Zeer zonnige en dus aarzelende start van Bollenpark Open Het zal ongetwijfeld te maken hebben gehad met het zeer zonnige weer dat het Bollenpark Open afgelopen weekend aarzelend van start is gegaan ondanks de 166 inschrijvingenDovnload 18.76 Kb.
Datum23.07.2016
Grootte18.76 Kb.

Nieuwsbrief

Bollenpark Open 2010


Redactie en foto’s: Dick Kalk


28 juni 2010 Jaargang 2, nummer 13


Zeer zonnige en dus aarzelende start van Bollenpark Open
Het zal ongetwijfeld te maken hebben gehad met het zeer zonnige weer dat het Bollenpark Open afgelopen weekend aarzelend van start is gegaan ondanks de 166 inschrijvingen. Op zaterdag, toen het iets koeler was, werden elf partijen afgewerkt, maar zondag vonden slechts 5 van de 11 partijen doorgang. Voor vanavond zijn echter alle 5 banen vol gepland.


José leest de voorbeschouwing, Marian en Tanja in gesprek met voorzitter Aad
De wedstrijdleiding: José van Zuilekom, Marian van den Berg, Karin Groenewoud en Tanja Houwaart, had het redelijk druk met het aanpassen van het wedstrijdschema maar vond ook tijd om van de zon te genieten. Alle deelnemers kregen als attentie een polyester tasje met het logo van TC Bollenpark uitgereikt, gevuld met een flesje water uit de koelkast dat gretig aftrek vond. Voorzitter Aad van den Berg constateerde met genoegen dat B. en W. alsnog tot de conclusie zijn gekomen dat de overplaatsing van het park naar de overzijde onvermijdelijk is. Sterker nog: ‘juridisch afdwingbaar’ en ‘niet uitvoeren zou onbehoorlijk bestuur opleveren’. De conclusie lijkt dus gerechtvaardigd dat het Bollenpark Open voor de laatste keer op de oude hardcourtbanen wordt verspeeld.

Strijd in HE 5, HE 6 en HE 7 is volop ontbrand; in het HE 4 nog niet
De overgang naar de smashcourt banen aan de overzijde van de Nieuwe Zeeweg klinkt Bart Kraan (Zee & Duin) ongetwijfeld als muziek in de oren.
In het HE 5 moest hij na een spannende strijd (7-5, 7-6) zijn meerdere erkennen in Bart van Zelst (Jonkerspark). Direct na afloop meldde hij zich met geblesseerde knieën af voor zijn tweede poulewedstrijd tegen Dave van Dam (KLTV), die komend weekend op zijn oude park met Van Zelst om de titel mag gaan strijden.
In het HE 6 vonden 2 van de 3 geplande wedstrijden doorgang. Op zaterdag maakte de als tweede geplaatste Niels Langezaal (Gevers) die keuze waar tegen Roy Spilker (Hillegom) met tweemaal 2-6. Op de bloedhete zondag hadden Sander van Tongeren (Forescate) en de beduidend oudere Ed Kuijper (Unicum) in zoverre geluk dat zij de laatste middagpartij op het center court mochten spelen. Ed verzette zich kranig, kreeg naar zijn smaak te weinig bijval voor mooie ballen (Duitsland-Engeland was op TV), maar moest zich na de tiebreak in de 2e set (7-4) toch gewonnen geven (6-4, 7-6).


Ed feliciteert Sander met diens zege Dylan Kret met zijn trouwe supporter Kirsten
In het HE 7 zorgde Dylan Kret (Gevers) voor een verrassing door de geroutineerde Klaas Herrema (Jonkerspark) met 7-5, 6-1 te verslaan. De verrassing schuilt in de ranking 9 achter zijn naam, maar dat komt omdat hij pas dit jaar met tennissen is begonnen. Hij is veel meer bekend als lid van het tafeltennisteam van TOV dat er dit jaar in slaagde na de promotie vanuit de 3e divisie nu op de derde plaats te eindigen de 2e divisie landelijk. “Dat hopen we volgend jaar te continueren”, vertelt hij na afloop.

Zijn overgang naar het tennis ontstond vorig jaar zomer in de vakantie toen hij met enkele vrienden een balletje sloeg. “Mijn voordeel is dat ik een prima balgevoel heb en dat ik lange rally’s goed aan kan. Ik moet wel oppassen dat ik niet te veel met mijn pols doe maar mijn hele arm gebruik. En serveren is duidelijk nog een zwak punt”. Komende dinsdagavond mag hij tegen de jeugdige maar veel meer ervaren Sjoerd van der Plas (KLTV) proberen nog een rondje verder te komen, maar het enkel 7 is zeker zijn niveau.


In het HE 8 versloeg Mike Duivenvoorden (Boekhorst) op de vroege zaterdagochtend Klaas Rozema (KLTV) met speels gemak (6-0, 6-2). Hier excelleerden twee Bollenparkers. Anton van Duivenboden versloeg Tim van Ingen (Gevers) met 6-1, 6-0. Hans Klaverwijden speelde zijn eerste partij ooit, maar dat weerhield hem er niet van de als vierde geplaatste Jroen Stout (Jonkerspark) met 6-2, 6-3 te verslaan.
In het HD 7 35+ bleken Rikus de Best (KLTV) en Ernst Jan Hagedorn (Bollenpark) niet echt bestand tegen de Lissenaren Arjen Walhout en Walter Wildöer (2-6, 2-6).

Bollenparkers goed van start op eigen banen, ook in marathonpartij
De tennissers van TC Bollenpark boekten op de eigen banen goede resultaten. Naast de winstpartijen in het HE 8 ging alleen in twee onderlinge derby’s logischerwijs een enkel en een dubbel verloren.
Angela Bruins moest in het DE 5 heel diep gaan om haar 1e plaats in de poule van 4 waar te maken tegen Marieke Verlaan (Boekhorst). Het werd een marathonpartij in zinderende hitte die 2 ¼ uur in beslag nam. Gelukkig had de wedstrijdleiding zowel op baan 2 als 3 enkele parasols geplaatst zodat tussen de twee games door de dames even konden afkoelen. In de 1e set bleek de roodharige Angela de meeste moeite te hebben met de stekende zon (4-6). Na 6-2 winst in de 2e set ontspon zich een slopend duel met in de slotfase breaks over en weer. In de tiebreak drukte Angela op het beslissende moment door (7-4).


Marieke, doodvermoeid, feliciteert Angela Vicky(r.) en Tanja met kroost blazen even uit
Op de baan ernaast was het in het DE 7 ook zweten voor de als 1e geplaatste Vicky Smith (Zuid West Leiden) en Tanja Choustova (Jonkerspark). Tanja had haar beide kinderen ook onder de zeer welkome parasol geplaatst en weerde zich dapper. Iets teveel dubbele fouten braken haar echter op de beslissende momenten op.
In het DE 8 maakte Mirjam van Duin in de Bollenpark derby tegen Sandra Klok – v. Oosten het verschil duidelijk tussen het Dames 1 kampioensteam, waarvan zij deel uitmaakt en het Bollenpark 3 recreatieteam, waarvan Sandra de captain is. Met 6-2, 6-1 sloeg Mirjam zich naar de volgende ronde.
In het GD 7 plaatsten Willeke Krijgsman en Korneel van der Plas (KLTV) zich met heel veel moeite voor de halve finale door Imke Tornhout en Egon Compter (Gevers) met 7-5, 7-6 te verslaan.
De wedstrijdleiding moest nog even handelend optreden toen Edwin Compier en Frank de Haas (Gevers) zich zondagochtend meldden voor hun partij tegen de broers Hans en Willem Klaverwijden (Bollenpark). Zij bleken in dezelfde week ook ingeschreven te hebben voor het Sikkens toernooi. Dat is echter verboden. En hoewel zij daar al op zaterdagavond tegen een nederlaag opliepen en dus uitgespeeld waren, kende het wedstrijdcomité geen pardon. Nadat ze hun inschrijfgeld hadden betaald kregen ze wel hun tasje met heerlijk koel water.
In het HE 4 kon Arjan de Lange (KLTV) nog geen revanche nemen voor zijn nederlaag in het HD 5 (zie hierna), omdat Björn de Ridder zich geblesseerd afmeldde. Hij speelt nu in de halve finale tegen de als 1ste geplaatste Jochem van Leeuwen (TEAN), met een ranking van 4,3 de hoogste geklasseerde speler in het enkelspel.

Opwindende dubbels in HD 5 en 6 tijdens het openingsweekend
Voor de meest opwindende partijen in het weekend zorgden de dubbelspelers in het HD 5 en HD 6. Vooral in het HD 5 was de spanning te snijden.
Op de afsluitende partij van zaterdag hielden Rutger Ruigrok en Albert v.d. Heide (Gevers) die Rory van Haarlem (Bollenpark) verving tegen Arjan de Lange (KLTV) en Jelle Oudshoorn (Valkenburg) het publiek langs het center court ruim twee uur aangenaam bezig in het HD 5. Na 1-1 in de 1e set konden alle vier spelers hun opslag niet houden (3-3). Dat lukte Arjen wel en nadat Albert nogmaals was gebroken bracht ‘hardhitter’ Jelle na zes keer deuce de set binnen (6-3)

In de 2e set dreigde een herhaling toen Albert op 4-4 zijn service in moest leveren (5-4). Met Rutger slaagde hij erin terug te breken en in de tiebreak sloeg Albert op 3-4 2 servicepunten binnen (3-6) en ondanks twee aces van Jelle smashte hij ook het beslissende punt (5-7). In de 3e set kwamen Arjan en Jelle één break achter en die kans lieten Albert en Rutger zich niet meer ontgaan (4-6). Zij mogen het nu in de halve finale opnemen tegen clubgenoten Arjan de Ridder en Martin Steenvoorden die als 2de zijn geplaatst.

Arjan en Jelle leggen het in het HD 5 in 3 sets af tegen Albert en Rory (aan opslag)
In het HD 6 moesten vader Cees en zoon Sjoerd van der Plas (KLTV) het opnemen tegen het als tweede geplaatste koppel Frank en Ruud Groot (Gevers). In de 1e set was er bijna geen sprake van krachtsverschil. Sjoerd begon goed, evenals Frank maar in de 3e game

Werden tweede dubbele fouten Cees noodlottig (1-3). Sjoerd haalde op naar 2-3, waarna in de 6e game voortijdig de beslissing viel toen Frank 6 breakpunten overleefde en na 8 keer deuce (!) het punt binnenhaalde (2-4). Zonder serviceverlies werd de 4-6 setstand bereikt. Toen Sjoerd in de 2e set zijn service verloor in de 3e game was de strijd toch nog betrekkelijk snel gestreden (1-6).

Ruud en Frank (aan de opslag) dwingen Sjoerd en vader Cees letterlijk op de knieënDe database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina