Vriendentoernooi 2011Dovnload 14.77 Kb.
Datum25.07.2016
Grootte14.77 Kb.


Vriendentoernooi 2011
zondag 12 juni

Zondag 12 juni 2011 was het zover: het eerste Vriendentoernooi bij DTS’48.

Na de nodige voorbereidingen waren wij als toernooicommissie klaar voor deze dag. Wel hadden we allemaal last van wat gezonde spanning omdat we niet wisten hoe de dag zou verlopen. Gelukkig hadden we mooi weer besteld en was dit ook al om 10.00 uur afgeleverd dus zou dat in ieder geval helemaal goed komen deze dag.

Snel hadden we alles klaargezet en langzamerhand stroomden de teams de tent binnen. Er werden nog een aantal telefoontjes gepleegd naar mensen die wat last hadden van de avond ervoor en maar moeilijk hun bed uitkwamen. Maar om 11.00 uur stonden er 2 complete teams op het veld en kon het toernooi officieel van start gaan.

Er werden leuke wedstrijden gespeeld die extra spannend werden door de jokertijd die inging in de laatste minuut. Elk doelpunt wat namelijk in die minuut gescoord werd telde dubbel. Mede door het fanatisme van elk team werden het spannende maar toch gezellige wedstrijden. Mensen die nog nooit gehandbald hadden groeiden in het toernooi en dit zorgde voor steeds spannendere wedstrijden.

De 8 teams waren verdeeld in 2 poules waardoor elk team eerst sowieso 3 poulewedstrijden speelde. Daarna werden halve finales gespeeld door de nummers 1 en 2 van beide poules. De eerste halve finale ging tussen Dat zei je ja! en TZN. Een spannende pot maar uiteindelijk wist TZN toch te winnen. Zij konden zich mentaal gaan voorbereiden op de finale en de sterke en zwakke punten van de tegenstander bekijken. De tweede halve finale ging tussen Handbalcelona en de Brokopondo Babes. Deze wedstrijd ging eerst gelijk op en bleef spannend maar uiteindelijk wisten de Brokopondo Babes toch hun voorsprong uit te breiden en wonnen de wedstrijd. De finale was bekend en zou gaan tussen TZN en de Brokopondo Babes.

In de pauze van 5 minuten werd de spanning steeds meer voelbaar bij de teams, hoe gaan we het doen? Wie doet wat? Wat is hun zwakke plek? De bankjes met toeschouwers werden steeds voller, iedereen liep richting het veld, de laatste aanwijzingen werden gegeven en na nog een paar laatste gelukswensen vanuit het publiek waren de teams klaar om te beginnen met de finale. De finale zou 2 keer 10 minuten duren met ook 2 keer in de laatste minuut jokertijd.

TZN mocht met de bal beginnen en ging direct fanatiek van start. Het bleef heel lang 0-0 omdat beide teams toch enigszins last hadden van zenuwen en niet scherp genoeg waren. De spanning nam toe en uiteindelijk kwam TZN op voorsprong. Dit zorgde voor de nodige frustraties bij de Brokopondo Babes omdat zij niet gelukkig waren met een aantal ballen die op de paal gingen of net naast het doel belandden. De kleine voorsprong van TZN maakte de jokertijd extra spannend omdat zij door 1 tegendoelpunt hun voorsprong kwijt konden raken. Helaas wisten de Brokopondo Babes niet te scoren in deze laatste minuut en ging TZN met een voorsprong de tweede helft in. De tweede helft werd er harder gespeeld maar gelukkig hield scheidsrechter Johan de wedstrijd prima onder controle. TZN wist nog een keer te scoren in de tweede helft maar de Brokopondo Babes konden niet bijkomen. Door goed uitspelen van TZN in de jokertijd werd de overwinning veilig gesteld en waren zij de winnaars van het eerste Vriendentoernooi! Met een fles champagne werd een vreugdedansje gemaakt en de overwinning gevierd.

Voor ons als toernooicommissie was het toen tijd om ons terug te trekken in de bestuurskamer en te vergaderen over de verdeling van de prijzen. We liepen alle teams nog eens na:

- De nuchtere boys, begonnen natuurlijk helemaal fit aan het toernooi. Helaas mocht dit niet baten en lagen ze er na de poulewedstrijden al uit. Op dat moment wisten ze dat de naam hun toch niet geholpen had en wilden het tegendeel bewijzen. Mooi in het zonnetje aan de nodige alcoholische versnaperingen hebben ze naar ons idee toch erg genoten van het toernooi.

- De groentjes, een heel opvallende verschijning hier hadden ze duidelijk veel aandacht aan besteed. De jongens en meiden allemaal met een opvallende pruik wat zorgde voor de nodige hilariteit op deze dag. Na de eerste wedstrijd bleek een pruik op toch wel lastig handballen en werd het ook te warm. Maar voor ons de duidelijke winnaar van de originaliteitprijs.

- De asfaltschuivers, een sterk gemotiveerd team onder leiding van Michelle. Schuivers hebben we ze niet zien maken, maar verder waren er genoeg mooie acties te noemen. In het begin hadden ze nog last van een spelerstekort maar dit kon gelukkig snel opgelost worden.

- Dat zei je ja!, één van de vier teams die de halve finale heeft bereikt. Ze waren sterk in de aanval en waren echt een team. Na de verloren halve finale wilden ze toch met de beker op de foto om even dat winnaargevoel te voelen. Hopelijk heeft dit enorm veel motivatie gegeven voor volgend jaar!

- De Brokopondo Babes, ook wel bekend als DE favoriet van het toernooi. Zij waren goed voorbereid, liepen ruim voor de eerste wedstrijd al warm en teams vreesden als ze bij dit team in de poule zaten. Alle poulewedstrijden werden dan ook gewonnen door dit team, de halve finale werd ook gewonnen maar in de finale wilde het toch niet lukken. Was het de spanning of toch net dat beetje geluk wat ontbrak?

- Handbalcelona, verkleed als winnaar van de Champions league dat zal wel voor het nodige aanzien zorgen zullen ze gedacht hebben. Ze overleefden de poulewedstrijden, maar helaas konden zij het in de halve finale niet winnen van de Brokopondo Babes. Misschien had het iets te maken met de AC Milan kleding van de Brokopondo Babes? Dit zou een oorzaak kunnen zijn voor de verwarring of er nou met de hand of met de voet gespeeld moet worden, een voetballer wist dit namelijk niet meer toen hij in het veld stond en schopte zomaar de bal weg!

- Niemand, zij wilden waarschijnlijk de underdog spelen in dit toernooi. Toch vielen zij op met mooie acties en wisten zij toch wedstrijden te winnen. Al hun wedstrijden waren enorm sportief en voor ons de winnaar van de Fair-play prijs.

- Dan natuurlijk nog de winnaar van het toernooi: TZN. Een groot team met een paar mensen met handbalervaring. De rest moest het hebben van aanwijzingen vooraf en gewoon maar doen. Dit resulteerde in veel gewonnen wedstrijden en een enorm fanatisme bij elke wedstrijd. In de loop van het toernooi ging het steeds beter en kreeg iedereen in de gaten wat hij of zij moest doen. In de poulewedstrijd werd nog verloren van de Brokopondo Babes maar in de finale wist iedereen wat ze moesten doen en werden ze de winnaar van het toernooi. Met een fles champagne en mooie medaille en een grote beker gingen ze met een grote glimlach op hun gezicht naar huis. Zij hadden dit nooit verwacht van tevoren!

Dan tot slot naar ons idee het team van de dag: het kantine team! Van 11 uur tot 5 uur hebben zij iedereen prima verzorgd met hapjes en drankjes. Meriam als topkok en Jeroen en Giel als echte barmannen, ze hadden het helemaal onder controle. Zonder hun had geen enkel team goed kunnen presteren!

Daarnaast willen wij de scheidsrechters; Claudia, Dirk en Johan bedanken. Het is toch moeilijk fluiten zulke wedstrijden maar naar ons idee hebben ze dit prima gedaan.

Na afloop van de prijsuitreiking bleef iedereen nog gezellig zitten voor de derde helft en werd daarna de reis voortgezet voor een groot aantal mensen naar de kermis van Venhuizen.

Als wij zo terugkijken denken we dat het een geslaagde dag is geweest, af en toe een paar regendruppels maar gelukkig veel meer zonneschijn. Veel enthousiaste teams, leuke wedstrijden en een gezellige sfeer. Voor ons genoeg redenen om er een jaarlijkse traditie van te maken en hopelijk voor de teams die meegedaan hebben ook.

Het winnende team heeft zelf ook nog een verslag geschreven over de dag, deze is hieronder te lezen.

Toernooicommissie DTS’48


Met mijn medaille nog om mijn nek zal ik proberen verslag te doen van ’t vriendentoernooi….

Kwart voor elf waren alle teams aanwezig en na het omkleden was al snel duidelijk wie de leken en de profs waren. Ons team had niet eens een naam, dus laat het duidelijk zijn dat wij bij de leken hoorden.

Na 12 minuten gekeken te hebben bij de wedstrijd tussen de Brokopondo Babes en Niemand gingen we met een dosis gezonde spanning het veld in. Hier werd aan de jongens nog even uitgelegd dat je de bal niet met de voeten mocht raken en dat de cirkel iets anders is als een 16- meter gebied. Na 8 opgetrokken wenkbrauwen gingen we van start tegen de Nuchtere Boys. Na 11 minuten spelen ging de ‘jokertijd’ in, alle goals telden nu voor twee. Dit pakte voor ons goed uit en met 2 punten in de tas konden we ons gaan voorbereiden op de wedstrijd tegen Niemand.

Gefocust op de volgende wedstrijd werden we verblind door de Groentjes. Niet door hun spel, maar door hun pruiken vooral Ron Tames was goed gestyled en huppelde het veld over met een roze strikje in z’n haar. Na even gekeken te hebben besloten we toch maar wat aan onze eigen vaardigheden te doen.

Een wedstrijd tegen Niemand klinkt als een wedstrijd zonder tegenstand, maar we moesten aardig aan de bak. Als we deze zouden winnen stonden we in de halve finale en daar gingen we dan ook voor. Met één puntje verschil wonnen we en was het tijd om ons op te maken voor de laatste poule- wedstrijd. We hadden de Brokopondo Babes al even zien spelen, wel misten we Ymke, was die in de bosjes insecten aan het vangen? Maar met of zonder Ymke, de Brokopondo Babes waren ons duidelijk de baas en met een achterstand van 8-2 blies Johan op zijn fluitje. Het verlies kon ons niet veel schelen want we stonden in de halve finale en dit hadden we vanochtend toch echt niet durven dromen.

Beide halve finales waren ondertussen bekend: Brokopondo Babes tegen Handbalcelona en Dat zei je ja tegen ons.

Wij mochten beginnen tegen Dat zei je ja, deze wedstrijd vloog naar ons idee voorbij. Er vielen aardig wat goals en we begonnen de finale al te ruiken. De tegenstander maakte het ons nog wel even moeilijk, maar door de jokertijd werden we gered.

De halve finale tussen Handbalcelona en de Brokopondo Babes was erg spannend. In de jokertijd gooide de Brokopondo Babes er nog 2 in en was het afgelopen voor Handbalcelona. Deze konden gaan douchen, omkleden en samen met de Groentjes, de Asfaltschuivers, Dat zei je ja! of met Niemand een biertje gaan drinken, ze konden natuurlijk ook aan de appelsap met de Nuchtere Boys. Ondertussen stonden wij een tactiek te verzinnen/ bespreken hoe we de Brokopondo Babes gingen kloppen. We hadden al snel besloten dat Rob (onze keeper) ons moest redden en aansturen waar nodig.Het startsignaal was gegeven door Johan en daar gingen we dan, ‘op hoop van zege’. Wij en het publiek waren verbaast over de langdurende 0-0. Onze keeper stond als een huis en ook in de aanval deden we leuk mee. En daar was ie dan, de 1-0… Yes we stonden voor!!! Nu begonnen de zenuwen pas echt, de Brokopondo Babes wisten maar niet te scoren en bij ons ging het steeds beter alleen de goals lieten erg lang op zich wachten. Eindelijk vielen er wat goals en de beker begon steeds meer te glinsteren in de zon. In de jokertijd probeerde we de bal zolang mogelijk vast te houden en na 20 minuten klonk dan eindelijk het eindsignaal
& DE BEKER!!!!!!!!!!!!!
Na de handjes van de Brokopondo Babes geschud te hebben en een bescheiden feestje gevierd te hebben op het veld, werden er in de tent diverse prijzen uitgereikt. Onze prijs was duidelijk, maar er werd ook een fairplay- en een originaliteitprijs uitgereikt. De groentjes gingen er uiteraard met de originaliteitprijs vandoor en Niemand won de fairplay!! Hierna werden de scheidsrechters en andere vrijwilligers nog bedankt en werd er nog gezellig wat nagepraat en geborreld.
Conclusie: Het was een super gezellige dag, met regen maar gelukkig ook veel zonneschijn en wij hopen dat we volgend jaar onze titel mogen verdedigen.
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina