conus, vuur- en zuurbestendige Rapid lijm, reinigingsgereedschap, afstandshouders voor 11,33 meter, revisieafsluiting B, zaag en montagevoorschriften.
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina