Wandelen op de taalgrens, zaterdag 31 mei 2008Dovnload 8.42 Kb.
Datum17.08.2016
Grootte8.42 Kb.
Wandelen op de taalgrens, zaterdag 31 mei 2008
Het VVVG (Vlaams Verbond voor Gepensioneerden), dé vereniging voor 50-plussers, wandelt in het kader van het jaarthema ‘Oud-Fit’ de taalgrens af. Ze nodigen hiervoor ook alle vrienden van de Vlaamse organisaties uit.

VVVG koppelt gezonde lichaamsbeweging aan het Vlaams idealisme en laat op die manier de taalgrens niet los! Ondertussen worden interessante steden en dorpen en tal van bezienswaardigheden aan beide kanten van de taalgrens bezocht.

Met dit project wil VVVG iedereen aan het wandelen (fietsen, verkennen, …) krijgen langsheen de taalgrens en tevens de aandacht vestigen op:


  • het bestaan en de ligging van de taalgrens;

  • de ideale toeristische, culturele en historische troeven die de streek rond de taalgrens biedt;

  • de rijkdom aan diversiteit aan beide zijden van de taalgrens.

VVVG wil tevens muren afbreken tussen leeftijdsgroepen en daarom kinderen en kleinkinderen bij het project betrekken. De negatieve beeldvorming t.o.v. ouderen in de samenleving moet definitief omgekeerd worden!


De gehele taalgrens werd opgedeeld waarbij elke provincie een stuk taalgrens voor haar rekening neemt. Zo bewandelen de VVVG-afdelingen van West-Vlaanderen een stuk dat loopt vanaf de kust, langs Watou, Godewaersvelde, Mesen via Komen (Vlaams schooltje), Menen, Rekkem, Moeskroen, Dottenijs, Spiere-Helkijn tot Avelgem en Ruien.

In Oost-Vlaanderen loopt het traject vanaf Ruien, via Kluisbergen, Ronse, Muziekberg, Vloesberg, Geraardsbergen tot Edingen.

De Antwerpse, Vlaams-Brabantse en Limburgse afdelingen wandelen van Edingen, via Halle, Sint-Genesius-Rode (de Gordel), het Zoniënwoud, Overijse, Hoegaarden naar Landen tot aan de Nederlandse grens. De Voerstreek hoort er natuurlijk bij.
NATIONALE VVVG-TAALGRENSWANDELDAG OP 31 MEI 2008

Op zaterdag 31 mei 2008 zullen honderden wandelaars de taalgrens op een sportieve, ludieke en vreedzame manier inpalmen. Kom en wandel mee met het VVVG!

We streven naar een grote, sympathieke Vlaams manifestatie waarover de media zullen berichten.
DEELNEMEN

Vorm een groepje en informeer bij het VVVG welk stukje taalgrens je met je groep kan bewandelen. Info en inschrijven: tel. 03-233 50 72 (Danny Simons) of info@vvvg.be


FOTOWEDSTRIJD EN VERSLAGEN

Maak foto’s, veel foto’s tijdens je wandeling want er zijn prachtige prijzen te winnen, o.a. verschillende bed & breakfast-arrangementen en kunstboeken.

We verwachten ook verslagen van de wandelingen: over leuke gebeurtenissen, onverwachte gebeurtenissen, over verrassende en mooie plekjes op de route, bezienswaardigheden, enz. De beste verslagen worden eveneens beloond.
VERZEKERING

Niet-leden van het VVVG worden op 31 mei gratis verzekerd door de Bloso sportverzekering.


SLOTMANIFESTATIE DILBEEK, 19 SEPTEMBER 2008

Tijdens deze slotmanifestatie worden de winnaars bekend gemaakt. De mooiste foto’s worden tentoongesteld en je kan ze ook terugvinden op de DVD die zal samengesteld worden. Er wordt een verslagboek uitgegeven met daarin de verzamelde verhalen en verslagen, uiteraard ook geïllustreerd met foto’s.


ZORG DAT JE ERBIJ BENT! JE BENT VAN HARTE WELKOM OP 31 MEI, ERGENS OP DE TAALGRENS …De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina